18 éves Lány "gyerek" katasztrofálisan igénytelen! Mit tegyek?
Néhány éve vagyunk együtt a párommal. Ő hozta a kapcsolatba a lányát. Most 18 éves.
Jól megvagyok a gyerekkel, nincs is ezzel semmi gond. A problémám az lenne, hogy a gyerek egészen elképesztően igénytelen. Lány létére!
Gyakorlatilag amihez köze van, abból mindenből igénytelenség lesz. A szobája szó szerint disznóól. Körömollók az ágyban (ebben alszik), evőeszközök a földön (napokig). Szennyes alsóneműk az ágy mögé dugdosva. Fürdés kb. hetente. Papucsot nem használ, full retkes lábbal, fetreng az ágyban, az ülőgarnitúrán. Képes úgy csinálni egy rántottát magának (délben!), hogy a tojáshéjtól kezdve mindent előhagy, még a szekrény ajtó is nyitva. Aztán ha mikor hazaérünk a unkából, azt mondja, hogy majd este elpakolja...
Ha leejt valamit a földre, az napokig ott marad, kivéve ha mi fel nem vesszük és el nem rakjuk a helyére.
Jóformán az otthoni takarítás, rendrakás, az ő általa okozott trutymó elpakolásával és eltakarításával telik.
Nem tudom mit kellene tenni. A párom próbálkozik, időnként nagy veszekedések árán 1 vagy max. 2 napig pakolászik a gyerek, de ez is olyan tessék-lássék módon.
Nekem nincs ötletem mi lenne a megoldás.
Iskolai eredményei (középiskola) gyakorlatilag a nullát közelítik. A korából látszik, hogy már tényleges bukás is előfordult! Csak azért nem bukik meg minden évben, mert az anyja kikönyörgi a tanároknál a kettest. A gyerek meg mindenféle trükkökkel (puskázás, vagy netről lelopott beadandó dolgozatokkal) oldja a meg a bukás elkerülését.
Műveltsége nagyjából szerintem nem éri el egy 8.-os gyerekét. Tulajdonképpen bármi is ami vele kapcsolatos, ugyan ilyen rendkívül rosszul működik. Barátok barátnő, pasizás, öltözködés, felelőtlenség, stb.
Attól félek, hogy ha kikerül az életbe, soha semmire nem fogja vinni. Legalábbis ezzel a stílussal tuti nem!
Ki mit javasolna? Radikális szigor? Vagy óvatos hosszú távú nevelési módszerek? Esetleg valaki szerint ez lehet pszichés betegség miatt is, ezért inkább orvoshoz kéne vinni?
Azért 9 év alatt csak megváltozott...
A kérdés kiírása óta már 27 éves a lány. :) Csak nem maradt ilyen
" A közös ruhavásárlás is kész ceremónia. Ami normális lenne, az nem kell neki. Ami kell, abban állati hülyén mutat. Ha veszünk neki olyat ami jó lehetne neki, nem veszi fel."
Itt lesz a problema. Gondolom minden masban is ezt csinaljatok vele! Nem lehet onallo dontese , izlese , semmi ! Kiveve ha azonos a tietekkel! Ti teszitek tonkre azt a lanyt! Gratulalok !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!