Mennyi pénzt kellene beadnia a közösbe egy egy háztartásban élő rokonnak?
Hárman laknak egy nagy házban, apa-anya, a lányuk, és néha a kollégiumban élő unoka is hétvégente. A lányuknak kb netto 170e Ft a fizetése, a szülőknek 100e, és 160e.
A lány hivatkozik arra, hogy egyedül neveli a gyerekét, és arra kell neki a pénz. A lány anyja meg idegeskedik, hogy a lány kb 18e Ft-ot ad be a közösbe. A ház rezsije lehet kb 110e Ft.
Finoman próbálom rávezetni a leányzót, hogy szerintem ez kissé kevés, de hajthatatlan, szerinte a szülőknek meg kellene érteni, hogy ő egyedül van a gyerekével.
A leányzó keveset fizet, mert egyedül neveli a gyerekét?? Így elvárja hogy a szülei a többit támogassák??
Nagyon kevés.. Legalább 30-50 ezret kéne fizetnie. Ha nem tetszik neki, akkor tuti mondanám, hogy menjen albérletbe és nevelje ott a gyerekét egyedül..
Szerintem is a 30-40 jogos, sőt ha a gyerekkel esznek az otthoni kajából, akkor az 50 is jogos.
Az nem érv, hogy meg kellene érteni, hogy egyedül van a gyerekkel, ő csinálta, nem a szülők.
Ha nem tetszik, menjen albérletbe...
Gyerek nem kifogás,nem a nagyszülők vállaltak öreg korukra plusz egy eltartottat.
Minimum 305-40 ezer és akkor a nagyszülők nagyon jó fejek.
Köszönöm a válaszokat. A lány főz magára is, a szüleire is természetesen, elvégez minden házimunkát.
Az anyja sokat macerálja, ha már egy kicsit is ülni látja, vagy ha olvas, tv-t néz, a számítógép előtt van. De a pénzügyekbe nem szól bele, nem kér a lányától pénzt.
Csak én mondtam a leányzónak, hogy talán nem macerálná őt annyira az anyja, ha többet adna a közösbe.
Én csak egy ismerős vagyok, sokat beszélgetek a lánnyal, meghallgatom a gondjait, csak egy barát vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!