Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Van egy ismerős pár,akinek van 2 gyereke.Anyuka GYESt kap,apuka nem dolgozik,és nem is akar,szoc.segélyt kap. A kisebbik gyermek elég beteges,tegnap is kórházba került,de anyuka nem maradt ott vele,mondván neki nincs arra pénze,hogy a napi kajáját megoldja és nem is mennek a gyerek után látogatni,mert jó helyen van!:O Hát nem tudom,de nekem elég furcsa,mert egy 22 hónapos gyereknek csak hiányzik az anyja,én nem tudnám ott hagyni csak úgy. Talán apuka dolgozhatna és nem kellene a napi pia,cigi neki,hanem a 2 gyereket nézné.
2013. szept. 20. 09:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Nekem 23 hónapos lányom van, és számomra elképzelhetetlen, hogy ha ne adja Isten, kórházba kerülne, én nem lennék ott vele. Inkább éhen halnék, ha nem lenne ételre pénzem, minthogy ott hagyjam egyedül.

Szánalmas, csak egy anyának csúfolt nőről beszélünk, de apukát se kell kitenni az ablakba, mert kihül.

2013. szept. 20. 09:28
 2/13 anonim ***** válasza:
És miből élnek egyébként? Miből fizet rezsit meg ilyeneket. Na, ezért hülyeség az alanyi jogon járó gyes, mert aki ennyire nem törődik semmivel, még a saját gyerekével sem, az még azt a huszonvalahányezer forintot sem érdemli meg. Mi az, hogy apuka nem akar dolgozni??? Persze, igazából nem tudjuk, hogy mi van a háttérben, de ahogy így leírtad az alapján gusztustalan az magatartás viselkedés.
2013. szept. 20. 09:34
 3/13 A kérdező kommentje:

Anyuka anyjával laknak,neki van kevés nyugdíja abból élnek+a gyes+családi+szoc.segély.

De a legújabb hülyeségük,hogy kell még 1 gyerek és akkor anyukának már nem kell többet dolgozni! :O

2013. szept. 20. 09:37
 4/13 A kérdező kommentje:
Apuka filléres munkákért el se kell. pl anyukám megkérte csinálja meg az udvarát és kap érte pénzt+gyümölcsöt,de neki nem kellett a meló.
2013. szept. 20. 09:38
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem anya az ilyen!!!
2013. szept. 20. 09:44
 6/13 anonim ***** válasza:

Sajnos van jópár ilyen.

Pár hónapja kórházba került az akkor 15 hónapos fiunk.Férjemmel felváltva voltunk mellette 24 órában (eszméletlen pofátlanság,hogy 5ezer éjszakánként,hogy ülhessek mellette egy széken).Egy teremben volt egy 2 éves kislánnyal,akinek hasonló szülei vannak,mint a kérdéseben leírt.Szegény tejfehérje allergiás,és ők tehéntejjel itatták sokáig annak ellenére hogy minden baja volt tőle,már kiszáradva rengeteg kiütéssel került kórházba.Mi 2 hetet voltunk benn,egyszer nem jöttek hozzá,nővérke mondta,hogy kb 3 naponta egy telefont ejtettek,hogy mehetnek-e már érte.Nem értem az ilyennek minek gyerek.

a szegénység nem elég ok,szegény családban nőttem fel,emlékszem még qrra amikor én kerültem kórházba,6-7 lehettem,nem volt pénzünk,6 km-re volt a kórház,anyámék bicikliztek hozzám minden nap,pedig hideg tél volt.

2013. szept. 20. 09:46
 7/13 A kérdező kommentje:

Régen én is sokat voltam kórházban,akkor még a szülőknek nem lehetett ott aludni,de a anyukámék heti többször jöttek el hozzám,pedig nagyon messze voltam.

A kisebbik gyermekem nekem is nemrégen kórházba volt pár napot,el se tudtam volna képzelni,hogy egyedül ott hagyom.

2013. szept. 20. 09:51
 8/13 anonim ***** válasza:

Az ilyeneket hívják lumpeneknek. Sírnak hogy nincs munka, de 5 ezer Ft-ért nem mennének el napi 8 órás segédmunkára. Pedig ennyit sok magánember adna, annak aki ház körüli munkát megbízhatóan végez, de ha vállalnák is a munkájukban akkor sem lenne sok köszönet, pl. egy fűnyírót már nem lehet rájuk bízni.

Nekem anno egyetemistaként nem derogált éjszakai műszakban havat lapátolni vagy gyárban segédmunkát bármilyen végezni (pl. élelmiszergyár hűtőkamrájában egész műszakban pakolni, vagy szemetet hordani a kukába).

2013. szept. 20. 09:51
 9/13 anonim ***** válasza:
Az ilyen embereket én agyonlőném...De legalábbis elvenném a gyerekeiket, és nagyi helyében kib*sznám őket az utcára, pedig nagyon együtt érző szoktam lenni.
2013. szept. 20. 11:03
 10/13 anonim ***** válasza:
Amúgy ez már bőven túl van a "lumpen" viselkedésen, inkább nevezném őket bűnelkövetőknek.
2013. szept. 20. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!