Párom 1 éve özvegyült meg. Mi még gyerekkorunkban ismertük meg egymást, de felnőtten csak nem rég találkoztunk. Barátságnak indult, de szerelem lett belőle. Ezt viszont nem nézi el a 17 éves lánya. Mit tegyek?
Érthető, hogy a párod új kapcsolatot akart 1 év özvegység után. Úgy tűnik, hogy lánya nem dolgozta még fel édesanyja halálát. Jó lenne, ha a párod elvinné egy pszichológushoz, hogy segítsen neki a gyászfolyamatban, hogy tudja lezártnak tekinteni a dolgot. A pszichológus arra is felhívhatná a figyelmét, hogy nem lehet ilyen önző az édesapjával.
Ha nem lehet rávenni arra, hogy pszichológushoz menjen és a párod téged valóban akar, akkor előbb utóbb kész tények elé kell állítani a gyereket. Kérdés az is, hogy ha marad a hiszti és agresszív magatartás, az apuka lehet, hogy úgy érzi majd, választania kell közted és a lánya között. Persze az is lehet, hogy Te nem fogod bírni.
Sok sikert!
Hagyjatok időt a lánynak. Nemrégen vesztette el az édesanyját. Teljesen természetes, hogy nem nézi jó szemmel az apja új kapcsolatait. Nem volt még elég idő, hogy megeméssze, hogy az apja esetleg tovább lép.
Legyetek megértőek vele, de azért szabja meg az apja neki a tisztelet határait. A találkozót sem kell erőltetni, majd szépen lassan megszokja a szituációt.
Amúgy is udvarlási fázisban vagytok még, így el fog telni jó sok hónap, mire összebútoroznátok. Addig is van ideje a lánynak megszokni az új szituációt, feldolgozni a gyászt.
"Meg tudom érteni a lányt . Nem rossz indulatból írtam ezt. Én 15-16 éves lehettem amikor szüleim csak elváltak és én is valahogy így csináltam mint ez a lány ."
Nos, én 15 voltam, mikor meghalt apám. Anyám fél év múlva lelépett egy dokival. Éjjeli vagonrakásokból tartottam fenn magam. De Qrvára nem érdekelt, hogy kivel hetyeg éppen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!