Miért utál mindenki?

Figyelt kérdés
Az anyám az őrületbe kerget. Egyszerűen utál! :( Amikor anya terhes volt, azt mondták, hogy kisfiú leszek. Anya pont fiút szeretett volna. De megszülettem, és lány lettem!:/ Anyám gondolom nagyot csalódott. De később született egy öcsém... Ez a bajom. Neki mindene megvan, nekem meg szinte semmi. :/ Minden napos a veszekedés, anya és apa nem jönnek ki jól. Néha már szinte öngyilkos szeretnék lenni... 13 évesen... Csak egy valaki miatt élek.:/ A legjobb barátom, aki egy 13 éves fiú. Sokszor vagyok náluk, addig sem kell otthon lennem. Nagyon jófej meg minden:) Nagyon szeretem:) A suliban meg mindenki piszkál engem. De ő persze kiáll mellettem.:) De hiába, mert a többieknek van igaza... Elég fejlett vagyok, és még nem hordok topot sem. Pedig már 75B-s melltartó kellene. És mindenki azt mondja hogy örökbe fogadtak,ami nem is igaz. Bár néha én is azt hiszem:/ Egyszóval egy ember kivételével mindenki utál:/ Miért?

2013. szept. 23. 18:50
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
94%

"Elég fejlett vagyok, és még nem hordok topot sem. Pedig már 75B-s melltartó kellene."

Miért nem hordasz? Anyukád nem hajlandó venni? Nem bántásból kérdezem, tényleg érdekel, meg talán segítene a válaszban is.

2013. szept. 23. 19:00
 2/21 anonim ***** válasza:
55%
A szüleid problémája az ő gondjuk, nem a tiéd, ezért még nem utálnak, csak sajnos sokszor a gyereken issza meg a levét, ha a szülők rossz viszonyban vannak. A suliban pontosan miért piszkálnak? Mert ha csak a melltartó a gond, akkor vegyél egyet..vagy topot, vagy bármit.
2013. szept. 23. 19:06
 3/21 anonim ***** válasza:
77%
Mindenkinek van egy ilyen időszaka majd elmúlik ha felnőtt leszel.
2013. szept. 23. 19:15
 4/21 anonim ***** válasza:
91%

Ugyan miből venne egy 13 éves kislány magának melltartót, amikor a szülei kutyába sem veszik?! Kérd meg egy nő rokonodat, hogy vegyen neked egy melltartót.

Az emberek nem szeretik azt akik nem olyanok mint ők. Ennyire egyszerű az egész. Az pedig, hogy nem állsz ki magadért, csak olaj a tűzre. Igenis a legnagyobb szószólót a legközelebb vágd pofán. Védd meg magad.

2013. szept. 23. 19:16
 5/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. szept. 23. 19:28
 6/21 anonim ***** válasza:
85%

Annyit írok, hogy ne vágd pofán az illetőt, mert utána ők rohannak először sírva-ríva az osztályfőnökhöz, hogy jaj bántott, úristen de fájt, elesett beverte a fejét stb... és annyira megjátssza az agyát aztán, hogy beperel testi sértés miatt.

Kérdező, 13 évesen kb. én is így éreztem, akkor viszont volt mellettem is egy valaki, aki tartotta bennem a lelket. Mikor sírtam, hogy mindenki utál, ő átölelt és azt mondta, szeret, és nagyon fontos vagyok neki. A legjobb fiúbarátom lett nagyon hamar, sőt, mire észrevettem, a szerelmem, és a kapcsolatunk tartott nagyjából életben, mert rá tudtam támaszkodni.

Azóta 2 év telt el, új suliba járok 2. éve, és bár itt is vannak rosszakarók (mert mindenhol lesznek) már sokkal erősebb vagyok. Mélypontok mindig lesznek, de ha van melletted valaki, akkor ki tudsz tartani.

Mellesleg az én szüleim is elég... érdekesek. Folyton veszekednek, pontosabban anya mindig szidja apát mindenért. Anya pedig minket, a gyerekeit (négyen vagyunk tesók) hogy nem visszük úgyse semmire, meg miért házasodott meg, miért szült meg minket, mi rontottuk el az egész életét, stb... szóval, mi se vagyunk megbecsülve, de ez is egy olyan dolog, hogy muszáj rajta túllendülni és nem figyelembe venni, akármilyen nehéz is :( mert előbb-utóbb felőröl, ha nem dolgozod fel.

15/L

2013. szept. 23. 19:58
 7/21 Weke Daka válasza:

"Az anyám az őrületbe kerget. Egyszerűen utál!"

• valószínűleg nem utál, csak valami gondja van veled. lehet, hogy nem személyesen, hanem mert lány vagy. lehet, hogy tényleg kivételezik az öcséddel. ezt meg kell beszélned vele. egyszer kérd meg, hogy beszélni akarsz vele, és mondd el, hogy ezt érzed, nem érted, miért van ez, és nem tudod, az öcsédet miért szereti jobban. jobban szereti-e, vagy csak úgy érzed. beszéld meg vele! ha kell konkrétan kérj tőle egy időpontot amikor tudnátok 20 percet beszélni. ne ragozd túl, de állj ki magadért és tisztázd vele a helyzetet. ez a legelső.

