Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Melyik generáció rontotta el...

Melyik generáció rontotta el a nevelést?

Figyelt kérdés

Egyre rosszabbak a gyerekek, egyre tehetetlenebbek a szülők. Nem tudnak nevelni, vernek, kiabálnak stb. Az én szüleim sem voltak jó szülők és érzem, hogy én sem lennék az, egyszerűen nem tudok mit csinálni így nevetek már.

A szülők folyamatosan a saját szüleiktől látott rossz példa alapján próbálják meg a gyermekeket nevelni. Melyik volt az első generáció szerintetek, amelyik ennyire félre lett nevelve? Hiszen pl. az én szüleim is nyilván a saját szüleik után váltak rossz szülővé.. és ők is.

2013. okt. 13. 20:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
26%

Én is saját példával tudok előrukkolni. A dédim (anyum anyukájának az anyukája) -szerintem- jó szülő volt. A mamámnak (Mari) van az anyu és a 2 nagynénim, akik teljesen normálisak, az egyikkel úgy el szoktam lenni, mintha a saját testvérem lenne (bár igaz, 14 év van közöttünk), de mégis úgy nézek fel rá ,mint egy felnőttre, és nem úgy mint egy pacsihaverre akinek bármikor bármit beszólok. Én teljesen normális 12 évesnek tartom magamat, nem vagyok csücsörítős, magam mutogató, nem cigizek, nem öltözködöm kihívóan, vagyis teljesen eltérek a MAI fiataloktól. A mamám testvéréék (Zsuzsi) egy másik tészta. Zsuzsinak van 2 lánya (K.Zsuzsi, Adri). Adrinak vagy egy nagyon neveletlen lány aki egy hónappal fiatalabb nálam, de az anyjával, hogy "hé te, gyere ide!" meg ilyenek, meg ott hisztizik egy áruházban, hogy ő addig el nem megy a babzsák fotel mellől, amíg meg nem veszik neki. A K.Zsuzsinak is egy lány van, aki meg 2 évvel idősebb nálam, de ahogyan beszél az anyjával... az már szégyen. Na és most nézzék meg azt, hogy a Mari mama "leszármazottjai" milyenek , és hogy a Zsuzsié milyenek. Pedig az Adriék még EGÉSZEN normálisak voltak...

Itt arról van szó, hogy mennyire törődnek a gyerekükkel. Én ugyan azt a nevelés kaptam az anyukámtól amit ő kapott annak idején, talán még kicsit szigorúbbat is, de még élek, nem haltam bele egy jómódú nevelésbe, PÁR (évente 1-2) nagyobb veréstől. Nem mint az én elkényeztetett unokatestvéreim, akiknek mindenük egy szavába kerül, nekünk meg várnunk kell a szülinapot, a névnapot és a karácsonyt.

2013. okt. 13. 21:12
 12/21 anonim ***** válasza:
Bocs, a válaszom a 6-osnak szólt.
2013. okt. 13. 21:13
 13/21 anonim ***** válasza:
34%
11-es a verésbe lehet h nem haltál bele,de majd később érzed h milyen károsodást szenvedett e lelked!
2013. okt. 13. 21:15
 14/21 anonim ***** válasza:
72%
13- itt nem arról van szó, hogy megvertek párszor, amikor kicsit rossz voltam, hanem hogy ezeket a veréseket igazándiból nem is mi hanem az unokatesóim érdemelték volna ki, de még most is azt érdemelnék ki a sok kiszolgáltatásuk helyett. Nekem semmi bajom nincs azzal, hogy én miket kaptam. Én azt nem érten hogy a nálam fiatalabb rokonom hogy MER egyáltalán beszélni egy ROKONÁVAL mint egy szolgával, és az az illető miért nem b*szta már szájba őt.
2013. okt. 13. 21:27
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem biztos, hogy akinek hanyag szülei voltak, az maga is rossz szülő lesz.

Így fordítva is el tudom képzelni, hogy vannank olyanok is, akik annak ellenére, hogy törődést kaptak, végül mégis durva szülőkké válnak.

