Mit tegyek? Nem bírom tovább!
Itt az a legkisebb gond, hogy nem enged el. Az egész "nevelése" abnormálisnak tűnik.
Nincs senkid rajta kívül?
Anyukád hol van? Nagyszülők? Keresztszülők? Valaki, akihez fordulhatnál?
Miért nem ülsz le vele megbeszélni ezt? Éretten, "felnőttesen"! "Apa, beszélhetnék veled négyszemközt?" "Apa, nagyon szeretlek téged és a tesóimat, de szeretnék néha kikapcsolódni. Tudom, hogy még csak 15 éves vagyok, ezért csak a barátnőimmel szeretnék beszélgetni az XY pizzázóban egy héten egyszer. Megengeded nekem? Nagyon szeretek veletek lenni, de szeretnék egy kicsit kimozdulni itthonról, mert zsong a fejem a tanulástól, és jó lenne kikapcsolódni egy kicsit. Nem fogsz bennem csalódni, mindig itthon leszek, amikorra mondod. Megengeded nekem?"
Kezdetnek ez egy nem túl meredek indítás, amit még talán fel tud dolgozni, ha jó pillanatában kapod el. Nagyon fontos, hogy bárhova is fajuljon a beszélgetés, ne sértegesd és ne vágj a fejéhez semmit, azzal csak rontasz a helyzeteden! A viselkedésed tükrözi az érettséged, és azt, hogy bízhat-e benned, tehát: fel a fejjel, nagy levegő, összeszedett érvek és gondolatok! Sok sikert!
Sztem az utolso menne egyszeru esetnel, de nem hinnem h valtoztatna vmin, nekem anyam nehez eset (eggyel elotted a kerdes)
Ha nem teccik a kerdes neki, meg se hallja!
Ezekutan?
Azért nem kell olyan nagy feneket keríteni a dolognak.
Az én drága, imádni való édesanyám is lek.ázott egyszer, amikor megtudta, hogy barátom van. A jelző annak szólt, hogy én 16, míg a barátom 24 volt. Az nem érdekelte, hogy (akkor) még csak egy csók se csattant el.
Idegből és azért mondta, mert nehezen fogadta, hogy a kicsi kis lánya gyorsabban "felnő", mint ő számított rá.
Az apák még nehezebben viselik ezt a korszakot.
Természetesen nem egészséges, hogy így viselkedik, de te is megteheted, hogy mellőzöd az olyan cselekedeteket (szemfestés), ami tudvalevőleg csak olaj a tűzre.
"Miért nem ülsz le vele megbeszélni ezt?" Próbáltál te már egy agyilag lerobbant, defektes alkoholista emberrel beszélgetni?
Kérdező, ezt a harcot neked kell megvívni. Nekem is ilyen volt az apám, de én akkor is elmentem otthonról, ha megvert utána. Nem kicsit volt kemény és összetörtem lelkileg, de akkor is összetörtem volna, ha börtönbe zár és nem enged el sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!