Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Heti egy éjszaka a nagyszülő...

Heti egy éjszaka a nagyszülő vigyáz a gyerekekre, míg a szülők kettesben vannak. Szerintetek ez sok vagy normális?

Figyelt kérdés
2013. szept. 25. 18:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%

Ne jöjjön amúgy senki azzal, hogy "bezzeg régen".

Bezzeg régen több generáció lakott együtt, ott nem is kellett megkérni senkit, aki éppen ráért, vigyázott a gyerekre.

Hozhatok régebbi példát, bezzeg régen lyukat ástak a földbe, míg a mezőn dolgoztak a parasztok és abba temették a gyereket félig, hogy ne mászkáljon el.

Szóval legyen szó csak a mostról. Ha nagymama/nagypapa ráér, szeret az unokákkal lenni, nem megterhelő, a szülők pedig nem lógnak majomszeretettel a gyereken szerintem ez kifejezetten egészséges!

2013. szept. 25. 19:40
 12/18 anonim ***** válasza:
20%
Utolsó, nálunk nem ástak lyukat... Mákteát főztek, hadd aludjon. Nem is tudom, melyik a rosszabb. :(
2013. szept. 25. 19:53
 13/18 anonim ***** válasza:
30%

Ha ők nem sokallják, nem sok.

Mondjuk kövezzetek meg, én nem értem, miért kell megszabadulni a gyerektől. minek szül az, akinek útban van?

2013. szept. 25. 19:59
 14/18 anonim ***** válasza:
47%
Személy szerint én heti egy estét sokallok.Gondolom ez péntek vagy szombat este.A szülők így nem sokat lehetnek a gyerekekkel mert ha mondjuk szombat este vigyaznak rajuk akkor gondolom szombat legkesobb 6 korul lepasszoljak oket es vasarnap 8-9 korul mennek ertük.Mire ott kicsit beszelgetnek nagyiekkal,haza mennek oda a fel nap aztan mar szinte este iskolára készülés,vacsi,fürdés.Havi egy estét tartok én reálisnak,de nem ítélem el ezt sem,ha nekik így jó,akkor tegyenek így.
2013. szept. 25. 21:51
 15/18 anonim ***** válasza:
75%

13: "Mondjuk kövezzetek meg, én nem értem, miért kell megszabadulni a gyerektől. minek szül az, akinek útban van?"

Ez egy hatalmas baromság.

A szülők nem szabadulni akarnak a gyerektől. Nálunk a szüleim annyira imádják az unokákat, hogy néha ők kérik, egy-egy nap aludhassanak ott. A gyerekek is imádnak ott lenni, most mondjam, azt, hogy maradjanak mellettem, mert élanyu akarok lenni??

Imádom a gyerekeimet, minden percet amit velük töltök, de ember vagyok én is, néha gyorsabb és egyszerűbb nélkülük bevásárolni.

Vagy jó egyszer-egyszer elmenni szórakozni. Ha valaki ezt a férjével teszi, így erősödik a kapcsolatuk miközben a nagyszülők és a gyerekek is jól érezték magukat, akkor miért baj az, ha a gyerek néha mással van?

A szülők is emberek, néha lehetnek fáradtak, rosszkedvűek, nem kell mártírt játszani.

2013. szept. 25. 22:07
 16/18 anonim ***** válasza:
80%
Én örülnék havi egy estének is, de sajnos nálunk a nagyszülők egészségi állapota, és a munkabeosztása sem teszi ezt lehetővé. Így ha egy estét kettesben akarunk lenni, fogadunk bébiszittert, aki este jön és amíg a gyerekek alszanak figyel nehogy legyen valami probléma. És egy korábbi hozzászólót idézve tényleg ajándék egy-egy este. És hogy minek szül akinek nyűg a gyerek? nem nyűg, de néha nagyon kellemes nélkülük kikapcsolódni, akár pár órára is...
2013. szept. 25. 22:53
 17/18 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem nagyon jó. A nagyszülők unokázhatnak, a gyerek nagymamázhat, a szülők nyugiban összebújhatnak, elmehetnek szórakozni, körbeszexelhetik a házat, stb. Kisebb korban szerintem jobb megoldás, ha a nagyszülő jön, ottalszik, és úgy vigyáz a kicsire, később már nyugodtan mehet a gyerek is, már amennyiben nem tiltakozik ellene kézzel-lábbal.Még nincs gyerekünk, de tervezzük, és azt már most tisztáztuk, hogy gyerek mellett is lesz hetente legalább 1 alkalommal ebéd vagy vacsi, vagy mozi, vagy bármi kettesben, illetve a szombat este is kikapcsolódás lesz akár kettesben, akár barátokkal. Napközben pedig lehet kirándulni a gyerekkel, és esetleg a nagyszülőkkel együtt is.
2013. szept. 26. 01:38
 18/18 A kérdező kommentje:
Péntek este, aznap a nagyszülők mennek az oviba a gyerekekért, a szülők pedig szombat délelőtt hozzák el tőlük.
2013. szept. 26. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!