A párommal 4 hónapja vagyunk együtt. Van egy 6 hónapos kislányom. Az elején minden jól ment de az utóbbi időben idegesíti amit a gyerek csinál. Mit tegyek. Meg fog ez változni?
Tehát van egy 6 hónapos gyereked, és 4 hónapja vagy együtt a pasiddal, aki ahogy kiveszem a szavaidból, már ott is lakik nálad?
Cuki történet!
Jó nagy lépésekkel haladtok, és a pasinak még nagyobb volt a lépés, hiszen egy nő helyett kapott csomagban családot is...
Mégis mit vártál? Még azoknak sem szokott sokszor menni a gyerekesdi, akik együtt tervezik és csinálják végig az egész terhesség/szülés/kisgyermekes lét mizériát!
Lehet, hogy hülyének néztek majd, de én tök megértem a pasit.
Gondoljatok bele, 4 hónap nem olyan sok, elég friss még a kapcsolat. A pasi még a párját sem tudta megismerni, nemhogy a gyereket, ha azt mondja, nem szeretni, nyilván azért van, mert nem ismeri - de szerintem még az anyját sem.
4 hónap, ne vicceljünk már. Ráadásul a baba születése utáni 2 hónapban nem tudtad, hogy mivel jár egy újszülött? De igen, mert felkészítettek rá, meg mert a saját bőrödön tapasztaltad. Volt 9 hónapod tudatosítani magadban, hogy egy baba mivel jár, éjjel fel kell kelni hozzá, ő az első, és minden más csak az ő szükségleteinek kielégítése után jön. De ez a pasi honnan tudná? Belepottyant egy olyan világba, amihez eddig semmi köze nem volt. És jogosan kérdezik előttem többen is: szülés után 2 hónappal már pasi után mentél? Akkor nem gondoltál arra, hogy annak a pasinak mit adsz majd? Nem magadat, hanem olyan dolgokat, amikre neki nem volt ideje előre felkészülni.
Szóval, ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy bár ez így nagyon nem jó, de bizony ez a Te sarad, nem a srácé.
Egyértelmű, hogy nem tudja szeretni, mit kell ezen meglepődni, nem az övé.
Egy 6 hónapos gyerek mit is csinál? Mászik, gagyog, alszik, kakál, eszik. A szülei szeretik, hiszen az övék, a vérük, hozzájuk tartozik, na de egy kívülálló számára nincs semmi szerethető tulajdonsága.
Ha sokáig együtt maradnátok és megszoknák egymást, és először mondaná ki a gyerek, hogy apa, akkor kattanna valami és kezdené el szeretni igazán.
Kicsit másként látom, mint a többiek.
Megtetszettél neki, megszeretett téged, de van egy kis bibi. Kapott veled egy csomagot is. Egy nem várt csomagot.
És ahelyett, hogy élveznétek a friss kapcsolatot, az átszeretkezett éjszakákat, bömböl, sír a kis csomag, aki nem is az ő csomagja. Ő nem ezt kérte. Ő egy nőt kért, akibe szerelmes.
Ennek ellenére kitart melletted. Szeret téged. Hagyj neki időt. Olyan hamar elrepülnek a hetek, hónapok. Nemsokára már mászni fog a baba, és megbékél a férfi is a helyzettel, és megszereti a kicsit. Csak hagyj neki időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!