Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most ezért tényleg én vagyok...

Most ezért tényleg én vagyok a bunkó? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Lényeg a lényeg: 21 éves vagyok, édesanyám 42 lesz. Bevállalt még egy babát, a kisöcsém decemberben lesz egy éves. ( Egyébként négyen vagyunk testvérek, három apától. ) Nagyszüleim pár éve meghaltak, anyu a tesóival nem tartja a kapcsolatot. Mióta megszületett a pici, azonban semmit nem képes egyedül elintézni.Másik városban lakok már párommal, munkát keresek éppen. Ha ő nagybevásárolni akar, át kell buszozzak hozzá. Ha valami ügyet kell intéznie, szintén. Én szívesen megyek, segítek, de néha azért már elég rosszul esik, hogy mindig ugorjak neki. Tegnap este megsértődött, mert 21 órakkor rám írt, hogy holnap menjek át hozzá reggel, ezért meg ezért, én pedig mondtam neki, hogy nem tudok, állásinterjúra megyek.

Értem én, hogy az édesanyám, szeretem is, meg a kisöcsémet is imádom, de ő nem tudja elfogadni, hogy már van saját életem. Ezért tényleg én vagyok a rossz? :(

21L

2013. okt. 9. 12:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem te vagy a rossz, hiszen amikor tudsz, segítesz.

Hol a öcsikéd apja amúgy?

És a másik kettő testvéred?

2013. okt. 9. 12:49
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2013. okt. 9. 12:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A gyereknek van apja, anyja, más is elboldogul egyedül egy babával. Néha-néha lehet neki segíteni persze, de pont egy állásinterjút azért megérthetne. Nem voltál bunkó.
2013. okt. 9. 12:54
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy bunkó. Teljesen normális, hogy a saját életedet akarod élni és ebbe nem fér az bele, hogy mindig, amikor csak hív, mész hozzá. Ezt előbb-utóbb neki is be kell látnia. Már eleve az is sajnálatos, hogy 3 férfitól van 4 gyereke. Na de mindegy, ez már megtörtént...
2013. okt. 9. 12:55
 5/13 anonim ***** válasza:
69%
Anyukàd a felelötlen, egyrészt a kora miatt, màsrészt, helyesebb akkor szülni, ha valaki gond nélkül össze tudja egyeztetni a programjait.
2013. okt. 9. 13:00
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Mások is boldogulnak akár segítség nélkül is, ennyi erővel, akinek nincs babysittere, vagy rokona a közelben, nem is vállalhatna babát. Sokan senkire nem tudnak támaszkodni. Mégis megvannak valahogy. Egyébként nem vagy bunkó, hiszen amikor tudsz, segítesz, viszont engem is érdekelne, hol vannak a többiek? Apuka? Tesók?
2013. okt. 9. 13:06
 7/13 A kérdező kommentje:
Apuka dolgozik, reggeltől délutánig, utána fáradt ahhoz is, hogy játszon a babával. Segíteni persze semmit nem segít otthon. Öcsém is dolgozik, mellette barátnője van, hugom pedig a saját hibái miatt nevelőintézetben van, mostmár úgy néz ki, egészen 18 éves koráig.
2013. okt. 9. 13:41
 8/13 Je Veux ***** válasza:
100%

Nézd, a kisöcséd nem a te felelősséged. Szép, hogy segítesz, de tanulj meg nemet mondani. Ne érezd magad emiatt rosszul. Még szép, hogy az állásinterjú fontosabb és ha anyád ezt nem érti meg..háát..így járt.

És a helyedben nem ugranék neki minden alkalommal.. És mi van ha nagybevásárol? Megoldja magától is nem? Persze könnyebb ha ott vagy, de ha nem mész, akkor is megoldja valahogy..

2013. okt. 9. 13:46
 9/13 A kérdező kommentje:
Je Veux: Persze, értem én, párom is ezt mondja. Hogy tanuljak meg nemet mondani, mert nem csinálhatom egész életemben azt, amit anyu mond. Csak képes olyan dolgokat a fejemhez vágni, hogy 'én megszültelek, felneveltelek, és nem kapok tőled egy kis segítséget sem' holott ez nem így van. Meg előszeretettel hangoztatja az ismerőseinek, hogy neki aztán nincs segítsége, egyedül kell megoldania mindent, úgy, hogy közben én meg ott állok mellette felpakolva, mint a málhásszamár. Azt is felhozta nekem valamelyik nap, hogy mikor bent volt szülni, nem látogattam meg másnap. Persze, mert a szülés napján egész nap, étlen-szomjan ( mert pénzem annyi volt, hogy buszozzak ) bent voltam nála, akkor is, mikor vajúdott, meg mikor szült, és én láttam először rajta kívül a családból a picit.
2013. okt. 9. 13:51
 10/13 Je Veux ***** válasza:
100%

És te ezt képes vagy eltűrni? Miért nem mondod meg végre anyádnak, hogy ne legyen igazságtalan, mert rengeteget segítesz neki? Sorold fel neki, hogy mi mindent..vagy mikor valamit a fejedhez vág, az nyilván hazugság és cáfold meg.

Ha pedig ismerősök előtt csinálja ezt, te meg ott vagy mellette a millió holmijával,akkor kérdezd meg ott helybe, hogy "szerinted ez mi ha nem segítség?".

Elhiszem, hogy szereted őt, de kihasznál!! Ezt ideje belátnod. Ezentúl pedig, ha ő annyira úgy látja, hogy semmi segítséget nem kap, hát akkor jó...tényleg ne kapjon tőled segítséget.

2013. okt. 9. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!