Mennyi lehet egy perköltség?
Figyelt kérdés
Kérdésem annyi lenne,hogy ha szeretnék beadni egy pert a bíróságra,akkor azért is kell fizetnem?És ha esetleg,én vesztem el a pert,akkor mennyi lesz vajon a perköltség?Olyan válaszoljon,aki már volt hasonló szituba!Köszönöm!2013. szept. 22. 22:27
1/3 anonim válasza:
[link] 10. oldal.
Egyébként erősen függ a per tárgyától, az anyagi helyzetedtől. Ha olyan az anyagi helyzeted, kérhetsz illetékmentességet, vagy -feljegyzést. De vannak tárgyi illetékmentes perek is.
A legegyszerűbb, ha bemész a bírósági panasznapra, ott tudnak neked segíteni konkrétan, az ügy konkrét ismeretében.
2/3 anonim válasza:
Az előzőnek igaza van. Kiegészíteném még azzal, ha elveszíted a pert, akkor a nyertes fél ügyvédjének díját is Te fizeted. Ez elég sok tud lenni.,Én most nyertem gyerek-elhelyezési pert, az ügyvédi költség 200 ezer ft volt, a vesztes félnek 8 napja van, hogy kifizesse.
3/3 A kérdező kommentje:
Nálam gyerektartás csökkentésről lenne szó.Időközben,fogadtam egy ügyvédet,aki az I.fokért 30 e Ft-ot kért és ha esetleg lesz folytatása II.fokon is,akkor még egy 10 e Ft-ot kér majd.Ha esetleg a kedves ex elveszti a pert,akkor majd ezt az összeget is ki kell fizetnie az én ügyvédemnek?
2013. szept. 24. 10:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!