Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Párom 1 éve özvegyült meg. Mi...

Párom 1 éve özvegyült meg. Mi még gyerekkorunkban ismertük meg egymást, de felnőtten csak nem rég találkoztunk. Barátságnak indult, de szerelem lett belőle. Ezt viszont nem nézi el a 17 éves lánya. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Eddig is nehezen kezelhető volt, de most leginkább a kapcsolatunk támadása a célja. Apját okolja édesanyja haláláért (nem tehet róla, betegség miatt halt meg), azt állítja, hogy minden nő k. a, és amúgy is az apja várja meg azt a pár évet amíg Ő elkerül otthonról, addig ne legyen senkije. Nem találkoztam még Vele, bár, felajánlottam, hogy jöjjön el hozzánk, vagy menjünk el kirándulni, sétálni, vagy bármit együtt csinálni, hogy ismerkedjünk egymással, és a gyerekeink is. Ő nem akarja, és azt sem, hogy egyáltalán találkozzunk. Elfogadom a döntését, csak az bánt, hogy az apját is tiltaná tőlem. és bármi más párkapcsolattól. Jelszavait változtatja meg, telefonszámait törli ki, megakarja tiltani, hogy telefonáljon nekem, ha megteszi, üvöltözik mögötte. Féltem is a lánykát ismeretlenül is, mert úgy érzem, nagyon mély lelki válság dúl benne és ezt leginkább apján vezeti le. Volt valaki hasonló helyzetben? Tudok valamit tenni a "harcok" ellen?
2013. nov. 4. 14:16
 1/7 anonim ***** válasza:
36%
Ezt csakis a párod tudja megoldani. Vagy a sarkára áll és helyre rakja a lányát, vagy marad az áldatlan helyzet.
2013. nov. 4. 14:23
 2/7 Kései Sirató ***** válasza:
15%

Érthető, hogy a párod új kapcsolatot akart 1 év özvegység után. Úgy tűnik, hogy lánya nem dolgozta még fel édesanyja halálát. Jó lenne, ha a párod elvinné egy pszichológushoz, hogy segítsen neki a gyászfolyamatban, hogy tudja lezártnak tekinteni a dolgot. A pszichológus arra is felhívhatná a figyelmét, hogy nem lehet ilyen önző az édesapjával.

Ha nem lehet rávenni arra, hogy pszichológushoz menjen és a párod téged valóban akar, akkor előbb utóbb kész tények elé kell állítani a gyereket. Kérdés az is, hogy ha marad a hiszti és agresszív magatartás, az apuka lehet, hogy úgy érzi majd, választania kell közted és a lánya között. Persze az is lehet, hogy Te nem fogod bírni.

Sok sikert!

2013. nov. 4. 14:24
 3/7 anonim ***** válasza:
78%

Hagyjatok időt a lánynak. Nemrégen vesztette el az édesanyját. Teljesen természetes, hogy nem nézi jó szemmel az apja új kapcsolatait. Nem volt még elég idő, hogy megeméssze, hogy az apja esetleg tovább lép.

Legyetek megértőek vele, de azért szabja meg az apja neki a tisztelet határait. A találkozót sem kell erőltetni, majd szépen lassan megszokja a szituációt.

Amúgy is udvarlási fázisban vagytok még, így el fog telni jó sok hónap, mire összebútoroznátok. Addig is van ideje a lánynak megszokni az új szituációt, feldolgozni a gyászt.

2013. nov. 4. 14:30
 4/7 anonim ***** válasza:
48%
De mit vártok attól a kamaszlánytól?! Még alig egy éve, hogy elveszítette az anyukáját, de ti már szerelmesek vagytok, tehát már hónapok óta együtt háltok, nehogy elvárjátok már szegénytől, hogy ezt mosolyogva helyeselje! Az ő szemében ti meggyaláztátok az anyja emlékét és tudod mit.. nem véletlenül van az a GYÁSZÉV kifejezés. És normális, ha kézzel lábbal tiltakozik az ellen, hogy te beköltözz gyerekestül oda, ahol egykor az anyjával lakott, vagy hogy őt rángassátok el az emlékei, a gyerekkora helyszínéről. Mindegy is neki, hogy te milyen vagy, vagy a gyerekeid milyenek, utálni fog titeket. Annyit megtehettek, hogy még egy évig csak randizgattok, aztán ő úgyis elmegy továbbtanulni, ti meg összebútorozhattok.
2013. nov. 4. 17:04
 5/7 anonim ***** válasza:
41%
Meg tudom érteni a lányt . Nem rossz indulatból írtam ezt. Én 15-16 éves lehettem amikor szüleim csak elváltak és én is valahogy így csináltam mint ez a lány . Valami féltékenység vagy nem is tudom hogy mondjam , olyat éreztem hogy másé nem lehet az anyukám. Elakartam üldözni a férfit akivel volt kapcsolata. Aztán valahogy rá jöttem nem jót tettem én pont a leg lázadóbb korban voltam. Most az a férfi van édes anyámmal akit elakartam üldözni és nagyon szeretjük , így utólag amiket tettem eszembe jut szégyenlem magam. Ne add fel .
2013. nov. 4. 17:55
 6/7 anonim ***** válasza:
20%
Ebben nincs semmi különös, ez a leggyakoribb reakció ebben a korban...(korábban, vagy később is)... Csak az ellenállás mértéke szokott különbözni. Te szinte semmit sem tehetsz. Ha enyhébb az ellenséges viselkedése, akkor ne vedd észre, ha erősebb, akkor kerüld a konfliktust valahogyan. Ha határozottan lépsz fel vele szemben, akkor csak növekedni fog a gyűlölete. Ezt a párodnak kell valahogy rendezni, lehetőleg szép szóval, kéréssel. Ha nevelni próbálnád... az a legrosszabb. Az apa szerep átvételét meg se kíséreld, mert nagyon elvadulhat a helyzet. Inkább csak a párod vegye kézbe a dolgot.... finoman, inkább kérés szintjén, türelemmel.
2013. nov. 4. 20:31
 7/7 anonim ***** válasza:

"Meg tudom érteni a lányt . Nem rossz indulatból írtam ezt. Én 15-16 éves lehettem amikor szüleim csak elváltak és én is valahogy így csináltam mint ez a lány ."

Nos, én 15 voltam, mikor meghalt apám. Anyám fél év múlva lelépett egy dokival. Éjjeli vagonrakásokból tartottam fenn magam. De Qrvára nem érdekelt, hogy kivel hetyeg éppen!

2013. nov. 19. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!