A szüleim nem engedik, hogy pihenjek és szórakozzak. Hogyan bírjam ezt ki?
A szüleim éjjel-nappal dolgoznak, csak hajtják a pénzt, és gyűjtik a bankban. Nem úgy élünk, mint aki gazdag, olcsó ruhákat és kajákat veszünk mindig, sokat spórolunk. Mindenkitől azt várják el, hogy éjjel-nappal dolgozzon, ne pihenjen, ne szórakozzon.
Nálunk hétfőtől-szombatig reggel 6-kor kell kelni, vasárnap pedig 7-kor kiabálnak, ha még ágyban vagy, mert akkor már dolgozni kell.
Egyetemre járok, de most fogok végezni és haza kell költöznöm a kollégiumból. Már előre félek, hogy fogom bírni. Ha a kezembe veszek egy regényt, már kiabálnak, hogy tanuljak vagy dolgozzak valamit. Én szeretnék pihenni is, élvezni az életet.
Amint összegyűjtök elegendő pénzt elköltözök, de addig hogy bírjam ki?
22/L
És ha ellenszegülsz? :) mi lesz? bünti?
Ne csináld azt, amit mondanak...
"Én szeretnék pihenni is, élvezni az életet.
Amint összegyűjtök elegendő pénzt elköltözök, de addig hogy bírjam ki? "
El vagy tájolódva.
A mondat helyesen:
Ha összegyűjtök elegendő pénzt elköltözök, és élvezem az életet.
Először talán munkát kéne keresned és dolgoznod, és nem a szórakozáson töri a fejed.
Talán egy diplomás lány a szülei tartsanak el, mert szórakozni van kedve?
Még nem vagyok diplomás, nemsokára végzek. Utána azonnal dolgozni kezdem a szülővárosomban, már megvan a szerződésem, ott voltam gyakorlaton is.
Sajnos a szobát nem tudom magamra zárni, mert a nappaliban alszom, ugyanis egy beköltöző rokon (nagybácsi) megkapta a szobám, még én a kollégiumban voltam.
Ha pihennék néha, akkor kiabálnak velem, fenyegetnek, hogy nem fizetik a tanulmányaimat és akkor félbe kell hagynom a sulit, nem adják oda azt a pénzt, amit a nagyszüleimtől örököltem. Abból el tudnék költözni, de azt mondták azt csak akkor kapom meg, ha gyerekem lesz vagy házasodok, nehogy elszórjam bármire. Sajnos végrendelet nem volt, a nagyszüleim csak emlegették mindig, hogy tesómé a fele örökség, enyém a másik fele, de anyukám kapta végül mindet...
Hát akkor otthon tanulj, pihenj a koliban!:)
Meg mondd meg, a nappaliban nem tudsz nyugodtan tanulni, addig, míg otthon vagy, adják vissza a szobádat!
És mit fizetnek a tanulmányaidon?....
"amit a nagyszüleimtől örököltem."
DE hivatalosan az Anyukádé, tehát erre ne alapozz.
Dolgozz, és költözz albérletbe.
És mit kell vasárnap reggel 7-kor dolgozni?
Ezt nem értem. A porszívózás halaszthatatlan?
Vagy van valamilyen családi vállalkozás?
Addig vegyél egy nagy levegőt, és próbáld meg túlélni.
Sok mindent nem tehetsz, amíg otthon vagy, és ilyenek a szüleid.
Menj el otthonról, úgy értem barátnőkhöz, vagy valahova. Kondi terem, mozi, uszoda, akárhova, ahol magad lehetsz. Vagy futni, ha a többire nincs lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!