Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van ez? (bocs, hogy...

Miért van ez? (bocs, hogy hosszú. )

Figyelt kérdés
szóval régen karácsonykor nem játékot kaptunk ajándékba hanem ruhákat, és mikor megláttam elkezdtem bömbölni és anyukám szomorúan nézett hogy nem tetszett amit vett és engem azóta furdal a lelki ismeret, ez miért van?
2013. nov. 3. 22:20
 1/7 anonim ***** válasza:

2mondat=nem hosszu

miert kaptatok mindig ruhakat? Nmtudom. De miert nem orultetek neki?

2013. nov. 3. 22:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Mert érettebb lettél és megértetted, hogy mennyit dolgoztak a ruhákért, mekkora csalódás volt nekik, hogy nem örültél,stb. Nekem is vannak olyan dolgaim, amiket megbántam gyerekkoromból, ahogy a legtöbb embernek.
2013. nov. 3. 22:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Gyerekkoromban én sem értékeltem a ruhákat. Akkor kit érdekelt, hogy mi van rajtam.. Gyerek voltam. Most meg csak arra várok, hogy ha nem is ruhákat hanem valami szuper boltba kapjak kupont.

Csak visszaemlékeztél, hogy bántotta az anyukádat, hogy nem tetszett. De anyukád tudja, nagyon jól, hogy ezzel jót tett. Így olyat kaptál amit tudtál használni, felvenni, nem pedig olyat amit megunsz, vagy eltüntetsz. Bűntudatnak nem kell, hogy legyen benned, mivel ez rég volt és nem csináltál rosszat. Gyerekként az ember még el sem tudja játszani, hogy örül valaminek. Úgyhogy ez csak egy őszinte reakció volt tőled.

2013. nov. 3. 22:38
 4/7 anonim ***** válasza:
23%
hát öcsém szájbarugtalak volna én örültem annak ha egyáltalán karácsonyra főtt kaját ettünk nem hogy ruhát...anyám ezek a mai fiatalok
2013. nov. 3. 23:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért kaptatok ruhákat, mert arra volt szükség, s másra nem volt pénz.

Azért furdal a lelkiismeret, mert úgy érzed, hogy megbántottad.

Ezen már túl kellene lépned, de az ember, ahogy múlik az idő, egyre több régi dologra, hangulatra, sérelemre, fájdalomra emlékszik vissza.

Tudatosan lehet terelni, hogy a szépre emlékezz, s ami botlásod volt, amit már megbántál, azt tanulságként könyveld el, hogy többet lehetőleg ne kövesd el.

Jó, erre gyakran emlékszel vissza, mert úgy érzed, nem tudtad jóvá tenni.

De most akkor vedd számba, és tedd mellé, hogy mikor szereztél örömet Édesanyádnak. Biztos vagyok abban, hogy a mérleg másik serpenyőjébe legalább annyi, ha nem több szép is jut.

2013. nov. 4. 09:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek.
2013. nov. 6. 21:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Azért nem örültem neki, mert mért kicsi voltam (kb 5 éves), és játékot szerettem volna, de mostmár tényleg megbántam...
2013. nov. 6. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!