Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék ebben a helyzetbe...

Mit tehetnék ebben a helyzetben? Megőrülök.

Figyelt kérdés
A helyzet a következő: 18 éves vagyok,itthon élek a szüleimmel.Anyámmal sosem volt jó kapcsolatom,mióta az eszemet tudom folyamatosan,minden nap veszekednek. Én csinálok itthon mindent,takarítok,mosok stb., ő pedig főz,bár akkor is viszem ide-oda az alapanyagokat neki. Ezzel nem lenne probléma,csak a gond az,hogy ahogy apám hazaér elmondja neki mekkora lusta dög vagyok,egész nap csak ülök és eszek,és nem érti miért tartanak el...Szeptemberben elakartam menni dolgozni,hogy elkezdjem az életem,(leérettségiztem) nem lehetett,mert akkor nem kap családit valamint adókedvezményt( 3 gyermekes családban élek ). rendben bevállaltam a 13. osztályt, csak emiatt,de szerinte nem mehetek el még diákmelóra sem,mert akkor sem kapná,mivel lesz jövedelmem. Nincs "magánterem", a szobámat lerakodónak nézik, akárhányszor megjövök a barátomtól katasztrófa fogad, (pedig az emeleten lakom egyedül,egy szoba van fent) amiért szintén én vagyok a hibás. Anyám rögeszmésen hiszi hogy apám megcsalja,ami szerinte az én hibám,és a facebook-omról kémleli,hogy apám dolgait ki osztja meg..ez odáig elfajult,hogy múlt hét pénteken suliból hazaérve azzal várt,hogy apám közölte vele váljanak el,meg költözzön.Amiből semmi nem igaz...Barátom ide költözött volna,megbeszéltem velük,hogy fizet valamennyit mert otthon nem normális pénzeket kell fizetnie (98.000,- Ft-ból kb 70-80 körül) és tudjon valamit spórolni,mert februárban elköltöznék vele. Bele egyeztek,de folyamatosan azt hallom vissza másoktól,hogy nem jöhet ide,én sem mehetek sehova,és amúgy is,szeptembertől megint mennem kell tanulni. Én dolgozni szeretnék, hogy elmehessek innen mihamarabb,mert idegileg kikészülök,és nem végig tanulni az életem azért,mert nekik kell a pénz...Minél előbb szeretnék elmenni innen,mit tanácsoltok,mit tehetek?

2013. okt. 29. 19:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem rakod ki.

Ő jelenleg kiment téged ebből a helyzetből.-> te mondjuk ezután fősulira mész: új közeg, fősulis bulik...vagyis teljesen új képet kapsz majd magadról, egy frissebb lassan kiegyensúlyozott 'én'-t, akinél már nem mérvadó a szülői hülyeség..

Találsz majd valakit aki mellett meg tudsz újulni és emlékezni sem fogsz mellette az otthoni gondokra.

Ekkor pedig a jelenlegi párod fogja mindazt jelenteni ami nem akarsz lenni.(vagyis ő lesz a "hozzá menekültem a szülői gondok elől"...)

2013. okt. 30. 16:47
 12/14 anonim ***** válasza:

A fősulit nem fogják támogatni a szülei, mivel akkor már nem jár utana se családi pótlék, se adókedvezmény...

Nem nagyon értem kedves előző, hogy mit nem lehet azon megérteni, hogy szereti a barátját és vele képzeli el a jövőjét?!

2013. okt. 30. 23:35
 13/14 A kérdező kommentje:
Még egyszer leírom akkor: hogy ha vele vagyok,boldog vagyok..elfelejtem minden bajom,vele vagyok egész,teljes,és nagyon szeretem. Nem tudom elképzelni nélküle a napokat,heteket,hónapokat,éveket. Ő jelent nekem mindent.
2013. okt. 31. 07:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az életeden viszont senki nem változtathat, csak te! Én is vártam hogy felnőljek, mert nem tudtam otthon maradni tovább. Ezen csak könnyít, ha van egy olyan férfi melletted, akire számíthatsz. Ugy látom neki sem jó otthon, mert lenyúlják a jövedelme nagy részét.

Befejeztem a sulit, költözz el, ha lehet másik városba, menjetek albérletbe, vagy szobát béreljetek, az olcsóbb, és irány a munka.

Mit tudnak csinalni a szüleid (anyukád)? Semmit! Ha nem tud viselkedni, az életben többet nem kell vele találkoznod! Ha korrigál és normális lesz, adhatsz neki egy esélyt.

Én ezt tettem. Elviselhetetlen volt otthon, elköltöztem a barátommal, aztan egy év múlva amikor végzett elmentünk másik megyébe lakni, úgy 150 km-re. Na azóta jó a kapcsolat, mert az unokákat nagyon szeretik, és ha ismét nem tudnak viselkedni, hát nem megyünk egy pár hónapig. Nekem nem hiányzik a cirkusz, örülök hogy messze vannak és nem tudnak beleszólni az életembe.

2013. okt. 31. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!