Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Köteles vagyok anyámnak...

Köteles vagyok anyámnak beszámolni a pénzügyeimről?

Figyelt kérdés

21 éves egyetemista vagyok. Eddig anyámék tartottak el, de most lett saját keresetek iskola mellett. Anyám egyből tudni akarja a saját bankszámlaszámom(a másikat ő csinálta nekem, mindig kapott róla értesítést ha használtam), mikor kapok fizetés, mennyit kapok. Mikor visszakérdeztem, hogy miért akarja tudni, egyből le lett ordítva a fejem, hogy mit képzelek magamról, hogy nem mondom el neki azonnal, és hogy milyen pofátlan vagyok, hogy vissza merek kérdezni. Végül le önző disznózott engem.

Minden telefonbeszélgetésünkben megkérdezi éppen mire költöttem, mennyit stb. Amíg eltartottak igyekeztem a lehető legjobban spórolni. Volt hogy heti 1000 FTból éltem, csak hogy ne kelljen azt hallanom, hogy kieszem őket a vagyonukból.

21/L

#pénzügy #akadékoskodó szülő
2013. okt. 6. 17:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell beszámolni róla. Ha kérdez akkor kérdezz vissza hogy miért fontos ez? aztán beszélj másról. Ha most engedsz neki akkor később is bele fog szólni a pénzügyeidbe.
2013. okt. 6. 17:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Tömören: semmi köze hozzá.
2013. okt. 6. 17:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Most külön élsz? Mert akkor te is tudod a választ.

Ha velük laksz, állapodjatok meg egy fix összegben, amit leadsz, ezen túl pedig továbbra se árulj el semmit az anyagi helyzetedről.

2013. okt. 6. 17:28
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A férjem nagymamája is ilyen volt míg otthon lakott a férjem. Mindent tudni akart, volt hogy átkutatta , átszámolta a pénzét míg a férjem nem volt otthon.

Mikor összeköltöztünk akkor is próbálkozott a szipirtyó a "zsebünkben turkálni", pl miből élünk, mennyiből élünk stb.. De én kerek perec megmondta , hogy amíg nem kérünk mástól addig a mi dolgunk. Egy idő után megszokta.

2013. okt. 6. 17:29
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen szakadj el tőlük. Nem akarok csúnya dolgokat kinézni anyukádból, de valahogy nem nehéz. Tartok tőle, hogy ha megtakarításod lesz, ő meg tud róla, és megszorul anyagilag, te leszel az önző disznó, hogy nem segítesz neki a spórolt pénzedet feláldozva...

Egyáltalán nem vagy köteles beszámolni neki.

2013. okt. 6. 17:29
 6/10 anonim ***** válasza:
23%
Ha itthon élsz,a kkor nyilván azert akarja tudni, hogy mennyivel tudsz hozzájárulni a költségekhez....
2013. okt. 6. 17:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

6-os, nem, ez több annál. Akkor azt mondaná, hogy fiam kéne xy összeget adnod. Nem az, hogy minden vásárlásáról, pénzmozgásáról magának küldeti az értesítést, aztán meg idegbajt kap, ha ez megszűnik és nem tudja, hogy a "gyerek" a pennyben mennyiért vásárolt és vajon járt-e ma a McDonaldsban és vajon milyen menüt ehetett 1200-ért stb.

Kérdező semmi köze hozzá. Ha akar tőled pénz beszedni, akkor arról meg kell állapodni, de azon felül nincs köze hozzá, hogy mennyi és hova teszed és mit veszel és mikor és mennyit és és és... ez túlzás!

2013. okt. 6. 17:33
 8/10 A kérdező kommentje:
Saját albérletben élek. Diákhitel+ napi 8 órás munkából befolyó keresetből tartom már el magam. Szóval még csak az otthoni dolgokba sem kell beszállnom.Önálló háztartást vezetek.
2013. okt. 6. 17:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem kell beszámolnod
2013. okt. 6. 17:59
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell beszámolnod ne is hagyj nálunk ugyanez volt plussz mindig kéregetett lehúzott anyagilag így 10 év alatt már több millás nagyságrenddl plussz adóstárs lettem a hiteléhez belerángatott lehet hogy nálatok nem lenne ilyen de ha mégis sose menj bele! Nekem ráment az apai örókségem a lakásom!!
2013. okt. 6. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!