Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Nem bírom tovább!

Mit tegyek? Nem bírom tovább!

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok. A gondom az hogy soha nem mehetek sehova. Egész nyáron itthon voltam, akkor se engedett el apa sehova. Akárhányszor megkérdezem tőle, annyiszor nemet mond. Már kezdek teljesen becsavarodni. Tegnap megkérdeztem hogy elmehetek e könyvtárba és arra is nemet mondott. Aztán amiután lekiabált hogy itthon maradok, azután fél órával megkérdezte hogy miért is akartam odamenni, de arra már késő volt mert csak zárás utánra értem volna oda. Múltkor el akartam menni pizzázni a barátnőimmel, nem engedett. És még azt sem engedi hogy kifessem a körmöm. Nem értem hogy miért nem mehetnék el sétálni, vagy pizzázni vagy máshova. Mindig irányítgat minket, kiabál mindenért, folyton beszólogat hogy ne beszélgessünk egymással (tesóimmal), mert idegesíti. Jeles tanuló vagyok, nagyon jó gimibe járok, nem cigizem, nem teszek semmi rosszat, mégis ilyen. És amikor kapok okleveleket, vagy megyei helyezéseket érek el, ahhoz sem szól semmit. Arról ne is beszéljünk hogy alkoholista. Már annyiszor megbántott hogy rendesen beszélgetni se tudok vele, mert folyton kijavít, leordibál vagy mindenre visszakérdez. Amikor a társaságába vagyunk, nem tudunk önmagunk lenni. Elcseszte az életem, egy nagy lelki sebet okozott, ami már soha sem fog meggyógyulni, mert tudom hogy nem fog megváltozni. Meg sem tudom számolni hogy hányszor sírtam miatta. Szóval tudnátok tanácsot adni, hogy vehetném rá hogy elmehessek valahova? Nem tudom elviselni azt, hogy itthon ülök, miközbe kint zajlik az élet! És miatta se szívesen vagyok itthon.....

2013. okt. 22. 17:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Itt az a legkisebb gond, hogy nem enged el. Az egész "nevelése" abnormálisnak tűnik.

Nincs senkid rajta kívül?

Anyukád hol van? Nagyszülők? Keresztszülők? Valaki, akihez fordulhatnál?

2013. okt. 22. 17:10
 2/8 anonim válasza:
47%

Miért nem ülsz le vele megbeszélni ezt? Éretten, "felnőttesen"! "Apa, beszélhetnék veled négyszemközt?" "Apa, nagyon szeretlek téged és a tesóimat, de szeretnék néha kikapcsolódni. Tudom, hogy még csak 15 éves vagyok, ezért csak a barátnőimmel szeretnék beszélgetni az XY pizzázóban egy héten egyszer. Megengeded nekem? Nagyon szeretek veletek lenni, de szeretnék egy kicsit kimozdulni itthonról, mert zsong a fejem a tanulástól, és jó lenne kikapcsolódni egy kicsit. Nem fogsz bennem csalódni, mindig itthon leszek, amikorra mondod. Megengeded nekem?"

Kezdetnek ez egy nem túl meredek indítás, amit még talán fel tud dolgozni, ha jó pillanatában kapod el. Nagyon fontos, hogy bárhova is fajuljon a beszélgetés, ne sértegesd és ne vágj a fejéhez semmit, azzal csak rontasz a helyzeteden! A viselkedésed tükrözi az érettséged, és azt, hogy bízhat-e benned, tehát: fel a fejjel, nagy levegő, összeszedett érvek és gondolatok! Sok sikert!

2013. okt. 22. 17:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Sztem az utolso menne egyszeru esetnel, de nem hinnem h valtoztatna vmin, nekem anyam nehez eset (eggyel elotted a kerdes)

Ha nem teccik a kerdes neki, meg se hallja!

Ezekutan?

2013. okt. 22. 17:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Most is halványan kifestettem a szemem (még próbálgatom, hogy nehogy 20 évesen nézzek ki mint egy bohóc, mert nem tudom magam kifesteni) és le k*rvázott...Ilyen embertől mit várjak?
2013. okt. 22. 18:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért nem kell olyan nagy feneket keríteni a dolognak.

Az én drága, imádni való édesanyám is lek.ázott egyszer, amikor megtudta, hogy barátom van. A jelző annak szólt, hogy én 16, míg a barátom 24 volt. Az nem érdekelte, hogy (akkor) még csak egy csók se csattant el.

Idegből és azért mondta, mert nehezen fogadta, hogy a kicsi kis lánya gyorsabban "felnő", mint ő számított rá.

Az apák még nehezebben viselik ezt a korszakot.

Természetesen nem egészséges, hogy így viselkedik, de te is megteheted, hogy mellőzöd az olyan cselekedeteket (szemfestés), ami tudvalevőleg csak olaj a tűzre.

2013. okt. 22. 19:15
 6/8 anonim ***** válasza:
59%
En 1 kifestes miatt sosem k rvaznam le a lanyom, nem ertem miert ilyenek eggyesek a gyerekukkel, de ha nekem lehet en biztos nem leszek ilyen vele :(
2013. okt. 22. 19:48
 7/8 anonim ***** válasza:

"Miért nem ülsz le vele megbeszélni ezt?" Próbáltál te már egy agyilag lerobbant, defektes alkoholista emberrel beszélgetni?

Kérdező, ezt a harcot neked kell megvívni. Nekem is ilyen volt az apám, de én akkor is elmentem otthonról, ha megvert utána. Nem kicsit volt kemény és összetörtem lelkileg, de akkor is összetörtem volna, ha börtönbe zár és nem enged el sehova.

2013. okt. 22. 21:08
 8/8 anonim ***** válasza:
2 A könyörgéstől csak még jobban nyeregben fogja érezni magát, úgyhogy semmi értelme. Meg ettől a hízelkedéstől is. Agyhalott alkoholistáknál ez nem tanácsos. Sőt, náluk semmi, mert elitták az eszüket, akkor is, ha ez nem látszik rajtuk.
2013. okt. 22. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!