Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek fizetnem kene...

Szerintetek fizetnem kene anyamnak?

Figyelt kérdés
21 eves, egyetemista vagyok. Kolis vagyok, mert 200 km-re tanulok a lakhelyemtol. A koli, az utazas es az etkezesem elvisz havi 50 ezret. Ezt tudom fedezni az arvaellatasombol es osztondijbol. Anyam viszont allandoan penzt ker, mar az is eszebe jutott, hogy nekem kene fizetni a kozos koltseget, meg a rezsi felet. Mindezt ugy, hogy csak penteken es szombaton vagyok itthon, furodni nem furdok itt (nagymamamnal szoktam, mert itt nem mukodik a bojler)), fozni, nem fozok, huto pl. nincs is, jelenleg meg futes sincs. Egyedul az aramot hasznalom. Emellett en veszek neki minden kajat ilyenkor, ami egy hetvegen olyan 5000 ft-ot jelent. Van egy haziallat, az o koltsegeit is en allom. Orokoltem a nagyszulomtol egy pici hazat, annak a felujitasi koltsegeit is en fizettem. (Most bekoltozik oda az egyik nagyszulom) Van (illetve lassan mar csak volt) megtakaritasom, mert 6 eves a sulim, es az utolso evben mar nem kapok majd arvasagit se, igy azt ebbol kivantam finanszirozni. O viszont allandoan kereget, ordibal, fenyegetozik, hogy ongyilkos lesz. Jogosan huzgalja a zsebembol a tizezreseket? Ti mit tennetek vele? (azt meg hozzatennem, hogy az o fizetese bar tenyleg nem sok, de vagy 20 eve folyton tartozasa van valahova, mert allandoan vasarol)
2013. nov. 15. 13:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Jaj dehogy kellene fizetned, még ennyit sem. Ha felvetne a pénz, akkor támogathatnád anyádat, bármilyen is, de nem ez a helyzet. Másokat az anyjuk támogat ebben a korban, ha tanulnak, legfeljebb ha szegény, akkor dolgozik a gyerek, de amikről Te írsz... Ilyet még nem hallottam. Te fullkorrekt vagy, többet teszel, mint ami elvárható (ahogy elnézem, ezt ki is használja az anyád). Egy ponton megálljt kell parancsolnod ennek a helyzetnek. Bár az anyagi lehetőségeid már eleve azt teszik. Mit képzel, miből adj, ha nincs és ha lenne, az is Neked kell?
2013. nov. 15. 13:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
nyilván nem anyádnak van igaza. Ha ilyen lenne anyám, haza se járnék hozzá. Teljesen önfenntartó vagy, sőt még neki is segitesz. És még a hülyeségeit is finanszirozd neki? Ez vicc. Az én szüleim 21 éves koromig támogattak az egyetem miatt, pedig nem milliomosok. tudták ha viszem valamire, megtérül mert utána én fogom őket támogatni.
2013. nov. 15. 13:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád kezelésre szoruló élősködő.

Neked meg a jövőd forog kockán, amit nem vehet el tőled.

Éppen eleget adsz neki ne követelőzzön.

Az meg egy régi, ócska trükk, hogy öngyilkossággal fenyeget.

Ilyet a gyenge emberek csinálnak és az egyik legaljasabb dolog, amit egy anya tehet a gyerekével vagy bárkivel.

Akármit mond te saját magaddal törődj. Nem fogja megtenni csak a szájuk nagy, aki öngyilkos akar lenni az megteszi.

Ez, amit ő csinál külön kategória a pszichiátrián.

Tudod ez az ő élete, az ő nyomora, az ő döntése te nem viheted a vállán a keresztjét mert elsz..ta az életét. Gyenge ember nem nőtt még fel mert a felnőttkor nem itt kezdődik.

Mondd neki azt, hogy már egy filléred sincs egyik napról a másikra tengődsz és ha valamennyit adsz neki akkor a diplomád meg az eddig ráfeccölt pénz megy a füstbe rajta meg nem segít mert folyton ugyanott tart.

Inkább próbáljon felnőni és rendbe rakni a dolgait mert te nem fogod folyton kihúzni a sárból neked nem ez a dolgot van neked saját életed is.

Ne hagyd magad zsarolni. Annál jobban szeretik magukat és annál gyávábbak, hogy beváltsák a fenyegetőzést.

Állj végre a sarkadra és oszd ki de rendesen.

2013. nov. 15. 13:59
 4/9 anonim ***** válasza:
33%
én a helyedben,tuti pofán verném...az ilyen nem anya,hanem egy élősködő görény! (bocs,de ne légy ennyire papucs)
2013. nov. 15. 14:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Valami betegsége van, bemennék a családsegítőhöz. Neki kéne még adnia Neked, hiszen tanulsz, nem keresel, téged kéne támogatnia még. Ő nem dolgozik?....

Mennyit költ el havonta?

Ez a vásárlás szenvedélybetegség, soha nem szabad egy szenvedélybeteget támogatni a függőségében!

Menj el egy 12 lépéses csoportba szenvedélybetegek hozzátartozóinak csoportjába, meg az addiktológiára, és ott megmondják, hogyan kell vele viselkedni!

Ennyit se adj neki, mint eddig!

Neki is ártasz vele, nem csak Magadnak!

2013. nov. 15. 14:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, még ennyit se kellene. Sőt, 200 kilométerről haza se járnék minden hétvégén, főleg ilyen anyagi helyzet mellett.

Nálunk lehetett a koliban is maradni. Nálatok nem?

2013. nov. 15. 14:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Maradj hétvégére is a kollégiumban.
2013. nov. 15. 17:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Maradj a kollégiumban hétvégén, és amit megspórolsz az utazáson, azt küldd el neki. Vagy annak egy részét.
2013. nov. 15. 23:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Még azt sem. Legfeljebb fordítsd a tandíjadra.
2013. nov. 16. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!