"Minden napos a veszekedés, anya és apa nem jönnek ki jól."

• veszekedős, válófélben levő szülőknek nem jut idejük a gyerekeikre, annyira a saját problémáikkal vannak elfoglalva. közben pedig nem veszik észre, hogy nem normálisan viselkednek a gyerekekkel. ha tudsz, beszélj apáddal is erről, hogy így érzed. megemlítheted anyukádat is.

" Néha már szinte öngyilkos szeretnék lenni..."

• semmi értelme az öngyilkosságnak, csak azért, mert ilyen nagyon szar időszakon mész keresztül. lesz még jobb is az életedben. várni kell és tenni érte. bár megértem, hogy te most a jelenben vagy elkeseredve, de hinned kell a pozitív jövőben, és tanulnod kell a mostani negatív jelenedből.

"Csak egy valaki miatt élek.:/ A legjobb barátom, aki egy 13 éves fiú"

• örülj neki, hogy vannak még normális emberek is körülötted. ne csak miatta élj, mások és önmagad miatt is! próbálj meg más ismeretségi körben is mozogni, találj még értelmes embereket a világban magad körül! klub, zene, sport, edzés stb.

"A suliban meg mindenki piszkál engem."

• pontosan mivel piszkálnak? és miért?

"Elég fejlett vagyok, és még nem hordok topot sem. Pedig már 75B-s melltartó kellene."

• azzal piszkálnak, hogy nem hordasz melltartót? vagy hogy nagy a melled? ha nincs melltartód, szólj anyukádnak hogy vegyen! KÉRJ! KÉRD MEG RÁ! ENNYI! van szád, mondd neki meg! ha nem hajlandó megtenni, szólj apukádnak, ha ő sem vesz, szólj a nagyszüleidnek stb.

ha kell neked melltartó, akkor venni kell, nincs mese. ennyi! :) ha jól értem emiatt (is) piszkálnak.

"Egyszóval egy ember kivételével mindenki utál"

• ha egy ember tud szeretni téged, akkor több is tud :)

ha meg általában utálnak vagy kiközösítenek, akkor neked kell rájönnöd, miért. lehet hogy "a többiek" túl buták és gyerekesek hozzád képest. lehet, hogy te viselkedsz vagy öltözködsz vagy nézel ki furán. rá kell jönnöd.

például ezt is megkérdezhetnéd valakitől, akiben valamennyire megbízol, hogy vajon ez miért lehet.

és tényleg utálnak, vagy csak te képzeled?

barátod mit mondd?

sok sikert, kitartást, írj még, majd még válaszolok neked, ha kell:) addig is fel a fejjel, húzd ki magad, és ne a mások véleményével foglalkozz! :)

2013. szept. 23. 20:36
 8/21 anonim ***** válasza:
60%
Igenis, hogy meg KELL magát védeni. Gyerekkoromban engem is bántottak, volt hogy pár csaj összefogott és úgy piszkáltak, táskámból kidobálták a tampont stb. Egyszer aztán nagyon mérges lettem, és végighúztam a csajt a padlón a hajánál fogva. És igen, elment a tanárhoz panaszkodni, hogy bántottam. A tanár visszaküldte, hogy kérjen TŐLEM bocsánatot. (persze ezt úgy adta elő, hogy én kérjek tőle) amiért szintén végigrángattam. Nem vagyok rá büszke, felnőttként nem is tenném meg, de ilyen idős korban ezt kellett tennem. 13 éves voltam én is pont. Igen és a lányok az etnikumhoz tartoztak. Eltelt azóta majd 10 év , de még a mai napig előre köszönnek.
2013. szept. 23. 20:38
 9/21 anonim ***** válasza:
28%

Igen, védje meg magát, de ne úgy, hogy pofozkodik, mert úgy csak jobban rászállnak, és ma már annyira előadják, hogy de bántották őket, hogy per a vége. Ez nem túldramatizálás, a tanárok is elmondták, hogy a bántalmazás, bármi legyen is, felfüggesztést von maga után, és ha a szülők úgy döntenek, pert is. Ezt már sulija és szülője válogatja.

Ha meg akarja védeni magát, egyszerűen csak ne vegyen tudomást róluk. Én is ezt csináltam, és működik. Ráunnak, mert találnak mást, aki majd sír meg verekszik amiatt, amiket mondanak, és ők ezt élvezik. De ha átnéznek rajtuk, hamar feladják.

Ma már a tanárok téged fognak okolni, ha megütöd, mert "egyáltalán miért törődtél velük"? Persze, a másik lánynak/fiúnak is lesz ejnye-bejnye, de sokkal kisebb, mert úgymond ő "csak" szóban bántott. Ők már azzal nem törődnek, hogy sokkal nagyobb a lelki sérülés, mint a fizikai.

2013. szept. 23. 20:56
 10/21 anonim ***** válasza:
77%
Itt felénk nem volt "divat" a feljenetés. A tanárokat marhára nem érdekelte, ha valakit kékre-zöldre vertek. De gondolom ma már más a módi, mint anno. Ezt aláírom.
2013. szept. 23. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!