Apukámmal van egy "kis" gondom. Mit tegyek?
Nagyon fontos! Apám jellemét nézve egy olyan ember, aki mindent túlreagál, csak a saját érdekeit nézi, nemigen törődik azzal, hogy a családtagjai - jelen esetben a lánya - hogy éli meg a mindennapokat. Ő egy pénzember, aki az értéket talán még nálam is nagyobb előtérbe helyezi. Továbbá apu mellett igen bonyolult élni, mert ő mindenkitől a tökéleteset várja el.
tegnap ellopták a biciklimet, jelzem, nem az én hibámból, erre mit tesz ő? megtilt nekem minden olyan dolgot, amit szeretek(dobolás, önkénteskedés), és azt mondja, hogy ha nem tetszik, akár el is mehetek itthonról, neki nem fog fájni. Szólok, hogy alkoholproblémái egyáltalán nincsenek. 16/L
Nem neked van gondod vele, hanem fordítva. A kedves apuka nem tudja, hogy miről is szól tulajdonképpen a gyermek nevelése.
Nem tudja elképzelni, hogy lehet egy biciklit ellopni, lehet azt gondolja, hogy gondatlan voltál, és nem vallod be, hogy nem figyeltél, nem lakatoltad le gondosan, van olyan is aki azt hiszi lelakatolta, de nem ellenőrizte le és mégsem volt.
Dühében tette amit tett, mivel tehetetlenségében nem tud ilyenkor mit tenni egy szülő, ezért példát statuál. Mégsem teheti azt, hogy megsimogatja a fejedet, és azt mondja. Sebaj, holnap veszünk egy másikat. Nem?
Ugyanilyen az apám. Sajnos semmit nem tudsz tenni. Én már próbáltam beszélni vele, de nem fogja beismerni, hogy ő bármiben is hibázott, mert ő mindent, mindig, mindenkinél biztos, hogy jobban tud. Próbálj meg vele beszélni, de borítékolom, hogy az lesz az eredménye, hogy veled akarja beláttatni, hogy neki van igaza.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!