Vannak szülők akik megcsinálják azt amit megígérnek?
Még májusban kértem tőlük valamit, azt mondták majd bizonyítvány után. Most eltelt a nyár és csalódott vagyok. Segítettem szüleimnek, amire megkértek mindig megcsináltam nekik, apának is elmentem segíteni (családi vállalkozás). Tegnap apa "kérte" hogy menjek, de nemet mondtam és h b@ssza meg, hogy csak ígérget. Ekkor mondta hogy akkor nem kapok semmit, mert így beszélek (ő is szokott). Nem ez volt az első, hogy megígérik és nem érdekli őket, aztán kihasználnak. Az ovisokkal lehet úgy báni hogy holnapra úgyis elfelejti,biztos annak néznek...
16f
Értem,
Meg is venném magamnak ha lenne miből. Tehát nálunk nincsen zsebpénz szülinap, névnap néha megköszöntenek, de semmi ajándék. Ha kapok valamit az vagy karácsony vagy tanév vége. Persze ha kérek kajára kapok, de azt se költöm édességre.
Általánosban ballagásra pedig nem kaptam semmit, mintha semmi sem történt volna.
Ja és anyagiakkal nincs gond, anya mindig szidja apát hogy mindig azon gondolkozik hogy hova tegye a sok pénzét.(ez tényleg így van) Egyébként a 7 éves monitoromat akarom lecserélni amit a húgom összekarcolgatott még anno. Kérdeztem milyen árkategóriában lenne keret azt mondták amilyenben én szeretném. Meg persze már 6 hónapja akarok egy 3000 Ft-os microSD-t. Azzal se foglalkoznak....
Nem az fáj hogy nem kapom meg, hanem az hogy 4 hónapon át hitegettek.
Nézd, én tökre megértelek, hogy kiakadtál. Egészen biztos vagy benne, hogy nem csak elfelejtették? Ha igen, akkor két eset lehetséges: (1) a szüleidnek idióta nevelési elvei vannak (minél kevesebbet adunk annak a gyereknek, annál jobban megtanulja, milyen az élet, vagy ilyesmi), (2) a szüleid idióták, és csak magukkal törődnek.
Sajnos a szülőket kicserélni nem lehet, meg lehet, hogy még rosszabbul járnál. Én a helyedben megpróbálnám megbeszélni velük a dolgot. Először bocsánatot kérnék, amiért így beszéltem velük. Aztán elmondanám, hogy nagyon bánt, hogy nem tartották meg, amit ígértek, hiszen te megbíztál bennük. Szeretnéd, ha csak olyan dolgot ígérnének meg, amit utána meg is tartanak. Hiszen téged is erre neveltek (gondolom), hogy az ígéreteket meg kell tartani.
Biztos nem felejtették el mert minden hetente rákérdeztem, hogy mi a szitu. :)
Az (1)-es opció + a (2) ből kicsit az első
Beszélek velük, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!