Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiatal házasok, akiknél még...

Fiatal házasok, akiknél még nincs baba, ti hazamentek szentestére?

Figyelt kérdés

mi nem tudjuk, mi legyen. Tavaly hazamentünk. Idén? Nem tudom...

Meg ha haza is megyünk, kinél legyünk, nálunk vagy anyóséknál. Férjem rokonai ilyenkor mindig a nagymamájánál vacsiznak, utána elmennek egymáshoz.

Nálunk ált. senki nincs, csak mi, max átmegyünk mamához vagy ők hozzánk, de az se mindig...

2013. nov. 19. 10:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem. A szenteste a miénk, utána megyünk a szülőkhöz.
2013. nov. 19. 12:08
 12/19 A kérdező kommentje:

9-es!

mi egy másik városban lakunk, de nem olyan messze (50km kb. vagy annyi se), a szülők pedig ugyan abban a városban, meg párom és az én mamám is (az egyik).

2013. nov. 19. 12:39
 13/19 anonim ***** válasza:

Mi még nem vagyunk házasok, gyerekünk sincs, egy kutyusunk van. :) Mi megbeszéltük a párommal, hogy szenteste kettesben leszünk, együtt készülünk, díszítjük a fát, főzünk stb. 25.-én egyik szülőhöz megyünk ebédre, délutánra, 26.-án másik szülőkhöz. És akkor nincs az, hogy 24-én megyünk az egyikhez, akkor a másikhoz is kéne, vagy sértődés lenne,(a szülők részéről) hogy miért pont a másikunk szüleinél vacsorázunk stb. Így nekünk is sokkal jobb, és a családnak is. Mi már ebben a hónapban közöltük a szülőkkel, hogy mi hogyan tervezzük. Ráadásul összeköltözve az első közös Karácsonyunk lesz, így nagyon várjuk már. :)

23/N

2013. nov. 19. 13:00
 14/19 anonim ***** válasza:
68%
De haza ám.Erről szól a karácsony,együtt a család apraja nagyja.Mi a fenét csináljak én vele édes kettesbe.Ráérünk bepunnyadni ha öregek leszünk.
2013. nov. 19. 13:32
 15/19 anonim ***** válasza:
az én szüleim elváltak, anyukám beteg is és két emelettel lejjebb lakik, ezért fura lenne, ha a szentestét külön töltenénk. Másnap irány apu, akkor ebéd-vacsira, és 26-án pedig irány anyósék, ők messze laknak, viszont akkor több napot is ott töltünk. Ha lesz gyerek, akkor nem lesz népvándorlás. Akkor jöhetnek a nagyszülők :)
2013. nov. 19. 13:48
 16/19 anonim ***** válasza:

Nálunk kicsit kényes a helyzet, a párom családja eléggé széthúz, nem tartják a kapcsolatot még ünnepekkor sem, ezért náluk nem vendégeskedünk, ők sem nálunk. Az párom viszonya az én családom egyes tagjaival is kicsit bizonytalan, nincsenek oda egymásért, ezért szenteste nem megyünk, mert kicsit messze van a család, akkor a páromnak ott kellene aludnia, azt meg nem akar.

Ezért inkább 25-én, vagy inkább 26-án megyünk délelőtt hozzájuk.

De nem bánjuk, mert mi nem unatkozunk együtt kettesben, minden karácsony szuperül telik, nagyon jólérezzük magunkat. :)

2013. nov. 19. 14:01
 17/19 anonim ***** válasza:
Én a szentestét mindenképpen otthon tölteném kettesben, mert akkor olyan meghitt. Utána, ha nem akartok utazgatni, akkor az ottani munkahelyemről hívnék meg 1-2 kolegát, (de tényleg egy pár embert) és így van is társaság, ismeritek is őket, és "nyugis" karácsony lesz. Mindenki vesz valakinek egy bögrét, egy sálat vagy valamit. Aztán szilveszterre hazamennék, és otthon tölteném a szilvesztert. És ekkor adnám oda a rokonoknak az ajándékot.
2013. nov. 19. 16:50
 18/19 anonim ***** válasza:
17-es vagyok: Az otthon tölteném, azt úgy értem, hogy nem rendes otthon, hanem ahol "most" laktok
2013. nov. 19. 16:57
 19/19 anonim ***** válasza:
Mi bizony haza! A Szenteste a családról szól, hogy minél többen együtt vagyunk, fát díszítünk, főzünk, nagy evések, ajándékozás. Mit csináljunk kettesben? A számomra nem lenne ünneplés, hogy ketten ücsörgünk, hogy ugyanúgy kettőnknek főzök, stb. Kettesben máskor is tudunk lenni, de a Szenteste a családé, nagy családé.
2013. nov. 19. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!