Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek gáz ha a 6 éves...

Szerintetek gáz ha a 6 éves kisfiam "másik apukát" szeretne?

Figyelt kérdés
A férjem rengeteget dolgozik és ezért kevés ideje van a fiunkra. Ha van egy kis szabadideje akkor is vannak dolgok amik a gyerek előtt állnak. Én próbálom menteni a helyzetet, de az már nekem is sok, mikor inkább elmegy horgászni, minthogy együtt legyünk. Ha beszélünk erről akkor azt a választ kapom, hogy ez neki jár, ennyi meló után. Sajnálom szegény kisfiamat, mert a irigykedve nézi a környezetünkben élő gyerekeket, hogy mennyit játszik velük az apukájuk.
2013. okt. 17. 11:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én 6 éves fiam biztos szeretné, mert mindig azon rágja a fülem, hogy mikor megyünk "halászni", én pedig egyáltalán nem horgászom...
2013. okt. 17. 14:19
 12/17 anonim ***** válasza:
Mondd meg a férjednek, hogy a gyereknek APUKÁRA van szüksége, és esetleg apukaként kéne viselkednie...
2013. okt. 17. 15:22
 13/17 anonim ***** válasza:

Ez már a 2. ilyen kérdés, amit ebben a témában rövid időn belül ide kiírtak. Minek vállal olyan gyereket, aki aztán nem akar vele foglalkozni? Nem egy cserép az, h megvan, aztán kitesszük, és elvan magában... Miért nem kikapcsolódás egyeseknek a gyermekkel töltött idő? Főleg egy 6 évessel már annyi mindent lehet csinálni. Arról nem is beszélve, h hányszor olvasom itt azt is, hha egy nő otthon van a gyerekkel, akkor annak milyen jó, mert semmi dolga nincsen, el van tartva (még ha kap is GYED-et), és fogja be a száját. De ha az apának kéne a gyerekkel lennie, akkor az már mégse olyan jó? Akkor az már egyből egy kötelesség? Bocs az offért...

Tök mindegy, h mennyit dolgozik, akkor is az ő gyereke! Ő is akarta, foglalkozni KELL vele. Nincs semmi kifogás egy gyermek elhanyagolására. Meg mint írtam már, a sok meló után elég gáz, ha az neki nem kikapcsolódás, ha a gyermekével lehet. Egy kirándulás, közös horgászás, mozi, állatkert, ezek nem kikapcsolódás neki? Nem tudom, mit mondhatnál neki...

2013. okt. 17. 15:44
 14/17 A kérdező kommentje:
Próbáltam erről beszélni többször vele de a válasz ugyanaz. Jár neki az egyedüllét ennyi meló után. Sajnos az ő apja nem élt velük, de szerintem épp ezért kellene jobban törődnie a sajátjával, mert tudja, hogy milyen rossz apa nélkül felnőni. De sajnos nem érti meg, hogy az még rosszabb ha az apa a gyerek mellett van és még sem foglalkozik vele.
2013. okt. 17. 16:39
 15/17 anonim ***** válasza:

Kérdező (#14) tény, hogy vannak emberek akik nem képesek úgy kikapcsolódni, hogy valaki más mellettük nyüzsög, a férjed meg nyilván ilyen, nem véletlen választott olyan hobbyt mint a horgászat.

Azt gondolom, hogy ezt nyilván előre is láthattad, nem hiszem, hogy csak az utóbbi években lett ilyen - egyfelől - másfelől még mindig marad az a megoldás, amit már írtam, hogy beszéld rá, hogy kevesebb munkát vállaljon, hogy maradjon idő a kikapcsolódásra is, meg a gyerekkel foglalkozásra is.

2013. okt. 17. 16:51
 16/17 anonim ***** válasza:

Az egyedüllét tényleg jár neki, ahogy mindenkinek. De a gyereknek is jár az apa és a feleségnek is a férj.

Nem értem, hogy a mindennapokban és hétvégéken miért ne tudnátok tartalmas időt eltölteni hármasban. Akár közös vacsora, akár közös mesenézés, pihenés formájában is. Az érthető, hogy fáradt. De ha elmegy pl. reggel 7-re dolgozni, és hazaér este 7-re, utána leültök, együtt vacsoráztok, majd megnéz egy mesét a gyerekkel, akkor volt ideje a családjára is.

Ez miért olyan nehéz? Max. csak akkor az, ha nem is akarja.

2013. okt. 17. 17:10
 17/17 anonim ***** válasza:
74%
Sokan vannak, akiknek szüksége van a magányra. Mindamellett a gyereknek szüksége van az apjára. Kérdező, mondd meg neki, hogy nagyon meg fogja bánni. Észre se veszi, és a gyerek felnő anélkül, hogy vele lett volna. Én aztán tudom...
2013. okt. 18. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!