Hogyan beszéljem rá anyukámat az iskolaváltásra? HELP
Röviden:
Engem felvettek egy olyan gimnáziumba,ahová én egyáltalán nem akartam jönni mert előre,tudtam,hogy milyen lesz...A célom egy erős gimnázium volt,de a központit egy rossz hír miatt nem tudtam hozzám illően megírni,gy csak ide nyertem felvételt Az osztályom botrányos.Piszkálnak,ócsárolnak engemet is és másokat is,a tanárok tanítása egyenlő a 0-val. Szeretnék egyetemre menni,no meg sokkal szívesebben járnék be a másik suliba,ha ott tanulhatnék.Sokat sírtam emiatt.Tegnap beszéltem barátnőmmel ő azt mondta,hogy feleslegesen sírok,nekem attól nem lesz jobb,inkább kapjam össze magam,és tanuljak normálisan valamint üljek le anyával megbeszélni a dolgokat,és hátha félévkor átvesznek.Ma elhatároztam magam,hogy beszélek vele.Mit mondjak neki?Hogyan legyek határozott?
Köszönöm:)
Mivel a gyereke vagy, és ezért elvileg az érdekeidet nézi, pontosan ezt, amit ide leírtál, szóról-szóra.
Aztán hozzáteheted azt, hogyha nem sikerül az átvétel, annak nem lesz negatív következménye azon túl, hogy te továbbra is kellemetlen helyen leszel, szóval addig fogsz próbálkozni, amíg nem sikerül.
5-ös!
Nem a környezeten van a hangsúly, hanem azon, hogy akinek egy gimi is nehéz... mit akar az egyetemen, főiskolán?
Mondjuk igaz, büfészakból Dunát lehetne rekeszteni. Visszagondolva... még abból a volt osztálytársamból is diplomás lett, akit érettségin meghúztak.
Mondjuk ennek nagyon nem így kellene lennie.
Kérdező!
Hányszor fogod még feltenni ezt a kérdést? Most harmadjára olvaslak!
Félév előtt úgysincs esélyed átkerülni.
NE picsogj, hanem tanulj! Ne csak azt, amit a "gyenge" gimidben leadnak, hanem annál sokkal többet, mert az "erősben" biztos, hogy jobban haladnak, többet várnak el.
És még ha át is vesznek, a következő az lesz, hogy azon siránkozol, hogy "nem tudok felzárkózni... itt mindenki jobb nálam! brühű!".
Előzd meg ezt!
Ha anyukád látja, hogy ez a suli meg se kottyan neked, akkor könnyebben fog arra hajlani, hogy megpróbálj átkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!