Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerinted nem fejlesztenek a...

Szerinted nem fejlesztenek a szülők/rokonok mostanság túl sokat?!

Figyelt kérdés

Egyszerű példa: a gyerek megkérdezi, hogy mi az a pénz. Erre egy teljes történetben kap választ, példákkal illusztrálva, közben bemutatva a pénz fajtáit, milyenségét, teljes metodikában. Egy másik: Mi az? - közben a tejes kupakra mutat. És az egyszerű válasz helyett a szülő már elmesélte, hogy mi a kör, a fehér, hogyan kell tekerni, miért kell visszarakni időben a hűtőbe és miért nem jó a hűtőt sokáig nyitva tartani.

Minkét példának fültanúja voltam. De miért kell ez?! Vagy csak én vagyok ennyire visszamaradott? Manapság nem lehet egyszerűen nézni a levelek hullását, hanem muszáj rögtön tanítani valamit? Ebben az esetben az időjárás változást, a gravitációt, stb.

Köszi a véleményeket!

2013. aug. 26. 18:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Majd ha a gyerek napi 500 alkalommal teszi fel a kérdést, hogy mi ez, meg miért, akkor a szülő annyit mond: Csak, meg azért. Jó, hogy vannak türelmes emberek, akik igyekeznek kielégíteni a gyerek tudásszomját. Lesz idő, amikor a beste kölyökből már harapófogóval kell kihúzni a kérdést, választ.

Nem fejlesztenek túl sokat. Tudás még nem ártott meg senkinek. Tudtommal.

2013. aug. 26. 18:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem semmit nem mutogattak meg csak édesapám...örültem volna ha velem is ennyit foglalkoznak.
2013. aug. 26. 18:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Örültem volna, ha velem így csinálják. Mi a gondod ezzel? Hogy értelmes lesz a gyerek?
2013. aug. 26. 18:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez érdekli a gyereket. És sokra tartom azokat a szülőket, akiknek van türelme és időt is szán arra, hogy ahelyett hogy azt mondja "tejeskupak", elmeséli a gyereknek mit lát és azt hogyan értelmezze. Sok szülő megreked a 'tejeskupak' szinten, és a gyereket sem érdekli a világ jobban, mint egy tejeskupak. Én úgy gondolom értékes dolgokat tanul így a gyerek és szeretnek beszélgetni, ezt jó kihasználni.
2013. aug. 26. 18:26
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
Nem, én nem hiszem, hogy a gyereknek megártana a tudás és a tájékozottság.
2013. aug. 26. 18:33
 6/8 A kérdező kommentje:

Akkor valóban csak én vagyok ennyire korlátozott. De persze kinek milyen tapasztalata van. Én szerettem egyszerűen csak gyerek lenni. És nem szerettem, ha apukám a velem töltött napi tíz percében matekra tanított és fizikára. Elég tanítót kellett csodálnom az iskolában. :-(

Én az arany középútban hiszek, és abban, hogy van, hogy elég csak egyszerűen játszani, nem folyamatosan tanítani. A két évest már számolni, olvasni, stb. És igen, feláll a hátamon a szőr még ma is, ha egy egyszerű kérdésre kiselőadást kell végighallgatnom...

2013. aug. 26. 19:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Az tényleg nem természetes, ha a gyerek és a szülei kapcsolata csak tanulásból áll. Viszont ha elég időt töltenek játékkal közösen, akkor szerintem pont jó, hogy a gyerek választ kap a kérdéseire. Így nemcsak tanul, de azt is megtanulja, hogy a szüleihez fordulhat a kérdéseivel és a problémáival, nem csak egy legyintéssel elintézik.
2013. aug. 27. 00:07
 8/8 anonim ***** válasza:

szerintem meg pont ez a hasznos. a gyerekekben hatalmas a kíváncsiság, és nagyon tanulékonyak. miért lenne baj, h intelligens, érdeklődő gyereket nevelnek egyesek?

ezzel nem csak tanul, hanem azt is megtanulja, h elvárható a pontos, részletekre kitérő válasz, nem elég annyi, h csak, mert akkor bólogató birkát nevelünk belőle.

a nevelőapum egy nagyon intelligens, nagytudású ember volt, és egy egyszerű játék kapcsán annyi mindent elmagyarázott a világról, hogy csak lestem. a mai napig emlékszem minden szavára, hála neki, sokkal tájékozottabb voltam mint a kortársaim.

tudod, a gyerek nem hülye, csak kicsi.

2013. aug. 27. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!