Miert van az, hogy ha megcsinalok valamit azt eszre se veszik, de ha nem csinalom meg akkor kb.10 percig csak orditanak?
Annyira utalom mikor ilyenek a szuleim...
Pl. Mindig behozom a szobamba a ruhamat a furdoszobabol, de ha EGYETLEN EGYSZER ottfelejtem akkor veszekednek erte..de nem is akarhogy.
Es minden massal igy vannak, ha egyetlen egyszer nem csinalok meg valamit mar megy a balhe, de ha megcsinalom akkor azt eszre se veszik
15L
Nemtudom, de néha még a mai napig van amit megkapok, holott évek óta nem is élek velük..
Idézem:
"Soha nem pqkoltok el magatok után"
Amikor megkrdezem mit csinál pl anyu, amikor főzök, és bejön pakolászni, er, hogy" hát pakolok..."
Én megkrdezem , hogy mégis miért, meg be sem fejeztem amit csinálok, erre a válasz a fenti.
5 eve nem élek vele, nem is értem, hogy akkor itthon ki pakol el, ha ő nincs itt..
Tehát sosem múlik el..
26/n
Azért, mert bunkó és önző emberek a szüleid. Az ő olvasatukban azt jelenti: az, hogy te bármit is megcsinálsz, evidens, nem kell érte megdícsérni sem (itt a hiba: egyrészt nem evidens, másrészt a dícséret növeli az egészséges önbizalmat), de ha nem teszed meg, akkor a hibát azonnal vasdoronggal verik a fejedbe (ez egyenlő kb. a tíz perces ordítozással), hogy a hátralévő életedben kellően traumatizálva legyél azért, amit tettél és eszedbe se jusson legközelebb ellenkezni - holott egy egyszerű, hangsúly nélküli tagmondattal is kifejezhetnék a nemtetszésüket úgy, hogy elszégyeld magad és legközelebb kezed-lábad törd azért, hogy megfelelj nekik.
Az erőszak viszont vagy erőszakot szül, vagy ellenállást, vagy széttörik az ember miatta. Mindenképpen hibás magatartás.
Javaslom: legközelebb azt se csináld meg nekik, amit eddig tettél, csakis a saját dolgaiddal törődj, amikor ordítoznak, szó nélkül fordulj meg és hagyd ott őket vagy dugd be a füled.
Ott akarj megfelelni, ahol meg is dícsérnek az igyekezetedért és a szorgalmadért, ne ott, ahol csak bántanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!