Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szembesítenéd anyádat, hogy...

Szembesítenéd anyádat, hogy mindent tudsz?

Figyelt kérdés

Amióta az eszemet tudom, féltem tőle. Egy idegbeteg, türelmetlen, önző, egoista nő. Egész felnőtt koromig hülyének nézett. Mas a vér szerinti apám, mint akit én tudtam. Minden kiderült számomra anyámról, az akkori viselkedéséről. Friss a dolog, borzasztóan fáj.

Sosem voltunk különösen jó kapcsolatban. Rengetegszer bántott, mind fizikailag (dühből, erővel ütött), mind lelkileg.

Utólag már értem, miért. Csak egy kakukkfióka vagyok, egy eszköz, ami nem vált be neki.

Most sem sokat törődik velem, örül, h nem vele élek.

Megérdemli vajon? Tagadni fog mindent, természetesen. Nagyon fáj, hogy nekem nem jutott szerető család :( most pedig mar valóban egy rakás sza.nak erzem az egészet. :(

N 23

2013. nov. 18. 09:12
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
62%

Nem értem. Én egy buli mellékterméke vagyok, aztán a szüleim azt hazudták maguknak, hogy szerelmesek voltak.

Ennek természetesen meglett a logikus következménye.

De mégis mi mást lehetne elvárni tőlük?

Egy kamionsofőr nem felelős azért, hogy az ország gazdasága milyen. Miért van az, hogy ahhoz, hogy azt igazoljad, hogy egy nyelvet tudsz alapfokon beszélni vizsgát kell tenned, de alapból feltételezve van, hogy gyereket bárki képes nevelni?

Megszakítottam velük a kapcsolatot, de nem ezért vagy azért, hanem mert nem volt semmilyen érzelmi kötődés köztünk, legalábbis a részemről biztos nem. Nem olyan emberek, akikkel kötődést ki tudnék alakítani. Kész.

Addig szar volt amíg túl kicsi voltam és muszáj volt elviselni őket, de most már az életem az én kezemben van.

Az, hogy az életben milyen döntéseket hoztak.... szerencsétlen, gyenge emberek. És ez baj? Ha egy óvódás kezébe revolvert adunk és fejbe lövi magát vele, akkor a felelősség csak az övé?

"Ezért lettem olyan, amilyen sajnos. "

Nem lehet, hogy csak a felelősség elől menekülsz?

Úgy érzed, hogy a szüleid élik a Te életed?

Tehát, ha beszélsz a szüleiddel és megegyeztek, hogy őket terheli a felelősség azért mert Te boldogtalan vagy, akkor utána már minden oké lesz?

Ha ez hozzásegít ahhoz, hogy boldog legyél, akkor támogatlak is benne, de engem nem segítene más, csak a teljes, érzelmi és anyagi függetlenedés.

2013. nov. 20. 12:02
 22/23 A kérdező kommentje:

Félreérted. Nem anyámat okolom azért, ahol tartok.

De anyámat okolom, mert egy félénk, önbizalomhiányos ember lettem, aki semmire sem tartja magát, és eleve hátránnyal indult, mert világéletében szükségtelennek érezte magát. Nekem ezzel kell kezdenem, hogy ezen változtassak, másnak relatíve biztos családi háttere van (tekintsünk el a szélsőségektől).

Igenis tehet róla, hogy ilyen lettem. Lelki terrorban éltem 15 éves koromig, mostmár értem, mi miért volt. "Boldog" vagyok, amiért miatta ezzel kellett kezdenem felnőttkoromat, hogy megfejtsem saját magam az ő ku..álkodásait. Baromi rossz érzés.

2013. dec. 5. 11:22
 23/23 anonim ***** válasza:
Na, hogy alakult?
2015. ápr. 26. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!