Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek ha a gyerekete...

Ti mit tennétek ha a gyereketeket pánikbeteg lenne?

Figyelt kérdés
Pánikbeteg lettem és a családom abszolút nem támogat. Mindig ordibálnak velem meg azt mondják, hogy elvitetnek kényszerzubbonyban meg ilyenek. Pedig a pszichológus is mondta nekik, hogy ne legyenek velem türelmetlenek. Ti mit csinálnátok ha a gyereketek pánikbeteg lenne?

2013. szept. 24. 15:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
2-es, 5-ös vagyok, pánikbeteg, úgyhogy én is tudom, miről beszélek.
2013. szept. 24. 17:51
 12/14 anonim ***** válasza:

10-es, te vagy az aki hülyeséget beszél. A pánikrohamnak igenis vannak előjelei. Az egész rohamot hasonlítani lehet átvitt értelemben egy sinus görbe egyik "púpjához". Sajnos ide nem lehet rajzolni,leírva pedig elég viccesen hangzik. A betegnek meg kell tanulnia még abban a pillanatban nagyon tudatosan megfékezni, elterelni a gondolatait, amikor a roham úgymond az emelkedő fázisban van. Arra van a pszichiáter, hogy különféle technikákkal segítse ebben. A másik dolog, hogy be tudja azonosítani azt/azokat a dolgokat, ami/amik a pánikrohamot kiváltják. (tömeg, zaj, egyes emberek..stb.). Kis lépésenként meg lehet gyógyulni.

Az a baj, hogy szerintem az ő betegségéhez a leírtak alapján a szülők is hozzájárultak.

Ha az én gyerekem lennél támogatnálak, de sajnos sok szülő nem látja át a dolgokat. Van a környezetedben barát, rokon, aki segít átvészelni ezt az időszakot?

Járj szorgalmasan pszichiáterhez, és kitartás.

2013. szept. 24. 18:48
 13/14 anonim ***** válasza:
Azt kifelejtettem, hogy egy idő után tényleg meg lehet tanulni kontrollálni a rohamot. Ha teljesen sikerül kiiktatni, azt már gyógyulásnak hívják.
2013. szept. 24. 18:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Én sokat beszélgetnék vele, vigyáznék rá, és természetesen elvinném pszichiáterhez.
2013. okt. 8. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!