Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg hálátlan, elítélendő...

Tényleg hálátlan, elítélendő dolog, ha karácsonykor (24) szeretnénk a kisgyerekemmel és a férjemmel hármasban lenni, és csak másnap találkoznánk anyámmal?

Figyelt kérdés
2013. nov. 18. 15:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, semmi hálátlan és semmi elítélendő nincs benne, teljesen normális dolog, pláne, ha előzményei is vannak.
2013. nov. 18. 16:57
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz helyzet. Ha jó lenne a viszony, akkor azt mondanám, hogy engedd, hogy veletek legyen. De így tényleg rossz, ha elrontja csak az ünnepet, így lehet én se szeretném. Esetleg próbáld vele megbeszélni, hogy azért nem akarod, mjert így viselkedik és te békés karácsonyt akarsz, nem feszültséget. Ha megérti és azt mondja, hogy viselkedni fog, akkor meg lehet próbálni mégegyszer. Ha idén is gond lesz, jövőre nem hívjátok és megmondhatod, hogy azért nem jöhet, mert akkor sem tudott normálisan viselkedni.
2013. nov. 18. 17:32
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Na, de most komolyan, miben másabb egy szenteste a többitől? Attól, hogy fel kell venni egy álarcot miközben tudja az ember, hogy nem jó a kapcsolat a másikkal. Minek kell álszenteskedni? Ez a nap pont nem arról szól!!

És nem, nem elítélendő, hogy a férjeddel és a kisgyerekeddel akarod tölteni!

2013. nov. 18. 18:31
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi, a szüleimmel minden Karácsony estét szűk családi körben ünnepeltünk.

Természetesen gyertyagyújtáskor felhívták a szüleiket, testvéreiket és boldog Karácsonyt kívántunk nekik.

Aztán Karácsony első napján (25.)Anyukám szüleinél találkoztunk a famíliával, másnapján (26.) az Apukám szüleinél.

Aztán vagy 20 évig együtt szilveszterezett a széles família törzsgárdája. :-)

2013. nov. 18. 19:36
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Feltéve, ha Édesanyád nem töltené teljesen egyedül a Karácsony estét. Mert akkor nagyfokú érzéketlenség és szívtelenség lenne részretekről, ha pont ezen az estén hagynátok totál magára.
2013. nov. 18. 19:37
 16/19 anonim ***** válasza:
37%

"szeretnék a gyerekemnek szép szentestét, ha nekem nem jutott ki kiskoromban. Csak most megy a részéről az érzelmi zsarolás."

Akkor azt javasolnám, hogy jó előre készüljetek fel, s 24-én délután köszöntsétek fel az Anyukádat: Karácsonyfa állítás, ajándékozás, beszélgetés.

Aztán úgy este 6 órakor menjetek haza, s "addigra" otthon is megérkezik a Jézuska.

:-)

2013. nov. 18. 19:44
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem tudjuk aznap meglátogatni, messze lakik (több óra út).
2013. nov. 18. 19:57
 18/19 anonim ***** válasza:
94%
Nézd Kérdező, az gáz lenne, ha az egész ünnepek alatt nem nyitnátok rá az ajtót, ez tény - de erről szó sincs. Abban, hogy nem 24-én teszitek, hanem 25-én, azzal a világon semmi gond... valaki hivatkozott itt arra, hogy "Ilyenkor a magányosok még elesettebbek.Több az öngyilkosság." - és ez így is van... de könyörgöm, azoknál van így, akik magányosan töltik az ünnepeket, nem azoknál, akiket nem 24-én, de 25-én köszöntenek fel... nálunk az a megszokott, hogy 24-e estét a szűk család tölti együtt (ezért is áll el a közlekedés) és a 25-e, 26-a tágabb család, szülők, testvérek meglátogatásának ideje. Aki elvárná ezt 24-én az nyilván teljesen irreális, mert mindkettőtök szülőjéhez amúgy se mehetnétek egyszerre...
2013. nov. 18. 21:59
 19/19 anonim válasza:
0%

A karácsony családi ünnep és mint ahogy te a családoddal szeretnéd tölteni, ő is. Neki te vagy a család. Főleg ha egyedül él. Majd eljön az a nap, hogy a gyermeked nem akarja veled tölteni a karácsonyt. Majd akkor megérted......

Én a mai napig minden karácsonyt az Édesanyámmal töltöm. Ott van mind a két lányom, és a három unokám.

Boldog Karácsonyt

2013. dec. 29. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!