Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek anya nem enged be...

Mit tegyek anya nem enged be a varosba este?! 15 eves lany vagyok!

Figyelt kérdés
Mindig is az volt, hogy sotetedesre legyek itthon. A barataim mondtak, hogy holnap este menjek be veluk, beulunk egy kavezoba beszelgetni kb. 8ig maradnank.. Mikor mondtam anya az volt a valasz, hogy: "haha, este?! Ki se talaltad." De ez mar nagyon sokadik ilyen es en vagyok az akit sose engednek... Masok 13 evesen hajnalig buliznak (nem..nem mondom, hogy az normalis) en meg 8ig bent szeretnek maradni es nem lehet. Ezek a barataim normalisak, de tenyleg. Nem cigiznek, inni is csak ritkan, de akkor se sokat es amugy se pialni mennenk.. Mar nagyon elegem van ebbol. Kb. 15percre lakunk a belvarostol es nem veszelyes kornyek. Mit tegyek?
2013. nov. 1. 19:36
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
73%
Nézd #29, így is lehet, csak nem kell csodálkozni, hogy ha 18 éves korban a "kompromisszum" úgy néz ki, hogy azonnal télak az ősöktől, akárhova, akár a legfelületesebb, legelcseszettebb kapcsolatba, csak a szülőktől el, kerül amibe kerül... és azon sem kell csodálkozni, hogy ha az így gondolkodó szülő majd 80 évesen nem fog tudni senkitől se egy pohár vizet kérni, hanem az elfekvőben fog nyifogni, hogy "bezzeg 3 gyereket neveltem fel, bezzeg ez a hála..."
2013. nov. 2. 11:10
 32/42 anonim ***** válasza:
#30, az, hogy szociálisan izolálódik a saját korosztályától, az a kártétel, tudod...
2013. nov. 2. 11:15
 33/42 anonim ***** válasza:
# 31, Szerintem ez csak szélsőséges eseteknél igaz. Úgy veszem ki a kérdező soraiból, hogy nem eltiltani akarja a közösségi élettől, csak nem szeretné ha baja esne, amit maximálisan megértek. Engem úgy neveltek, ahogy leírtam. De nem éreztem azt, hogy tiltanának bármitől is. Külön lakok, de harmonikus a kapcsolatom a szüleimmel és segítünk egymásnal. Felnőtt fejjel megértettem, hogy azt szerették volna, hogy egy normális, értékes, jóravaló ember legyen belőlem.
2013. nov. 2. 11:46
 34/42 anonim ***** válasza:
26-os vagyok. Amíg nem ölték meg a gyerekedet ilyen miatt te csak maradj csendben mert nem tudod miről beszélsz.
2013. nov. 2. 13:47
 35/42 anonim ***** válasza:
88%

"gondolom a fele tini, a másik fele kisgyerekes, akinek fingja sincs ezekről a dolgokról"

Nem talált, sajnálom. 20 éves vagyok, nem mondanám magam tininek, de nagyon jól emlékszem arra, hogy mi volt 5 évvel ezelőtt, és arra, hogy mit engedtek, és mit nem a szüleim. Az, hogy este 8-ig voltam valahol szinte alapvető volt, kérni sem kellett. Nem azt akarja a kérdező, hogy este 8-kor mehessen el az éjszakába, hanem 8-ig! Komolyan nem hiszem el, hogy vannak ilyen maradi szülők, akiknek az este 8 egyenlő a rablással, gyilkolással, megerőszakolással. Amúgy a saját félelmeiteket ne a gyereken vezessétek már le. Ha valaki ennyire paranoiás, járjon el pszichiáterhez, mert ez nem normális. Ennyi erővel ne adj neki enni, mert tele van E adalékokkal, ne vehessen levegőn az utcán, mert szmogos, egyszer úgyis belehal valamelyikbe, de legalább nem nyírják ki. Az ilyen kérdések után hálát adok az égnek, hogy normális, reálisan gondolkodó szüleim vannak, nem pedig ilyen főbolondok hoztak a világra akik 18 éven át keserítették volna meg az életem a baromságaikkal. Amúgy 16 évesen már eljárhattam bulizni, hoztak, vittek, de közben tartózkodtam az utcán, sötétben, éjfélkor, sőt később is. Élek, virulok, az agyamat sem ittam el, jó tanuló voltam és vagyok, készülök a diplomára, az életre, diákmelózok, albérletben élek, stb. Életképes lettem, jó emberismerő, nem 18 éves korom után találkoztam az első idegennel naívan és nem tudnak átverni, mint sok ilyen anyuci kicsi fiát/lányát. A főiskolán is vannak olyan évfolyamtársaim, akik annyit nem mernének megkérdezni a tanártól, hogy mikor lesz a vizsga, mert nem tudják, anyuka szerint vajon szabad-e. Szánalmasak, és az ilyenekből lesznek ezek a szánalmas emberek, mint a kérdező is, mert a szüleik ilyet nevelnek belőle. És igen, már most előre tudom, hogy nem úgy fogom nevelni a gyerekemet, ahogy szerinted normális lenne. Hiába van még legalább 10 évem szülésig. A szüleimről fogok példát venni, mert nem látok hibát a rendszerben, abban, ahogy ők neveltek. És igen, ők elengedtek 8-kor is, nem csak 8-ig, ahogy én is elfogom engedni a gyerekem.

