Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az apa nem fizet rendesen...

Ha az apa nem fizet rendesen gyerektartást, akkor az anya megteheti hogy átadja neki a gyereket?

Figyelt kérdés

Egy ismerős párról van szó. Az apa és az új nője folyton panaszkodik a magas gyt miatt. Az anya erre kitalálta, hogy éljen velük a gyerek 3 hónapig, akkor majd kiderül hogy mennyit kell rá költeni.

Ezt megteheti?

2013. okt. 16. 09:28
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
66%
Utolsó! A felváltva nevelés nem ugyanaz, mint amit itt akarnak. Az en ismerettsegi körömben is van par család, ahol heti-kétheti valtasvpban vannaka. Gyerekek:ezzel nincs gond. De itt az anyuka harom hónapra apukanak adna a gyereket, pusztán anyagi okból.....
2013. okt. 16. 10:23
 12/27 anonim ***** válasza:
55%

#11, még ha tényleg anyagi okból akarná, mittudomén állástalanná vált és amíg munkát keres, vagy kitették az albérletből és új albérletet keres, vagy lebetegedett, vagy akármi, nos azzal sem lenen a világon semmi gond, akkor tök természetes, hogy apuka arra az időre átveszi a stafétát, ha csak egy módja is van rá.

A baj az, hogy itt az anyuka a gyereket eszközként akarja felhasználni a másik féllel való konfliktusában, a másik úgymond "megrendszabályozására". Nos ez nonszensz, a gyerek nem eszköz, nem a tulajdona, hanem egy másik ember.

2013. okt. 16. 10:32
 13/27 anonim ***** válasza:
73%

#10 a #11 és #12-nek. :)

Én nem érzem ezt ilyen élesnek, a leírásból nem derül ki, a saját dolgaimat meg ha csak tudom, nem vetítem rá mások dolgaira. Ezért mondom, hogy önmagában, ha ettől javul a két fél kommunikációja, nem hülye ötlet. Nem látok háborút, tehát nem ítélkezem ez alapján. Én egy problémát látok, ahol "apa és új nője" nehezen meggyőzhető arról, hogy a gyerekkel járó kiadások valósak és nem felnagyítottak. A többihez többet kellene tudni.

2013. okt. 16. 10:38
 14/27 anonim ***** válasza:
34%
Nem szobanövény az a gyerek, ha ő kérte hogy nála helyezék el a gyereket akkor a gondok miatt sem paszolhatja át.
2013. okt. 16. 10:41
 15/27 anonim ***** válasza:
42%

}ézd #13, ha ez úgy történne, hogy apuka és anyuka megegyezik a gyermekelhelyezés ideiglenes megváltoztatásában - ami szivük joga természetesen, HA közös az akarat rá - akkor nem merül fel ez a feltett kérdés.

Azt kellene végre megérteni, hogy az anya nem bíróság és nem hatóság, nem kötelezhet senkit semmire, nem tilthat meg semmit senkinek. Ha azzal van baja, hogy nem fizeti az apa a gyerektartást, arra megvannak a törvényes utak, ne ő akarjon "igazságot szolgáltatni" az önbíráskodás szimpla köztörvényes bűntett...

2013. okt. 16. 10:45
 16/27 anonim ***** válasza:
53%
Anyuka berágott, mert állandóan apuka szórakozik a gyerektertással. Az emberi részét értem, de nem teheti meg. Ha annyira magas a gyerektartás, akkor apuka ne az exét csesztesse, hanem folyamodjon csökkentésért. Ha nem folyamodik, nyelje le a békát, és segtsen felnevelni a saját gyerekét!
2013. okt. 16. 10:55
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
OFF #15 Úgy látom, Te vagy sokkal többet tudsz erről az ügyről, mint ami ide le lett írva, vagy azt hiszed, hogy sokkal többet tudsz róla. Én csak annyit tudok, amennyi ide lett írva. Abból mindazt nem tudom levezetni, amit Te írsz, én meg nem bocsátkoztam feltételezések alapján találgatásokba. Ennyi. Nem kell meggyőznöd engem semmiről, nem tetszik az a hozzáállásod, hogy szerinted itt ezt kellene megérteni, vagy amazt. Nem véletlenül írtam, hogy én a magam esetében teljesen kihagytam a bíróságot. Ha csak tehetem, elrendezem magam a saját ügyeimet, nálam a bíróság nem az első, hanem az utolsó a lehetőségek sorában. Ezért ne is várd tőlem, hogy jogi oldalról nézzem. Emberi oldalról nézem. Szerintem Neked van egy markáns véleményed, talán egy másik ügyről(?), amit megpróbálsz ráhúzni erre az esetre. Én nem tudom megítélni, mennyire illik rá. Nekem nincs ilyenem. ON
2013. okt. 16. 11:20
 18/27 anonim ***** válasza:
53%

Az anyának nem kellene azzal foglalkozni, hogy az exe meg annak az új párja mi miatt panaszkodik. Főleg, ha ezt csak pletyka szinten hallotta esetleg. Ha egymás között vita van a gyerektartásról, akkor forduljanak bírósághoz vagy rendezzék egymás között értelmes emberek módjára, kommunikációval. Önző és kegyetlen dolog a gyereket használni fegyverként a konfliktus megoldására. A gyerekez ez a helyzet megviselné, hisz nem hülye, csak kicsi. Érezné, hogy ő csak eszköz egy helyzet kezelésére.

A fentiek után a jogi része nem is érdekel, tehát hogy jogilag megteheti -e, mert nem hiszem, hogy a jog a gyerek szülője.

2013. okt. 16. 11:24
 19/27 anonim ***** válasza:
26%

#17, nem is ezeket kell nézni, hanem pusztán a kérdést: "Ha az apa nem fizet rendesen gyerektartást, akkor az anya megteheti hogy átadja neki a gyereket?" - ennyi.

Abban meg tökéletesen egyetértünk, hogy a bíróság az utolsó utáni hely, csak hogy azzá lehessen, ahhoz pont az kell, hogy mindenki tisztában legyen a saját jogaival és lehetőségeivel, és ne kezdjen irreális dolgokat cselekedni - mert pont az teszi kikerülhetetlenné a jogszolgáltatást.

Normáliséknál nem "az anya megteheti-e?" van, és a gyerek "átadása" nem megtorló intézkedés, hanem szépen leülnek, és megbeszélik a dolgokat, és HA nem tudnak megegyezni, akkor jön a bíró a képbe.

Ha meg az a kérdés - márpedig az - hogy "az anya megteheti-e?" - nos arra egyetlen valós válasz létezik, az, hogy nem, az anya önhatalmúlag nem tehet meg semmi ilyesmit, és itt van az erre a kérdésre adható válaszban a pont.

LétezHETne persze egy másik kérdés is, hogy az anya és az apa együtt megtehetiK-e, hogy a gyereket ideiglenesen a másik szülőnél helyeziK el. Arra meg az a válasz, hogy együtt, közösen megtehetiK - de az ugye egy másik kérdés, és nem ez.

2013. okt. 16. 11:47
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy a "gyerek szívja meg"? Mitől "szívás" egy gyereknek, ha néhány hétig a tulajdon édesapja mellett lehet?
2013. okt. 16. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!