Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit rontottam el? Ti...

Szülők! Mit rontottam el? Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A lányom 19 éves múlt és a napokban hívta el hozzánk a barátját grillezni. Nagyon meglepődtem, mert nem nagyon említette, hogy kapcsolatban van valakivel, főleg azt nem, hogy több, mint három hónapja. Arról nem is beszélve, mennyire meglepődtem, amikor egy 40-es férfi sétált be a kapunkon. Nem mellesleg azon is, hogy egy-egy nagyobb értékű kozmetikai ajándékcsomaggal lepett meg engem és a férjemet.

A férfin elég sok tetoválás volt a nyakától kezdve a lábán is volt. A férjemmel egyből megtalálta a közös hangot, a férjem is hasonló zenét szeret, mint a férfi. A férfi egyébként egy jó humorú, segítőkész, közvetlen, orvosi egyetemet végzett ember, de valahogy tartok a lányommal való kapcsolatától. Segített a férjemnek tüzet rakni, összerakni a grillsütőt, végig figyelte, hogy a lányom merre megy, mit csinál. Egyből felugrott az étel mellől, amikor megégette a kezét a lányom. Lehetett látni, hogy a férfi szereti. Nem tudom mit csináltak egymással, hogy így elcsavarták a fejüket.

Valahogy képtelen vagyok feldolgozni, hogy a lányom egy nem sokkal fiatalabb férfit választott, mint az apja. Nem is akarom elképzelni, hogy a lányomhoz ér az a férfi.

Mondtam a lányomnak, hogy nekem nem tetszik ez a helyzet. Mérges is most rám, hogy miért nem örülök az örömének és annak, hogy boldog.

Tényleg annyira ünneprontó lennék? Szülők! Ti mit tennétek? Tiltsam el a férfitól?

2013. aug. 18. 16:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Az hadd ne a te gondod legyen:) egyébként ha egy férfinak egész életében folyamatos a szexuális élete akkor az nem fog csak úgy 60 évesen leállni. Olvass utána..
2013. aug. 19. 14:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha tiltod, azzal semmi jót nem fogsz elérni, sőt elmarod magad mellől a lányodat. Ha ez a célod, akkor tedd, viszont számolj vele, hogy elköltözik, otthagy csapot-papot és az unokákról esetleg a facebookon keresztül értesülsz majd.

Vagy megpróbálod túltenni magad ezen a helyzeten és bízol abban, hogy mégis jól nevelted a gyermeket, és megmaradsz a háttérben szeretőn édesanyának, akihez bármikor fordulhat, ha baj van.

Nagyjából ennyi, amit tehetsz.

Aki meg attól aggódik, hogy 20 év múlva a libidó meg a szex meg egyéb problémák... nem feltétlenül. Ha közel azonos a szexuális aktivitásuk, akkor ebből a későbbiek során sem lesz probléma. Azonkívül, ahogy mások is írták, a huszonévesek a numerára hajtanak. Semmi probléma nem származik abból, ha a két félnek egyforma a szexuális igénye. Abból már inkább lehet gond, ha az egyiknek a napi 5 együttlét is kevés, míg a másiknak a heti 2 a tökéletes állapot.

Ja, és igen, nem neked kell elviselned, hogy egy negyvenes pasas hozzáér a huszonéves lányodhoz - ne haragudj, ez gusztustalan részedről. Egyáltalán, hogy tudsz a lányod barátjára úgy nézni, gondolni, hogy intim helyzetben lásd???? Ha fiatalabb a pasi, akkor is járnak ilyen gondolatok a fejedben?

Kedves anyuka, azt hiszem, neked is ideje tudomásul venned, hogy a kislányod felnőtt. Egyáltalán nem biztos, hogy ezzel a férfival fogja leélni az életét. A tapasztalat szerzéshez ez is hozzátartozik. Igen, ismerje meg, milyen az, amikor egy férfi tényleg szereti, maximálisan figyelmes és kedves. A későbbiek során, ha egy fiatalabbal partnerrel kerül össze, akkor legyen összehasonlítási, viszonyítási alapja, hogy milyen az, amikor szeretik, és milyen az, amikor csak azért van vele egy pasi, mert jó az ágyban, vagy jó mutogatni a haveroknak, vagy bármi.

Nem kell túlragozni ezt a témát, hagyd, élje az életét, ti maradjatok a háttérben stabil pontnak, és kb. ennyi.

