Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elkényeztetett gyerekkel mit...

Elkényeztetett gyerekkel mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Páromnak a fia nem kicsit van elkapatva, 15 éves, de mindig a legújabb Iphone, táblagép, laptop kell neki, 2 hét után megunja, majd be a sarokba...

A gyerek ehhez képest nem egy túl hálás típus, finoman fogalmazva, szinte már követelőzően adja elő igényeit. És ha valami kis hiba van az adott eszközben, fel van háborodva, hogy neki, ilyet???

Nehéz ez, mert ha nem kapja meg, amit akarna, háború van köztem, és közte, ha meg háború van, távolodunk el szépen egymástól a párommal. Hiába mondom a páromnak, ez így nem oké, csak megveszi a gyereknek amit akar(persze az én közreműködésemmel)

A gyereken azt látom, egyre jobban egy érzelemmentes, érdekember lesz belőle, mintha mindenkinek a főnöke lenne, és mindenki a beosztottja lenne.

Nem akarok rosszban lenni a párommal, de már a 200. kijelentésem után se veszi figyelembe, amit mondok neki.

Nem csak ő a hibás ebben, a nagyszülei is, akivel versenyt folytatnak a gyerek szeretetéért...

Minek eredménye egy teljesen érzelemmentes gyerek, aki már a szeretetre teljesen érzéketlen.

Kösz, hogy elolvastad.

2013. nov. 20. 09:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ez van, ha a gyerek diktál. Nincs megnevelve, és nem csak a nagyszülők a hibásak, az is, aki most vele él, elvileg neveli!
2013. nov. 20. 12:07
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Ha van rá pènz,kapjon meg mindent.Felnőtt koràra is az lesz neki a termèszetes,hogy mindenből a legjobb/legújabb kell neki,ès el fogja èrni minden àron mert azt szokta meg. Valószìnü jóvezető lesz belőle.
2013. nov. 20. 12:10
 13/20 anonim ***** válasza:
72%
És ugye kedves 12-es a tárgyaktól leszünk boldogok! Nagyon elvagy tévedve. Nem tudom hol olvastad ezt a baromságot hogy ettől te jó vezető leszel. Azt inkább el tudom képzelni, hogy mindenkin áttaposó valaki, akinek semmi sem szent hogy elérje a célját. Lehet gazdag lesz, de emberileg egy nagy nulla! (de még ez sem törvényszerű, a jövőbe senki se lát!)
2013. nov. 20. 12:45
 14/20 anonim ***** válasza:
71%

Neked semmit. A legtöbb, amit tehetsz, hogy most szépen összecsomagolsz, írsz egy levelet a párodnak és lelépsz örökre. Különben még megérheted, hogy a gyerek az összes nő- és anyagyűlöletét úgy veri le rajtad, hogy egy reggel arra ébredsz, hogy vérben úszol, és ő áll feletted egy nagykéssel.

Nem, nem ijesztgetlek. Ez vérkomoly.

A pasi csak szórakozzon a gyerekkel, a nagyszülők dettó, de te ne legyél ebben a potenciális áldozat.

2013. nov. 20. 14:00
 15/20 anonim ***** válasza:
12. Tévedsz. Nemhogy jó vezető nem lesz belőle soha, de hamarabb lesz szocio- vagy pszichopta, minden embert uralni akaró, nemet soha el nem tűrő, kioktató agresszív állat (mint az unokaöcsém, ma tettem fel a kérdést róla), mint bármiféle vezető.
2013. nov. 20. 14:02
 16/20 anonim ***** válasza:
53%

pénzcsap elzár, új ajándék nincs, zsebpénz nincs, semmi nincs!

kiküldeni a kertbe kapálni, gyomlálni, falevelet szedni

takarítás, mosogatás, kutyasétáltatás, 15 évesen már sok mindent rá lehet bízni

1 hónap alatt át lehet nevelni, az, hogy utál, ne zavarjon, mondd meg neki, hogy légióst csinálsz belőle :D

2013. nov. 20. 16:17
 17/20 A kérdező kommentje:

Talán még lehetne belőle jó vezető is, mert biztos valahol nem lehet baj, ha agyonszeretnek egy gyereket, de arra írtam a feltétel nélkül szeretet, amiben kijavított valaki, hogy semmit nem várnak cserébe, legalábbis olyan formában, hogy segíteni bevásárolni, füvet nyírni, stb,stb...

Erre értettem ezt.

Talán egy sokat tapasztalt idős pszichológus biztos meg tudná mondani, milyen felnőtt lesz az ilyenből, azért is mérlegelendő már a dolog, mert nagyon úgy fest, jódarabig a párom mellett lesz, én meg nem nagyon asszisztálnék ehhez a fajta nevelési módszerhez, még vagy 20 évig kb.

Még valami, néha elég rendesen dührohamok jönnek rá, olyankor csak néztem eleinte, de elképzelem milyen lehet az, amikor már 90 kiló lesz, és 30 éves.

2013. nov. 20. 17:57
 18/20 anonim ***** válasza:
20%

És ugye kedves 12-es a tárgyaktól leszünk boldogok

persze!

Költözz ki egy erdőbe,vagy a hìd alá,biztos ott mindenki boldog,mert nincsenek tárgyak. Ha valaki nem csóró az nagyobb eséllyel boldog.

2013. nov. 20. 18:26
 19/20 anonim ***** válasza:
55%
Emberileg nagy nulla lesz? Nem tudom,hàny èves vagy,hogy nem tanultad meg,de a mai vilàgban csak a pènz szàmít ès az,hogy mid van. Ha pènz van minden van. Ez van.
2013. nov. 20. 18:43
 20/20 anonim ***** válasza:
22%
pénz van minden van? ejjejjj....(egészség is esetleg? azt is meg tudod vásárolni?) 38 éves vagyok... én már megtanultam az életbe hogy nem attól leszek boldog mert van egy bmw-m + luxusvillám (ha már tárgyaknál vagyunk én erre céloztam, nem az asztalra meg a székre.. mert kétlem h pont egy asztal fog téged boldoggá tenni... :) ) éltem boldogtalanságban jó anyagiak között és éltem boldogan egyedül egy beteg gyerekkel albérletbe 12 órát gürizve! hihetetlen mi?? de Sokkal boldogabb voltam az előzőhöz viszonyítva... jelen pillanatomhoz azért nem hasonlíthatom, mert a férjem megsértődne hogy nélküle boldogabb voltam :) jelenleg se élünk nagy lábon nem vagyunk gazdagok...(tény nem kell számlákon gondolkodnom, de nem nyaralunk külföldön...) de nem is vágyom milliomosnak lenni... minek? de ez én vagyok... én így gondolom... nekem így jó! :) aztán hogy ki hogy mennyit akar gürizni hogy villogjon a tárgyaival... mert ugye azért keressük a pénzt hogy elköltsük tárgyakra.. :))) szóval az meg az ő dolga... egészségére :)
2013. nov. 20. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!