Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit segíthetek, hogy jobban...

Mit segíthetek, hogy jobban érezze magát édesapám?

Figyelt kérdés
60 év körüli, mindig keresi a társaságokat,szeret a fiatalok között is lenni,kis városban élünk itt nem sok lehetőség adódik,szörnyű gyermek kora volt árván nőtt fel nem is volt neki,leszázalékolt ezért olyan munkahelye is van,mindig segít,ahol tud,nehéz természetű,de ellehet vele beszélgetni,hála istennek makk egészséges, okos,jártas tapasztalt,határozott ember,egész életében kerülte az érzelmeket,könnyen sérül főleg a egója a kérdésem a következő eddig is volt benne egy szomorúság,savanyúság,de mostanában jobban érzem rajta,kissé indulatosabb mindenért kötegszik,morgolódik,életfásul egyhangú élete miatt,mindent próbálunk megtenni érte de kevésnek érzem,édesanyám sokat dolgozik nem tud mellette lenni sok időt,vajon ez mitől lehet,az öregedés észrevette hogy már nem tud mindent megvalósítani,velünk is gond van már mint nem független a tesóm tőlük,lehet ez a baja,azt hiszi pocsék szülő volt?Tanácstalan vagyok kérlek segítsetek ha tudtok Előre is köszi!!
2013. aug. 27. 17:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem próbálj vele szokatlan, különleges programokat csinálni, amiket nem azoktatok, hogy kizökkentsétek az öreget a napi monotóniából:) és a legfontosabb: éreztessétek vele hogy igenis jó apa! Öleld meg csak úgy, érezze, hogy tényleg szeretitek:) sok sikert!:)
2013. aug. 28. 14:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez elég nehéz ügy.Ebben a korban már erősek a beidegződések.

Tehát nem lehet új dolgokkal visszahozni a kedvét.

Csak szeretettel, és megértéssel kell közeledni felé.

Nem szabad komolyan venni bizonyos hangulatait, mert ezzel csak erősödik benne az adott hangulat.Ha például rossz kedve van, akkor elég ezt "szeretettel" megpróbálni figyelmen kívül hagyni.Mert így az aki közeledik felé, nem átveszi az ő hangulatát, hanem lehetőséget kap arra, hogy ő vegye át a jobb hangulat légkörét.

Lehetőség szerint, támogatni kell abban, hogy találjon olyan elfoglaltságot, amit kedvel, vagy szívesen csinál.

2013. aug. 28. 14:27
 3/3 A kérdező kommentje:

sziasztok nagyon köszön a válaszokat ,nagyon jókat írtatok,jól látjátok,örülök,hogy így átjött nagyjából a helyzet és segítetek!Nem számítottam rá hogy valaki válaszol!:)

Elsőre igen próbálunk programokat,de nem sok lehetőség van ami van hobbija az a kevés azzal foglalkozik is ahogy tud,mindig próbáljuk éreztetni vele,de ő nem érzelmes típus ezért nehéz vele érzelmeskedni,ezért is kemény a gyermekkora miatt...Sajnos sokat bánt és nem igazán foglalkozik velünk ezért párszor megbánthattam ,de mindenkivel feszült,mindenkivel vitázik folyton hülyeségeken...ezért lehet megbántottam,de már kiengeszteltem:(

2-es

igen ,nehéz ebbe a korba főleg hogy nem sikerült nagy meglepi okoznom neki még sosem igazán,szeretettel próbálunk jól látod nagyon,de nem könnyű a hangulata miatt tűrni,általában rá hagyjuk és tényleg pozitív dolgokkal terelni,de nem jártunk sikerrel nagyon,egyszerűen az az érzésem,hogy valami nagy dolgot kéne tenni érte,mindig éreztetjük vele ,hogy fontos és dicsérjük ,de néha ez sem elég ...a legnehezebb a szomorú arát látni és tűrni a hangulatát,nagyon nem könnyű köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek,sokat jelentett!!

2013. aug. 28. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!