2013. aug. 21. 07:47
 13/17 anonim válasza:
Ne tiltsd el.Majd ők eldöntik mit szeretnének.Ha a férfi ennyire jól szituált(és szerintem itt nem ez a lényeg,hanem a belső érzelmei a lányod felé)akkor leülsz vele és elbeszélgettek,megismered.Ameddig a felnőtt lányod boldog,szerintem felesleges az aggódásod.Már nem anyuci pici lánya ezt fogadd el.Nem tartom egyébként egészségesnek az ekkora korkülönbséget,de ezért nem kell a torkomnak esni.Ők tudják mit szeretnének,főleg ha szerelmesek.Az én legnagyobb korkülönbséges párkapcsolatom 43-éves férfi volt,és én 32-voltam.Más volt a gondolkodásunk,ő sokkal nyugodtabb és érettebb volt mint én.
2013. aug. 21. 08:46
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Annyit fogsz elérni, hogy a lányod összepakol és elköltözik...
2013. aug. 21. 08:57
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem inkább az a furcsa, hogy a lányod 3 hónapig nem említette, hogy kapcsolatban van valakivel. Nem tudom, hogy a kommunikáció rossz-e köztetek, vagy csak félt, hogyan reagálnátok, ha megtudnátok, hogy nagy a korkülönbség. Lehet, hogy ettől félt, és pont azért zúdította hirtelen a nyakatokba a helyzetet, hogy kész tények elé állítson titeket.

Egyébként én semmi kivetni valót nem látok abban, hogy idősebb, mivel a leírtak alapján szereti a lányotokat, törődik vele. Ráadásul az, hogy bemutatkozott nektek, igazolja, hogy komolyan gondolják a dolgot. Én a helyedben ugyanúgy állnék a dologhoz, mintha egy 25 éves fiúja lenne. Megismerném, támogatnám őket, de persze csak addig, amíg látod a lányodon, hogy boldog. Ha boldogok, szerelmesek, vigyáznak egymásra, akkor nem mindegy hány éves? Aztán az élet úgyis eldönti, merre haladnak tovább!

Egyébként nekem van egy 27 éves barátnőm, 2 éve ment feleségül a 47 éves férjéhez. Imádják egymást, és nemrég születtek ikreik. Nem mindig korban közel lévő ember a nagy Ő.

2013. aug. 21. 10:20
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

Tudod kérdező sajnos már nem sokat tehetsz. A jóval idősebb férfi, szószerint "megfogta" a lányodat. Most már csak az idő dönti el hogy valóban jó kapcsolat lesz-e vagy a lányod észhez tér. Csak abba bízz, hogy boldog is legyen a kislányod e mellett a pacák mellett a szemétláda. Ez nem menti fel az alól, hogy úgy látszik szereti a lányodat.

Nem tartom ideálisnak a nagy korkülönbséget. az én lányom is ezzel rontotta el az életét fiatalon-- a pasas idővel féltékennyé lett, inni kezdett és agresszív erőszakos lett. A lányomat még a kocsmába, és az éjszakai lokálokba is magával rángatta - részegen pedig már verte. A lányom pedig nem mert panaszkodni. Haza szökött, felöltöztettem, egy hét múlva eltűnt és ez ment vagy 3-4 szer-- kiderült mindenhol leste és visszacipelte magához---- a végén a lányom is alkoholista lett, elkeseredésében annyit ivott hogy komába került.

Meggyógyították, azt a szemetet pedig eltávolítottam a lányom mellől mire haza jött a kórházból-- egy disznó ölőkéssel fenyegettem meg a hasa előtt, hogy megetetem vele a tökeit és beleit is, ha még egyszer meglátom hogy a lányomat csak megközelíti a lányom volt 18 éves a pasas pedig 41 éves.

2013. aug. 22. 01:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem tilthatod senkitől, mert nagykorú.

Örülj, hogy boldog. A korkülönbség nem számít.

Ha boldoggá teszik egymást, akkor inkább segítsd őket, és szurkolj, hogy ásó, kapa és a nagyharang.

Én adtam volna nekik időt, mielőtt véleményt mondok.

A leírásodból azt szűrtem le, hogy voltaképpen a férfi nem ellenszenves, csak szokatlan neked a kora.

Arra is gondolnék, hogy mellette a lányod biztonságban van. Egy megállapodott, tapasztalt FÉRFI van mellette.

Kit szeretnél helyette? Egy mai, nyálas szájú, anyja szoknyáján ülő, csápos-tápos, nyafogó Bay Alexet?

Én sose mondtam direkt véleményt se a lányomnak, se a fiamnak. Csak adandó alkalommal kérdeztem: szeret téged? Számíthatsz rá mindenben? A választ aztán ők megadták saját maguknak. Vagyis nem közvetlenül, direkt mondtam véleményt, hanem közvetve rávezettem őket. Általában nem hagyott cserben az emberismeretem. Tudom, hogy a szerelmes gyereket eltiltani nem lehet. Csak azt érzi ki belőle, hogy nem állsz mellette, nem érted meg. Próbáld meg még jobban megismerni azt a férfit.

2013. aug. 31. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!