Mi a kulombseg egy olyan allami gyerek kozt aki ismeri a szuleit es aki nem ismeri? F. O. N. T. O. S.
Mit jelent az,hogy egy anya lemond az anyasagi jogairol?
Helyesirasi hibakert bocsanat

Mit jelent az,hogy egy anya lemond az anyasagi jogairol?
azt jelenti hogy nem akar anya lenni, lemond a gyerekről, így őt állami gondozásba adják.
hogy mi a különbség nehéz megmondani. több verzió is van. az egyik, hogy megpróbálja megkeresni őket, mert kíváncsi miért hagyták el. aki ismeri a szüleit, nyilván tudja, így nem foglalkoztatja ez, viszont lehet attól még ugyanugy meg akarja keresni őket..

Aki ismeri : azt valoszinuleg nagyobbacska koraban adtak "intezetbe". Esetleg az alam vette el oket az anyatol az anyagi korulmenyek miatt. Esetleg az anyuka sajat magatol adta oda a gyamugynek, mert szerette volna, hogy normalis korulmenyek kozott nevelkedjen.
Aki nem ismeri: Valoszinuleg icipici koraban adtak intezetbe vagy a gyamugy vette el a nem megfelelo eletkorulmenyek miatt. Esetleg az edesanya keson tudta meg, hogy terhes es mar nem tudta elvetetni, igy megszulte, es "magara hagyta"....

Először is sajnálom, ami veled történt. :(
Azt írtad, hogy az útlevélhez kell a biológiai szülő engedélye. Ez így nem igaz.
Természetesen, abban az esetben, ha s biológiai szülők nevelik a gyereket, akkor kell. De ha nem, és a biológiai anya lemondott a gyerekéről, akkor elég a GYÁM engedélye. A gyámot pedig a gyámhatóság jelölte ki a számodra.
Én úgy tudom - de jobb lenne, ha inkább a gyámhivatalban vagy a nevelőszülődnél érdeklődnél erről - hogy az, hogy anyukád lemondott az anyasági jogáról azt jelenti, hogy örökbe adhatóvá váltál.
Apukádat sem ismered, ő is lemondott rólad. :( Jesszusom, a szívem szakad meg.

Kedden(17-en) leszek 14 eves...nagyon pici voltam amikor "lepaszoltak" amikor megszult az biologiai anyam tudomast se vett rolam..nem torodot velem s otthagyot a korhazba...asztan egy ideig kb. 1 evig ott voltam a korhazba(nem tudom miert) asztan 3 honapig arvahazban..kesobb amikor mar 1,3 honapos voltam neveloszulokhoz kerultem akik nagyon szeretnek a mai napig...anyukam(a neveloszuleimet anyunak es apunak
szolitom) elsok a megyeben akik mindent megadnak nekem es a nem verbeli tesomnak...anyukamnak nemlehet gyereke es ezert is szeretett volna segiteni az ilyen babakon is mind en...amig en nem kerultem ide addig is jartak egy honaban 1x arvahazakba es kis csomagokat meg egyeb hasznos jatekokat ittek az arvahazakba...vegul amikor en idekerultem apszolut nem tutam jarni, es komunikalni...sokat foglalkosztak vlm..sok szep emleket szereztem az eddigi 14 evembe..a
tesom aki regebtol itt volt fogyatekos es allandoan kell segiteni neki

Annak örülök, hogy ilyen rendes nevelőszüleid vannak. Miért akarsz külföldre menni?
Gondolom a vér szerinti anyukád nem mondott le az anyasági jogáról, és ezért a nevelőszüleid nem tudnak örökbe fogadni. :(
Ha csak nyaralni szeretnétek menni, akkor nem lehetne ahhoz a gyámhatóság engedélyét kérni? Hová szeretnétek menni nyaralni? Vagy más terveid/terveitek vannak?

Szerintem ezt nyugodtan beszéld meg vele. Valószínűleg nem tudott örökbe fogadni, mert a vér szerinti szüleid nem mondtak le rólad. Hiszen írtad is, hogy ott hagytak a kórházban.
Beszélj a nevelőanyukáddal, hogy mennyire szereted őt. Kérdezd meg nyugodtan, hogy miért nem fogadott örökbe.
Lehet, hogy nem engedték neki. Sajnos az állam nagyon rosszul dönt ilyen helyzetekben. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!