Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17 év elteltével hogyan...

17 év elteltével hogyan menjek haza, vagy menjek-e haza egyáltalán? Többi lent

Figyelt kérdés
Jó pár éve elköltöztem a szüleimtől, vagyis nem költöztem hanem összepakoltam és elmentem. A tettemnek oka az volt, hogy már gyerekkoromban sem foglalkoztak velem a szüleim (nem mehettem osztálykirándulásokra, ami nem volt kötelező iskolai rendezvény és pénzbe került, oda sem engedtek stb.), soha nem figyeltek oda a tanulásomra, osztályzataim nem érdekelték őket (pedig kitűnő tanuló voltam, holott soha nem kaptam biztatást szüleimtől), mikor jelentkeztem egyetemre, kijelentették hogy ők nem támogatják mert nincs haszna, menjek dolgozni. Ekkor költöztem el otthonról, mivel szinte semmihez nem értettem (mert nem volt aki megtanitson dolgokra), a tudásomat és műveltségemet kihasználva megpróbáltam pénzt teremteni, sikerült, viszont nem vagyok rá büszke (idősebb hölgyek kísérője lettem), de valamiből finanszirozni kellet az egyetemet és a megélhetésemet, ez pedig könnyű és jövedelmező munka volt. Diploma után, mindent hátrahagyva elhagytam az országot. Van egy 3 ével fiatalabb öcsém, akinek mindent megadtak, támogatták, elengedték mindenhová, fizették a hobbijait stb. Akkoriban, amikor még otthol laktam ez nagyon rosszul esett, hogy nekem mindent nélkülöznöm kellet ő pedig mindent megkapott, ennyi év távlatából már nem zavar, sikerült egy tökéletes állást találnom, és 6 év vezetői munka után sikerült megalapítani az első saját vállakozásomat, ami remekül megy. 17 év telt el azóta hogy eljöttem otthonról, szüleim egyszer jöttek el hozzám az albérletbe ahová költöztem, mikor elmentem otthonról, utánna soha nem találkoztam velük, nem voltak ott a diplomakiosztómon, az esküvőmön, a fiam keresztelőjén, pedig minden eseményre küldtem meghívót. Szerintetek keressem fel őket? Volna ételme? Őszintén szólva, félek attól hogy mi történne ha hazaállítanék hozzájuk ennyi év után, szivesen fogadnának-e annak ellenére hogy soha nem kerestek... 2 hónapig Magyarországon leszek, ezért gondolkodtam el rajta hogy megkellene keresni őket.
2013. nov. 7. 10:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Sajnálom. Végülis neked kell eldöntened, hogy mit tartasz jónak. Te légy példaértékű szülő és akkor a fiad nem fogja hiányolni azokat a nagyszülőket, akik nem is kiváncsiak rá.
2013. nov. 7. 14:57
 12/17 anonim ***** válasza:

Lehet le leszek pontozva, mert nem feltétlen osztom mások véleményét, DE:

Én megkeresném őket, és találkoznék velük. Csak is azért hogy megtudjam hogy miért. Veled miért nem törődtek, miért nem foglalkoztak, miért nem támogattak. A testvérednek pedig miért adtak meg mindent. Én addig nem tudnám lezárni a dolgokat magamban, amíg nem tudom hogy miért. Lehet hogy ott fűt-fát összehordanának, és ugyanúgy nem érdekelnéd őket. De az is lehet hogy össze jönne a család. Lehet hogy már megbánták, csak hát a büszkeség nagy úr. Ha Te már egyébként is lezártad magadban a gyerekkort, a szülőket, akkor nem sok vesztenivalód megpróbálni. Legalább Te mindent megtettél.

2013. nov. 7. 16:49
 13/17 A kérdező kommentje:
12-es válaszoló, először köszönöm a hozzászólásodat. Sajnos nekem olyan nem volt hogy gyerekkor, olyan volt hogy a kiszabott munkát elvégeztem és utánna ültem csak le tanulni hogy másnap csak jó jegyet kapjak. Hosszú éveken át próbáltam binyítani nekik, hiába. Számomra ők nem voltak szülők, ezért is nem érzek már késztetést arra hogy találkozzak velük. Tegnap érkeztem az országba 17 év után, talán ezért vetődött fel bennem a gondolat hogy mi lehet velük, és ezért is írtam ki a délelőtt folyamán a kérdést. De vissza gondolva az elmúlt évekre, amikor a számomra fontos helyzetekben nem álltak mellettem, a nélkülözött "gyerekkorra", már nincs bennem düh és gyűlölet, de sohasem fogom tudni őket a szeretni, és főleg a szüleimnek tekinteni.
2013. nov. 7. 17:16
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnálom, hogy úgy döntöttél, mégsem mész haza,nem látogatod meg őket. Szerintem egy próbát megért volna, sok év eltelt, lehet ők is változtak. És hát nem lesznek ők sem fiatalabbak, bármi történhet velük, utána neked lenne lelkiismeret furdalásod. Ha hazamennél, megnyugodnál,hogy Te megtetted, amit lehet.Persze a Te döntésed, de azért gondold át.

Mondom én ezt úgy, hogy én sem jöttem ki a szüleimmel, végül leléptem otthonról 18 évesen, más országba. Férjhez mentem, gyerekem van. Ma ott tartunk, hogy évente egyszer találkozunk.

Én úgy gondolom, inkább bánjam meg azt amit megteszek, mint utólag bánjam meg, hogy nem tettem meg.

41/N

2013. nov. 7. 17:16
 15/17 anonim ***** válasza:

Én megértelek 100% -ban ,de gondold át még egyszer .

Szánj rájuk legalább egy órát még az életedből .... Most csak a sok rossz jut az eszedbe ,de próbálj meg túl lépni rajta ,már amennyire lehet . Add meg magadnak és nekik is a találkozásra a lehetőséget ... 17 éve nem voltál itt ,gondolom sokat rágódtál rajtuk ,főleg mostanában ,hogy közeledett az ideutazásod napja ... Van egy mondás ,ami szerintem igaz ,nem feltétlen rád ,hanem úgy általában : "A büszkeségen túllépni a legnagyobb erény .. " Most is azt mondom ,nincs veszítenivalód ... menj keresd fel őket (: ...

2013. nov. 7. 17:40
 16/17 anonim ***** válasza:

lehet hogy kissé bunkóság amit írok de én a helyedben igenis vissza mennék is az orruk alá dörgölném a sikereimet. Hiszen egy szülő hogyan tud különbséget állítani a gyerekei között? és ha jól értelmezem , neked mindened megvan jelenleg (nyilván a jó szülői kapcsolaton kívül :( )

Én vissza mennék. És elmondanám hogy nesze ősök megvagyok , gyerekem van diplomám van és ráadásul nélkületek. lehet hogy nem érsz el vele semmit mert ez tény de nekem jólesne hogy ennyi év után kiadhatnám a bennem felfokozódott mérget.

de a TE döntésed!

2013. nov. 7. 21:51
 17/17 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=YARAX011yK8

Pont ez a zene szólt, mikor olvastam a kérdésed... A sors iróniája.

Hozzászólni nem tudok, neked kell eldöntened, mit érzel.

2013. nov. 10. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!