Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi kell ahhoz, hogy jó apa...

Mi kell ahhoz, hogy jó apa legyek?

Figyelt kérdés
Ha minden igaz 1 héten belül megszületik az első gyerekünk és most elkezdtem egy kicsit félni az apaságtól mert nem tudom milyen egy jó apa, de én szeretnék az lenni. Először úgyis az anyja fog neki számítani de utána már nem és azt akarom, hogy most is szeressen.
2013. okt. 1. 14:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem nagy kunszt. Legyel türelmes az első időkben. Később pedig legyen rá időd.
2013. okt. 1. 14:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Vedd ki a részed a feladatokból, este olvass neki mesét, ringasd, segíts a feleségednek. Vidd el levegőzni stb. Jönni fog ez magától.
2013. okt. 1. 14:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem kiváló apa, leírom Neked, hogy milyen is ő:

Az első perctől kezdve végigkísérte a terhességem minden pillanatát, megszületett a kislányunk, ugyanúgy kivette a részét a gondoskodásból, fürdetett, pelenkázott, felkelt éjszaka, hiába ment másnap dolgozni, és ez a mai napig így van, pedig már oviba jár a kicsink. Imádja is a lányom, nagyon szuper apuka. Simán főz a gyereknek, kimos, kitakarít, ha épp ő van otthon én meg dolgozom, nincs olyan, amit ne lehetne rábízni, sokat foglalkozik is a gyerekkel, esténként mesét olvas, legóznak, játszanak. Kívánni sem lehet jobb apukát.

2013. okt. 1. 14:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Rengeteg idő, amit a gyerek az anyja nélkül van, és egyedül el kell látnod, az anya nélkül, hogy egymáshoz szokjatok. 1,5 hónapos korától jó indítani.Eleinte 1-2 óra, később mikor már stabillá válik 3-4 óra.Csak ti ketten. Az anya meg távol.Vásárolni stb. Tehát nem a lakásba, hogy ő ugorjon ha gond van, hanem neked mint felnőtt embernek kell megoldanod, amibe beletartozik az etetés és a pelenkázás is.Akkor is ha ordít, és akkor is ha mosolyhegek vannak:)

Természetesen a szeretet, türelem alap.Kb. a gyerek 3 éves korára össze is fogtok szokni.

2013. okt. 1. 14:14
 5/7 anonim ***** válasza:

*mosolyhegyek

Sétáltatni is simán viheted. A nejed lesz nagyon odáig, és sok kö nnycseppet fog elmorzsolni az aggódás és félelem miatt, de muszáj ezt lépst lépni, mert csak igy fogtok tudni (te és a pici) összeszokni, hogy ne átlag apuka legyél aki este haza megy és fél órát, vagy ma. egy fürdetést csinál végig, de a kötelék kizárólag az anyjához szól a gyereknek.

2013. okt. 1. 14:18
 6/7 anonim ***** válasza:
A gyerek 5 hónpos kora után már neki se kezdjetek, mert abszolút kudarc lesz. Ugyanis addigra az első kötődés már kialakul.
2013. okt. 1. 14:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Szeresd, törődj és foglalkozz vele sokat. Érdekeljen mi van vele, akkor is, ha nem vagy ott.
2013. okt. 1. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!