Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak én nem akarok elköltözni?

Csak én nem akarok elköltözni?

Figyelt kérdés
17 leszek nemsokára, de még csak nem is gondolkodom, hogy majd 18 évesen elhúzok hazulról. Otthon mindenem megvan, most akkor minek menjek el, hogy aztán ha hazaesem a suliból még végezhessem a házimunkát meg ilyenek? (hozzátenném, van saját lakásom, lenne hova). Felnőttkoromban úgy sem fogok már itthon lakni, nem is értem, sok fiatal mért rohan úgy a fenébe... Mi ez a trend, hgy mindenki elmegy albérletbe fűtés nélkül meg ilyesmi? Mire jó ez?

2013. szept. 28. 14:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

most aztán vagány vagy mi? nem is értem ezt a kérdést.Maradj otthon nem mondta senki ,hogy költözz el.

Másnak lehet fontos az önállóság, vagy a körülmények kényszerítik...

2013. szept. 28. 14:17
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
Majd ha lesz egy párod,akit szeretsz,és vele szeretnél lenni akkor megérted ezt.Illetve ha majd a szüleid már az agyadra mennek,ha mindenbe beleszólnak stb...17évesen még én se azon gondolkoztam,hogy elköltözzek.Hisz suliba jártam,és otthon vártak a szüleim,a kényelem stb..Viszont 1x majd Te is ki akarsz szállni szüleid szárnyai alól,és igen is neki akarsz kezdeni az életed felépítésének :)
2013. szept. 28. 14:17
 3/11 A kérdező kommentje:
Persze, hogy mondjuk 20 évesen már nem lakom otthon. De nekem nagyon fura, ha pl 16 évesek azon agyalnak, hogyan költözhetnek külön. (és nem alkesz szülők vagy ilyesmi). Csak nem értem.
2013. szept. 28. 14:19
 4/11 zabmester ***** válasza:
100%

Érdekes, én albérletben lakom évek óta, de eddig mindenhol volt fűtés :D

Az élethez meg hozzá tartozik, hogy az ember felnő, és önálló életet él, nem a szülei végzik helyette a házimunkát. Mellesleg akármennyire is a szüleiddel laksz, nem vagy már kisgyerek, te is abban a házban/lakásban élsz, úgyhogy neked is illene a házimunkából részt vállalnod. És igen, ha külön laksz, akkor iskola/munka után még várnak az otthoni teendők, ilyen az élet.

De ki mondta, hogy neked 17 évesen azon kéne kattognod, hogy mikor költözhetsz el? De majd ha már lesz munkahelyed, el tudod tartani magad, akkor jó esetben már önálló életet akarsz élni a saját otthonodban, nem?

2013. szept. 28. 14:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek általában otthon is végeznek házimunkát, úgyhogy nincs mindenkinek kinyalva a segge. A külön élés nem jár sokkal több plusz melóval, cserébe azt csinálsz amit akarsz, úgy ahogy te akarod, és senki nem szól bele a dolgaidba. Ennyire egyszerű a helyzet. Azt kell eldönteni, hogy a szüleid életét akarod élni, vagy a sajátodat.
2013. szept. 28. 15:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, vannak akik érettek erre 18 évesen, és vannak, akik nem.

Nekem nagyon jó volt a viszonyom a szüleimmel, de szerettem volna költözni, vágytam az önállóságra, és az egyetem miatti másik város lehetőséget is adott erre.

Tudod a felnőtté válás része, hogy anyuka nem nyalja majd mindig a popókádat, és igen, ha fáradtan hazaérsz munkából, iskolából, akkor bizony ki kell takarítani, meg kell főzni. Bár teszem hozzá lehet logikusan és értelmesen beosztva is csinálni, akkor pl. péntek kitakarítok, maximum szerdán megint porszívózok, egy óra, ennyi. Főzni is lehet 2-3 napokra, ha nagyon nincs ideje az embernek.

