Nem elég rugalmasak a szüleim, mit tegyek?
Szóltál nekik előre,hogy odamész?Ha nem,akkor igazuk van.
Ha igen,akkor nem tudom.Akkor talán túl hosszúnak tartották az időt.Meg kellett volna lehet beszélni,mikorra mégy haza.
Legközelebb beszéld meg velük,h "Anya,szeretnék ma átmenni a barátomhoz délben,úgy gondoltam,h 5 körül jövök haza.Így jó?Megengeded?".Esetleg hozzáteszed h ne féltsen,nem csináltok semmi rosszat.
Egyébként miért nem a fiú megy hozzátok?Akkor a szülők is nyugodtabbak lennének.
Szerintem amúgy nem fognak nagyon.Nem akarják h a lányuk elku.rvuljon,amiben teljesen igazuk van.Féltenek,és valljuk be,a mai világban jogosan teszik ezt.
17/L
El kell fogadnod, hogy ilyen az édesanyád. ha nem tudsz vele szót érteni, akkor kivárod a bűvös 18-at és lelépsz.
A barátod, ha ilyen okból elhagyna, akkor az nem igazi barát.
Az én ismerőseim között legalább 2 ilyen lányról tudok – akik kísértetiesen még korban is stimmelnek hozzád -, hogy szorosan fogják a szüleik. Ez a két lány nem ismeri egymást, de sok mindenben hasonlítanak. Mind a ketten zárkózottak, nem nagyon járnak bulizni, csak néha, amikor valamelyik barátnőjük elrángatja őket valahova és az sem egész estés szórakozás, mert a szüleik szigorú menetrendszerint várják haza őket.
Mind a ketten nehezen ismerkednek és az iskolában sem a hierarchia tetején helyezkednek el. Nagyon nehéz szociális problémáik vannak, az egyik 17 éves létére még nem is nagyon volt pasija, csak a buszról hazafele szemezget mindig valakit és félelmetes módon profilkép nélkül is megtudja találni facebookon majd ráakaszkodik… Persze csak dugni akarnak velük a pasik, mert nem képesek a zárkózottság miatt emberi értékeket felmutatni, ami megtartaná a másikat.
Ezek pedig mind oda vezethetők vissza, hogy a szüleik szigorúan fogják őket és nagyon nehéz felnőttkoruk lesz, mivel ezek a tinis dolgok kiesnek nekik.
Én azt tanácsolom, hogy szép lassan kell adagolni a szülőknek azt, hogy már elég nagy vagy ilyenekhez és a kicsi lány bizony lassan felnő.
18/F
Kérdező, állj ki magadért, vállald fel a konfliktusokat is de törekedj kompromisszumokra, és hagyj időt hogy megemésszék, hogy lassan felnőtt leszel...
(átesünk ezen mindannyian, csak kinek könnyebb, kinek nehezebb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!