Vannak szülők akik megcsinálják azt amit megígérnek?
Még májusban kértem tőlük valamit, azt mondták majd bizonyítvány után. Most eltelt a nyár és csalódott vagyok. Segítettem szüleimnek, amire megkértek mindig megcsináltam nekik, apának is elmentem segíteni (családi vállalkozás). Tegnap apa "kérte" hogy menjek, de nemet mondtam és h b@ssza meg, hogy csak ígérget. Ekkor mondta hogy akkor nem kapok semmit, mert így beszélek (ő is szokott). Nem ez volt az első, hogy megígérik és nem érdekli őket, aztán kihasználnak. Az ovisokkal lehet úgy báni hogy holnapra úgyis elfelejti,biztos annak néznek...
16f
Attól függ, hogy mit kértél. Toronyórát lánccal?
Nekem nem szoktak ígérgetnék, főként mert nem kérek semmit, hanem ha kell valami, akkor a saját pénzemből megveszem, amit nagyiéktól rokonoktól erre-arra kaptam
17/L
megígérte Anyu, hogy vesz nekem jegeskávét ha boltba megy, de nem vett, azóta nem beszélek vele.
17f
16 éven keresztül eltartottak eddig. Kiskorodban cserélgették a sz.ros pelenkáidat, éjszakáztak melletted, mikor nem tudtál aludni, kezdtél nőni, iskola, óvoda, mindent ők finanszíroztak, a könyveidet, ruháidat, tanszereidet, stb. Mindennap azért mennek el dolgozni, hogy jó gyerekkorod legyen, ne szenvedj hiányt semmiben. Keményen dolgoznak, hogy eltartsanak téged, amíg nem vagy keresőképes. Lehet, hogy ez neked természetes, de akkor is meg kell becsülnöd, hogy vannak szüleid, és mi mindent tesznek meg érted. Te közel sem teszel ennyit értük.
Ha teheted, segítsd őket, mert akkor fogod megbánni, hogy így viselkedtél, amikor ők már nem lesznek.
Egyébként mi az a "valami", amit kértél tőlük?
Igen, a Kérdezőt eltartják, ruházzák stb...
Nem ez volt a kérdés, meg, h a gyereknek kuss a neve.
Ha gyereket vállalsz azért nem ér meglepetésként, hogy pelenkázni etetni kell, költeni rá stb.
Vagy az az elvárható, h 16 évesen eltartsa családot??
Megbeszélték, meg lett ígérve az a valami, ha nincs rá pénz akkor azt is lehet mondani, hogy "sajnálom kisfiam nem engedhetjük meg magunknak" nem egy óvodásról van szó.
A Kérdező is hibás, mert egyből "robbant" rá kellett volna kérdezni, hogy a megbeszélt Pl: biciklivel mi a helyzet? Ha a szülő nem tudja megoldani, hogyan tudna ő segíteni abban, hogy meglegyen?
"Fiam, egy hónapra a nyáron vállalj diákmunkát és a maradékot kipótoljuk"
Lehet, hogy már el is felejtették, hogy megígérték azt a "valamit".
Utolsónak igaza van. A szülőknek nem kellett volna megígérni, ha nem tudják megadni. A kérdező valószínűleg áll olyan értelmi szinten, hogy megértse, ha nem telik valamire. Viszont a bizonyítványtól függővé tenni, majd még egy rakat nyári munkától függővé tenni valamit, amiről tudják, hogy sosem adják meg neki, elég szemét dolog.
Azt meg nagyon megérdemlik kedves szülők, hogy így beszél velük a gyerek, ha ők sem beszélnek vele másként. Úgy viselkedik ahogy tőlük látta és tanulta.
"16 éven keresztül eltartottak eddig. Kiskorodban cserélgették a sz.ros pelenkáidat, éjszakáztak melletted, mikor nem tudtál aludni, kezdtél nőni, iskola, óvoda, mindent ők finanszíroztak, a könyveidet, ruháidat, tanszereidet, stb. Mindennap azért mennek el dolgozni, hogy jó gyerekkorod legyen, ne szenvedj hiányt semmiben. Keményen dolgoznak, hogy eltartsanak téged, amíg nem vagy keresőképes. Lehet, hogy ez neked természetes, de akkor is meg kell becsülnöd, hogy vannak szüleid, és mi mindent tesznek meg érted. Te közel sem teszel ennyit értük. "
Nem ő akart megszületni és azt sem,hogy mindezt megtegyék érte.EZ iszonyúan undorító érv,hogy eddig nevelték.Nyilván azért akar valaki gyereket,h ne nevelje,nem azért,h ezt utána az orra alá dörgölje....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!