Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleim,...

Hogy vegyem rá a szüleim, hogy velünk jöhessen a kutyánk is túrázni?

Figyelt kérdés
Először kutyák témakörbe akartam írni, de aztán mégiscsak ide írtam, mert végülis a lényeg az, hogy hogyan győzzem meg a szüleim. Illetve anyát és a férjét, ő nem az apám és nem igazán kedvelem, inkább csak elviselem. Szoktunk néha menni kirándulni, bár nem túl sűrűn, pedig én nagyon szeretek. Általában erdőkbe, mezőkre, hegyekhez, tavakhoz meg ilyen helyekre megyünk. Imádok kirándulni, kutyát sétáltatni és fényképezni. Most ráadásul olyan szép képeket lehetne csinálni, olyan jó az idő is. Anyámék most mentek el, nekem meg úgy fáj a szívem, hogy nem mentem. Azt mondtam, ha a kutyánk nem jöhet, én se megyek. Azt akarom, hogy ő is jöjjön, ő is a család része és ő is szeret sétálni. Ráadásul semmiben sem zavarna. Azt mondták, szőrös lesz a kocsi. (Az erdőig kocsival megyünk, kb. 10-15 perc az út így, tehát nem sok.) Felajánlottam, hogy kitakarítom utána, kiporszívózom stb. Akkor azt mondták, hogy az ösvényről biztos be akarna húzni az erdőbe. De én vinném a pórázon, nem anyáék, és amúgy sem húz, szépen tud sétálni, jó kutya. Akkor meg azt mondták, hogy szomjas lesz. De hát végig egy tó mellett megyünk, simán ihat belőle vagy viszek neki vizet vagy valami. De mindig csak a kifogások, pedig olyan hülyeség mind. Egyszerűen nem akarják, hogy jöjjön. Pedig elvileg szeretik a kutyánk. Anya amúgy a végére megengedte, de a férje nem akarja és nem lehetett meggyőzni, vagyis anya nem tudta, én meg nem próbáltam, én nem is merek vele igazából vitatkozni.. Nem értem, miért nem jöhet a kutyánk, mikor semmit sem csinálni, máskor is jött már velünk. Nem tudom, hogy vegyem rá őket, hogy máskor jöhessen. Én nélküle nem megyek, úgy nem is olyan jó, mert anya úgyis végig a férjével lenne elfoglalva, kézenfogva mennének egész végig, én meg mögöttük vagy előttük tökegyedül. A kutyánkkal nem lennék egyedül. Ha leülnénk a padra megpihenni, akkor én játszhatnék vele addig stb. Szerintem nem kérek semmi extrát.. Így meg olyan rossz, hogy most itthon vagyok egyedül, nem tudok semmit csinálni, pedig úgy szeretnék én is sétálni most :(
2013. okt. 26. 14:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Fogd meg a kutyát és sétáljatok a városba vagy a város szélén stb... Most oké koszos lesz az autó és, takarítani ki lehet nem? Ezt a logikát én is annyira bírom időnként. Nekem is van autóm, és amikor a párom hozza a kutyusát akkor mindig beteríti a hátsó ülést, pedig mondom neki hogy felesleges, amúgy sem egy új autó meg porszívó van, nem tart semeddig meg úgy is lerúgja magáról.

Ha tó mellett mentek lehet veszélyes a kutyusnak mert oké hogy inna de az ilyen helyeken valóban megőrülnek lehet hogy ezért nem akarják hogy vidd magaddal, de gondolom nem akarták ezt mondani. Nekem is van kutyám nem csak a barátnőmnek igaz még nem élünk együtt de én is mondtam a páromnak hogy ha tó közelbe megyünk ne hozza magával nehogy belemásszon mert lehet már túl hideg neki, és amikor az én kutyámnak rosszat tett a tó mert annyira hideg volt hogy megfázott plusz az egyik hátsó lábán az ízületek is olyan szinten begyulladtak hogy még az orvos is nehezen tudott segíteni rajta hogy helyre jöjjön, de szerencsére most már semmi baja és én maximum nyáron viszem vízpartra a kutyám. Meg ugye még jó idő van az erdő tele kullancsokkal és gondolom nem akarják hogy a kutyába kerüljön, mert nálunk veszett sok van belőle, oké hogy bennem eddig sosem volt, pedig nem vagyok beoltva meg semmi még be sem fújtam magam, de épp szerdán én is elvittem a kutyusomat sétálni az erdőbe jött a párom is a kutyájával, és a párom kutyájából 5 kullancsot kellett kiszednünk. Még szerencse hogy értek hozzá és nem kellett orvoshoz vinni, de az én kutyámban is volt 2. Szerencsére bennünk nem volt de oké hogy pórázon vittük végig a kutyákat, csak mert mások is voltak ott és nem akartunk bajt, főleg hogy az én kutyám hajlandó odamenni bárkihez hogy megsimogassák vagy valami, mert ő ilyen de a párom kutyája ha lekerül róla a póráz akkor nem hallgat senkire csak megy a feje után. De ilyen helyekre én sem viszek kutyát meg a párom sem ahol vízpart van, de ha sima erdőbe vinnétek akkor nyugodtan lehetett volna én szerintem, mert kocsit ki lehet takarítani vagy valami rongyot a kutya alá tenni. Plusz viszel táskát benne 1-1,5 liter csapvizet és egy kis tálkát mellé és ennyi.

Sajnos még sok a kullancs lehet ez is ok erre mint mondtam én is sokat szedtem ki a kutyáinkból, mi a párommal még ezért nem visszük ki olyan sűrűn a kutyusokat az erdőbe mert nem akarjuk hogy baj legyen.

Valamilyen igaza van anyukádéknak inkább a párjának, de valamilyen szinten viszont nem.

2013. okt. 26. 15:07
 2/2 A kérdező kommentje:
De már sokszor voltam vele tónál, nem megy vízbe, nem szereti a vizet, meg mondom, mellettem jön szépen, nem kószál ide-oda, nem bolondul meg, meg van nevelve. Meg ilyen kullancs és bolha elleni akármi is van a kutyánkon, bár ettől még belemehet, de nem hiszem, hogy olyan sok a kullancs, hogy emiatt nem mehetne el szegény sétálni. Nem sűrűn megyünk amúgy se ilyen helyekre, ezért is akartam annyira menni. Szóval minden kifogásukra van megoldás. A városba szoktam sétálni vele, de egy erdőben kirándulni teljesen más, sokkal jobb. Amúgy a városba is ha elmegyek vele akkor mindig a Duna parton, szóval a víz közelségétől tényleg nem őrül meg, megszokta. És a városba nem viszem magammal a fényképezőgépet, de az erdőbe igen, ott annyi szép képet lehetni csinálni így ősszel..
2013. okt. 26. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!