2013. okt. 13. 21:32
 16/21 anonim ***** válasza:
90%
Én is "kulcsos" gyerek voltam(31 éves vagyok) és nem hiszem,hogy a szüleim elrontottak volna.Jártunk kirándulni,túrázni,nyaralni..voltak közös programok.Nem vertek minket mégis tudtuk mikor tettünk valami nagyon rosszat,mert elég volt anyura vagy apura nézni.Neveltek minket,tudtuk mi a tisztelet ember, állat,természet iránt.Szerintem még az én korosztályomnak,talán az utolsó korosztálynak még volt normális gyerekkora.Lemehettünk úgy játszani,hogy nem kellett attól félni,hogy agyonverve,kifosztva jövünk haza,nem ittunk,nem cigiztünk..óránk sem volt,nem hogy mobilunk,ha világítottak az utcai lámpák indulni kellett haza.Persze tudtuk,hogy cukrot nem fogadunk el senkitől és nem állunk szóba idegenekkel...sajnálom,hogy a gyerekem nem fogja ezeket átélni,mert már nem ilyen világban élünk.Itt már az számít milyen mobilja van vagy márkás-e a ruhája.De ez van,abból kell kihozni a legjobbat ami van.
2013. okt. 13. 21:41
 17/21 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon sok stresszes, kiégett, fáradt szülő van, de már a gyerekek is ilyenek. Annyira bizonytalan minden, annyira sok a megoldandó probléma, annyira a végletekig hajszolják magukat, annyira sok irreális elvárással találkoznak, hogy lelkileg kikészülnek; ettől pedig ingerültek, nemtörődömök, érdektelenek, érzelmileg labilisak lesznek, hogy lehetetlen normális kapcsolatokat kialakítaniuk.
2013. okt. 13. 21:56
 18/21 anonim ***** válasza:

Ez a dolog nem generációfüggő. Vannak jó családok, ahol jól nevelik a gyerekeket, majd a felnőtté vált gyerekeknek is gyerekeik lesznek, akik jó példát láttak a szüleiktől és ezért nekik is jól fog menni a gyereknevelés és van ennek az ellenkezője is, amikor egy ember rosszul neveli a gyerekeit, mert rossz példát látott a saját szüleitől. Az érdekes dolog az, hogy szeretné másképp nevelni a saját gyerekét, de mivel tapasztalat híján nem tudja, hogyan kell azt és fél új dolgot kipróbálni, ezért a saját gyerekénél is azt alkalmazza, amit a szülei alkalmaztak nála. Ez a félelem leggyakrabban abból ered, hogy az új dolog lehet rosszabbul fog elsülni, mint az a rossz nevelés, amit ő kapott a szüleitől, ezért visszatér a régi, rossz sémára és azt adja tovább.

Aztán vannak azok, akik mégis képesek leküzdeni a szüleiktől örökölt hibás beidegződéseket és jól eltalálják a gyerekeik nevelését. Aztán vannak azok, akik jó nevelést kaptak, de ők rosszul csinálják.

Szóval a paletta ezerféle lehet, ilyen is, olyan is. Nagyon nagy az átmenet, a lehetőségek kavalkádja és ezért nincsen biztos séma.

2013. okt. 13. 23:13
 19/21 anonim ***** válasza:
74%

Nincs olyan, hogy az egyik generáció jobb a másiknál. Vannak generációk, melyekben több a rossz, buta, neveletlen gyerek, és vannak, amelyekben kevesebbek. Ez mindig is így volt, és így lesz. A nevelés is változik, kár kijelenteni, hogy "a liberális nevelés". Mamám fiatalkorában is más volt a nevelés, mint ma, vagy mint a dédimamám korában. Most lehet, hogy "nem szólok rá mert sérül a lelke" korszak van, de szerintem ez sem lesz örök érvényű, sőt. Környezetembe egy ilyen sincs, legalábbis nem ismerek ilyet.

Azt, hogy mennyi a buta neveletlen gyerek, nem csak a nevelés határozza meg, tekintve, hogy a mai (Mo.-i) felnőtt lakosság mennyire infantilis érzelmileg, mennyire nincsen családi kultúránk. Azt viszont megfigyeltem, hogy máshol (pl Ausztria, Spanyolo.) azon, hogy a gyerek izgága, kissé akaratos, senki sem akad ki, itt meg az ilyen gyerekeket simán neveletlennek titulálják. Szóval a neveletlenség is egy relatív fogalom. Tényleg neveletlen gyerekből neveletlen felnőtt is lesz, sokan pedig, akiket indokolatlanul neveletlenek neveznek, teljesen normális felnőttek lesznek

Jó példa erre az egyik barátnőm. Hisztis, undok, hangos volt, amikor 15-16 éves volt, ma példás családanya.

2013. okt. 14. 19:25
 20/21 anonim válasza:
Ugyanez volt régen is,mint most.Csak most már létezik az internet,és minden második weblap erről szól...ezért tűnik olyan elfajult helyzetnek,pedig nem az...
2013. okt. 16. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!