2013. nov. 2. 14:16
 36/42 anonim ***** válasza:

#33, itt a kulcsmondat: " Engem úgy neveltek, ahogy leírtam. De nem éreztem azt, hogy tiltanának bármitől is" - és ezért írtam a #21-est, hogy a nevelés KÖLCSÖNHATÁS, a te esetedben látható, hogy eszerint a te igényeid és a szülő igényei találkoztak. A Kérdezőnek meg láthatóan más igényei lennének... tudod, erre nem lehet sémát felállítani, az embereknek más-más az alaptermészete, mások a vágyai, más ütemű a testi, a lelki, az érzelmi fejlődése. (Sok esetben még két testvér is alapvetően különbözik, és amilyen nevelés az egyiknél működik, az a másiknál totális csőd)

És igen, a szülő dolga pont az, hogy alkalmazkodjon a nevelésében a gyerekhez, annak a természetéhez, vágyaihoz, adottságaihoz, képességeihez, fejlődési üteméhez, mert különben pokollá fogják tenni egymás életét.

2013. nov. 2. 15:20
 37/42 anonim ***** válasza:
91%

Jézus Isten, el se hiszem, hogy itt egyesek ilyenek írnak, hogy este 8kor semmi keresnivalója a városban, meg üljön otthon meg ilyenek. Megáll az eszem. 13 éves koromban is elengedtek koncertekre egyedül, és nem csak engem, a barátnőimet is. 15 évesen minden hétvégén buliztam, persze, nem klubbokban, hanem direkt ennek a korosztálynak tartottak bulikat, gimiseknek, este 11kor lett vége! 15 évesen hétköznap is 10kor mentem haza. És? Normális ember lett belőlem, nem öltek meg, nem raboltak el, nem erőszakoltak meg, sőt még alkoholista, drogos ribi se lettem, hanem diplomás, jó munkahellyel, magas beosztással rendelkező feleség. Semmi hátrányom nem származott abból, hogy elengedtek, sőt! Még mai napig is barátok vagyunk a gimis barátnőimmel, a tűzbe mennénk egymásért. Akik otthon kuksoltak egész gimi alatt? Azokra kiváncsi még valaki? Lehet a nevüket is elfelejtettük már..

26/N

2013. nov. 2. 17:49
 38/42 anonim ***** válasza:
0%

"Nem talált, sajnálom. 20 éves vagyok, nem mondanám magam tininek, de nagyon jól emlékszem arra"

Nem is olvastam tovább. 20 éves vagy, fingod sincs milyen az, ha van egy kamasz lányod, és arról sincs ezek szerint, hogy 5 év alatt mennyit változott a világ.

2013. nov. 2. 17:51
 39/42 anonim ***** válasza:
26/N, mikor te 15 éves voltál még én is nyugodtan elengedtem volna a lányomat. Csak hogy azóta sok minden változott.
2013. nov. 2. 17:52
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
"és arról sincs ezek szerint, hogy 5 év alatt mennyit változott a világ". Pesti vagyok, 5 évvel ezelőtt is ugyanannyi rablás, gyilkosság volt, mint most, csak akkor még mást is bemondtak a híradókba, nem kékfényként működött a Tények meg az RTL Híradó. Most ezeket hallani csak, persze, hogy mindenki úgy gondolja, hogy sokkal több a bűnözés. De hajtsd nyugodtan a magad igazát, és legyél sz*r szülő, na meg nyugtasd magad azzal, hogy a legjobb vagy, mert a te gyereked nem hal meg azért, mert megölik. Majd meghal véletlen autóbalesetbe, amit mondjuk te okozol. Vagy a torkán akad a kaja. Vagy elütik, mert valaki nem óhajt megállni a zebránál. Vagy leáll a szíve egyik pillanatról a másikra. Vagy építs köré burkot, egy kis ablakon néha tegyél be neki pár falat biokaját, akkor talán túléli ezt a nagy veszélyes világot.
2013. nov. 2. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!