U.i.: Milyen az a fűtés nélküli albérlet, és hol hallottál ilyen baromságot?:)

2013. szept. 28. 15:01
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

ne aggodj én 27 vagyok és még otthon lakom.

laktam 2 évig az akkori párommal az is nagyon jo volt de miota szétmentünk ujra itthon vagyok. apámmal nem birjuk egymást de már nem szekál legalább. van egy nagy szobám a saját életteremmel, besegitek néha mikor ráérek de amugy élem az életem.

gondokodtam hogy mi lenne ha elmennék albiba de semmi értelme.

itthon lakva sokkal több pénzem marad aminek hála tudom terelgetni az életem legyen az egy hobbi amiböl késöbb jo lenne élni is vagy angoltanfolyam stb stb.

ami miatt elköltöznék az az hogy nekem kell alkalmazkodnom itthon.de másért nem nagyon. kapcsolatom alakuloban ráadásul alig keres a munkájában, minek kötözzünk össze ugy hogy csak az alap szükségletek legyenek meg...akivel együtt éltem szintén hol nekem nem volt munkám hol neki, teljes letargia volt az életünk mert nem tudtunk semmi pénzes helyre elmenni,maradt a kirándulás otthoni elfoglaltságok. egy idö után sajnos nem elég.

de a függetlenség az nagyon jo volt.de ugy elmenni hogy ne tudj élni is, nem érdemes:( a házimunka és a fözés a legkevesebb.

2013. szept. 28. 15:14
 8/11 anonim ***** válasza:
66%
te boldog vay otthol, azért nem akarsz elköltözni. sokan azért költöznek el, mert nem birják az otthoni légkört vagy problémák vannak a szülőkkel stb. én 23 éves vagyok és szintén a szüleimmel élek, nem tervezem azt hogy elköltözzek legalábbis egyenlőre nem. Idén kezdtem az orvosi egyetemet, így mig be nem fejezem anyáék fizetik a tandíjat, mert hála állambácsinak nem fértem bele az állami keretbe csak a költségtérítéses képzésbe. Anya mos rám, takarít, kivasalja a ruhákat, mikor hazaérek az egyetemről mindig meleg kajával vár. Nekem nagyon jó itthon, barátnőm is úgy jár ide hozzánk mintha itt lakna :) Szülőktől kapok kocsit, tankolják, adnak pénzt bulira, nyaralásra stb. Ha elköltöznék, ki a fene állná a hóbortjaimat?
2013. szept. 28. 18:48
 9/11 anonim ***** válasza:

Én 14 évesen már nehezen bírtam az alkalmazkodást, úgyhogy amint lehetett, léptem. Először kollégiumba, aztán amikor már az se volt elég, akkor albérletbe. Megjegyzem, volt fűtés. Sőt, nálunk a szüleimnél nem volt, merthogy az egész család jól elvan 18-19 fokban, de az én immunrendszerem gyenge, így folyton beteg voltam. Ha viszont fűtöttem, hatalmas letolásokat kaptam. Az albérletben viszont senki nem szól bele, olyan meleget csinálok, amilyet akarok - nyilván annak az árán, hogy magasabb számlát kell fizetnem. De amikor egy meghűlés elleni por 3 ezer forint, és két nap alatt elfogy, akkor inkább fizetek havi 5 ezerrel magasabb fűtésszámlát :)

Millió egyéb dolog van még, amit egyszerűen másképp szeretnék csinálni, mint a családom. Nem jobban, nem rosszabbul: másképp. Erre az a legegyszerűbb megoldás, ha nem velük élek.

Persze ha valakinek nincsenek ilyen igényei, annak nincs oka elköltözni. Nekem megéri a külön élet azt a havi plusz pártízezret, de megértem, ha valakinek nem. Nem vagyunk egyformák :)

2013. szept. 28. 22:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Tudod nem mindenki olyan szerencsés, hogy meglegyen mindene. Vannak akiknek borzalmas élete van, te meg idejössz verni a melled, hogy neked milyen jó dolgod van és hogy ők milyen h*lyék. Tudod mid nincs még? Egy kis empátiád.
2013. szept. 29. 02:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!