Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi pénzt kellene beadnia...

Mennyi pénzt kellene beadnia a közösbe egy egy háztartásban élő rokonnak?

Figyelt kérdés

Hárman laknak egy nagy házban, apa-anya, a lányuk, és néha a kollégiumban élő unoka is hétvégente. A lányuknak kb netto 170e Ft a fizetése, a szülőknek 100e, és 160e.

A lány hivatkozik arra, hogy egyedül neveli a gyerekét, és arra kell neki a pénz. A lány anyja meg idegeskedik, hogy a lány kb 18e Ft-ot ad be a közösbe. A ház rezsije lehet kb 110e Ft.

Finoman próbálom rávezetni a leányzót, hogy szerintem ez kissé kevés, de hajthatatlan, szerinte a szülőknek meg kellene érteni, hogy ő egyedül van a gyerekével.

2013. nov. 1. 19:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig a szülőknek kellene mindenféle finomkodás nélkül szólni a lánynak, nem pedig neked célozgatni.
2013. nov. 2. 01:45
 12/14 anonim ***** válasza:
56%

Én pedig úgy gondolom, hogy ha a szülők nem kérik, akkor nem is kell adni. Két öreg nyugdíjas ugyan mire költ el havi 150 ezret (ami így most megmarad nekik)? Már nem azért de az én szüleimnek nincs ennyi pénzük, és amikor megyek hozzájuk, mindig adnak is, és nem lehet visszautasítani, mert akkor a kabátzsebembe csempészik.

A szegény szülőket támogatni kell, ezzel nincs is gond. De ha egyszer egy szülőnek van pénze, akkor miért rövidítené meg még a gyerekét is? Mire gyűjt? Koporsóra?

Én a gyerekemtől biztosan nem fogok azért pénzt kérni, hogy a házamban lakhasson. Elég büntetés az neki, hogy velem kell élnie, nehogy már még fizettessek is vele..

Minden hasonló jellegű kérdésre ugyanez a válaszom, és mindig nagyon szépen lepontoznak, és megmondják a frankót, hogy a szülőknek jár az albérleti díj, ha a gyerek éhen pusztul, akkor is. Na hát ilyen Magyarország. Nem általános értékrend, hogy a szülő támogassa a gyerekét ahogy csak tudja.

2013. nov. 2. 02:22
 13/14 A kérdező kommentje:

Igazad van Neked is, mondjuk az anya olyanokat csinál, hogy kutakodott a lánya fizetési jegyzéke után, mondja azért a lányának a pénzekről, meg hogy keveset ad bele. DE csak célozgat. Elég sok ilyen jellegű hülye megjegyzése van, amikor ott voltam, akkor is.

És ezt mintha ledolgoztatná a lányával. De a lánya szerint még ha az egész fizetését is odaadná nekik, akkor is macerálná őt, azt meg eltapsolnák mindenféle marhaságra. Én megértem mindkét fél álláspontját amúgy.

És ott van a keverem-kavarom húga is a lánynak, ő fűti az anyát a háttérben.

2013. nov. 2. 06:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Jóvan ez most más kérdés, én csak általában reagáltam az itteni emberek álláspontjára, hogy a gyerek köteles minden egyes forintját a szülőknek odaadni. Na hát ez szerintem egy baromság.

A te konkrét kérdésedre roppant egyszerű a válasz. Egy normális felnőtt ember sosem él a szüleivel. Amikor felnőtté válunk, saját családot alapítunk, saját otthonban. Ennyire egyszerű. Nem tudnának nekem annyit fizetni, hogy beköltözzek szüleimhez.

Nem tudom mire költ a bnőd a 170 rugóból, de kitelik egy albi meg a kaja, bőven.

2013. nov. 2. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!