Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek anya nem enged be...

Mit tegyek anya nem enged be a varosba este?! 15 eves lany vagyok!

Figyelt kérdés
Mindig is az volt, hogy sotetedesre legyek itthon. A barataim mondtak, hogy holnap este menjek be veluk, beulunk egy kavezoba beszelgetni kb. 8ig maradnank.. Mikor mondtam anya az volt a valasz, hogy: "haha, este?! Ki se talaltad." De ez mar nagyon sokadik ilyen es en vagyok az akit sose engednek... Masok 13 evesen hajnalig buliznak (nem..nem mondom, hogy az normalis) en meg 8ig bent szeretnek maradni es nem lehet. Ezek a barataim normalisak, de tenyleg. Nem cigiznek, inni is csak ritkan, de akkor se sokat es amugy se pialni mennenk.. Mar nagyon elegem van ebbol. Kb. 15percre lakunk a belvarostol es nem veszelyes kornyek. Mit tegyek?
2013. nov. 1. 19:36
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
48%
#20, nem elfeledkezve pl arról a tényről, hogy a nevelés KÖLCSÖNHATÁS.
2013. nov. 1. 22:26
 22/42 anonim válasza:
kompromisszum.- hétközben maradj otthon,ne vitázz vele miatta,viszont akkor cserébe a péntek-szombat had legyen a tied! el kell fogadnia ,hogy felnősz ezzel csak eltaszít magától..
2013. nov. 1. 22:59
 23/42 anonim ***** válasza:
73%
Vetess egy paprika spray-t. Mi lesz, ha pl. iskolai tevékenység miatt kell sötétedés után hazamenned? Nekem 16 éves koromtól kezdve mindig volt valami. Érettségi felkészítő, matek tanár, angol tanár, szalagavató táncpróba. Sosem végeztem 5 előtt, 5-kor pedig már sötét volt. Volt, hogy 7-8 vagy még utána mentem haza. Vagy te nem járhatsz majd ezekre se? Kétlem... Most egyetemistaként az sem ritka, hogy 9-kor végzek, plusz egy óra utazás. Nem értem a válaszolókat. Este 8 miért éjszaka? Miért olyan ördögtől való dolog? 15 éves, nem kislány. Meg kell nézni a mai 15 éveseket, 90%-ukról nem hinnéd el, hogy még nincs 18, sőt 20. Nekem is van paprika spray-m, a szüleim vették, mindig a táskámban van, még nappal is. Ha sötétben kell mászkálnom, akkor pedig a kezemben, kabátzsebben, bárhol, ahol hamar elérhető. Pedig én sem lakok veszélyes környéken, de ki tudja, szükség lehet rá, megnyugtat, hogy van, mivel a 45 kilómmal agyonverni nem igazán tudnék senkit. Valószínűleg anyádat semmivel nem fogod tudni meggyőzni, de egyetértek azokkal, akik szerint az ilyen anyából lesz az, akire később a kutya nem nyitja rá az ajtót. Én se tenném, csak szabaduljak onnan minél előbb. Amúgy ha van autótok kérd meg, hogy menjen érted, ha van tömegközlekedés, használd azt, ha hajlandóak, kísérjenek haza a barátok. Ezekkel még talán próbálkozhatsz. De sajnos a hülye szülő az is marad, bármit mondhatsz neki.
2013. nov. 2. 00:21
 24/42 anonim ***** válasza:
35%
15 éves KISLÁNY, van nektek kamasz gyereketek? Gondolom nincs! :) Majd ha lesz nagyot lestek, és ugyanúgy nem fogjátok engedni! Persze most jön a "de én igen, én máshogy fogom nevelni", vagy a jó öreg kamu "nekem már van és elengedem", amit eddig persze senki nem említett, mert mindenki tudja, hogy nem igaz. :) Szóval elég vicces itt a sok vélemény, gondolom a fele tini, a másik fele kisgyerekes, akinek fingja sincs ezekről a dolgokról, hát majd lesz. :)
2013. nov. 2. 06:53
 25/42 anonim ***** válasza:
26%

#24 "Majd ha lesz nagyot lestek, és ugyanúgy nem fogjátok engedni!" - Na ya... a sötétedés után az utcán vagy nyilvános helyeken lévő 15 évesek (köztü a Kérdező osztálytársai) meg nyilván valami hallucináció, közös optikai csalódás... gondolkozzál már kicsinyég....

Tudod, amikor én voltam 15, akkor is este 9-ig tartott péntekenként a buli a a gimnáziumban(!) a 14-18 éves korosztály számára - és az nem tavaly volt, hanem 1979-ben, abban a "fenenagy diktatúrában"... tehát kb este 10-re jártunk haza... és igen, többnyire egyedül...

Tudod, azt látom, hogy van egy meghatározott politikai irányvonalhoz kapcsolható agitátor-réteg, amelyik az USA "biblia-övi" szennyét látná itthon is szívesen, és ennek érdekében propagálja, és akarja normálisnak láttatni...

2013. nov. 2. 08:40
 26/42 anonim ***** válasza:
8%
Igen, és azokat a kamaszokat is elengedték este akiket megerőszakoltak, megöltek, elraboltak. Akinek ez kell, hajrá.
2013. nov. 2. 09:36
 27/42 anonim ***** válasza:
73%

Nincs kocsitok? Érted mehetne anyukád vagy apukád. Ha nincs, akkor a legjobb lenne, ha hazakísérne valaki.

Amúgy tényleg nem értem az itt válaszolók többségét. 15 évesen azért ne a 4 fal között legyen már... Pláne, hogy este 8-ig szeretne maradni! 15 évesen sokszor akkorra értem haza hétköznap, mert 6-fél 8-ig edzésen voltam... Télen meg amúgy is hamar sötétedik, akkor 5 után ne lépjen ki az ajtón se?

2013. nov. 2. 10:42
 28/42 anonim ***** válasza:
50%
#26, hogyne, a paranoia, fóbiák gyógyjkezelésére meg a pszichiáter való, nem az ember gyermeke életének a tönkretétele, nem tudom, ezen gondolkodtál-e már. Én mindenesetre hányingert kapok attól, amikor az embereket a biztonságérzetükre apellálva akarják belenyomni a paleokonzi szennybe...
2013. nov. 2. 10:59
 29/42 anonim ***** válasza:
8%
Egy 15 éves még igenis kislány. Nem kell bezárni, de a szülő felelőssége, ha valami történik vele. És igenis, a szülő dolga megszabdni neki a feltételeket. 18 éve skora után már jöhetnek a kompromisszumok.
2013. nov. 2. 11:04
 30/42 anonim ***** válasza:

Életének tönkretétele? Tényleg tönkremegy az élete valakinek, ha 15 évesen nem engedik, hogy sötétben mászkáljon? Aztaaa! Aki ebben tönkremegy, annak kell pszichiáter!

De, látom a 15 éveseket az utcán, és azt is látom, hogy mit csinálnak, hadd ne kelljen sorolnom, de a padonbaszástól a falrahányásig minden van. Ha ettől megóvom, akkor sérül a kis lelke? Nevetséges.

2013. nov. 2. 11:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!