Hogyan tudnám ezt az enyhe pánikbetegséget anyám miatt legyőzni? Miért csinálja ezt anyám?
20/F vagyok, és már tényleg kezd elegem lenni.
Anyámmal képtelenség beszélni, mert nem érti meg.
Szal, a telefonálás a mániája. Volt, hogy nem vettem fel a telefont, mert nem hallottam. Már hallottam a hangján, hogy pánikba esett, kiabált, meg rendőrséggel fenyegetett, hogy azzal kerestet.
Az ilyenek miatt már kezd nekem pánikbetegségem lenni.
Ha nem tudom felvenni a telefont, akkor elfehéredek, pánikba esek.
De elegem van már anyámból. Mást SOHA sem hív az anyja, mert tudják, hogy minden rendben van, engem meg, ha megyek valahova, minimum 2-szer 3-szor. Ez engem már ténylegesen idegesít, mert nem vagyok taknyos kisgyerek, és nem akarom, hogy megmondják, hogy "jaj anyucipicifia".
Ha más nem veszi fel a telefont, akkor biztos nem hallotta, megpróbálom később, "vagy majd úgyis visszahív". Ha én 1-szer nem veszem fel, akkor már pánikba esik, és állandóan hív egymás után akár 100-szor.
(szüleim elváltak ahm) Bátyámmal sose csinálta ezt, bár azt is 2-szer kb hívogatja, de ha nem veszi fel, akk megpróbálja később.
Nekem nagyon kezd elegem lenni. Hiába mondom, h ne hívjon, akkor meg "szégyelled anyádat????" "akkor hívlak amikor akarom".
NEM akarok anyám miatt pánikbeteg lenni, ami most van, azt a kétségbeesést meg HOGYAN tudnám legyőzni? Egyszerűen tönkremegyek miatta idegileg, de nem esik le neki. Ha vki elmegy pl 1 hétre vhova, és megkéri az anyját, h ne hív ja, akkor nem hívja, mert már felnőtt. Engem minimum mindennap 2-szer 3-szor csörgetne.
Mi a megoldás? Hogyan tudnék leszokni a pánikról? Ő fog még valaha változni? 48 éves.
Kikészülök miatta. Vagy ez a viselkedés normális?
Látod. Nagyi is pánikbeteg, átadta anyudnak, s most lassan te is az leszel.
A kezelése pedig – szerintem – a pszichológussal való rendszeres konzultáció és a tanácsok végrehajtása majd azzal kapcsolatos konzultáció stb. egészen addig amíg meg nem tanultad a gyakorlatban is kezelni.
Kevés betegség gyógyul meg egyetlen egy „tablettától”…
Jobb lenne ezzel most vesződni mint ha később állásinterjún megcsörren a leendő főnök mobilja s te bepánikolsz…
Akkor lehet hogy ez csak egyfajta hullám, anomália, melynek te vagy a csucspontja.
gyerekednél annyi lesz mint anyádnál, unokádnát mint nagymuternél, dédunokád életében meg már nem is lesz.
kérdés h ez rajtad mit segit?
semmit.
szerintem az ember élete nem arról szól hogy ilyesmivel vacakoljon.
ez olyan mintha azt kérdeznéd, nem indul az autód mitől?
én meg azt mondom:
nézd meg van e benne benzin, van e szikra a gyejtyán kap e levegot elég levegőt kap e ha van benn ebenzin eljut e a porlasztóig, a porlasztó jól porlaszt e stb stb
s jó esélyel elöbb utóbb megtalálod a hibát.
de ha odahivsz egy szerelőt ő azt mondja:
ja ez a tipus ennek ez a hibája. s jó esélyel elsőre megszereli max másodikra.
nos ha nincs pénzd kisérletezhetsz az autóval magad s még az is lehet megszereled.
viszont a pszihodiki ugy tudom ingyenes. iskola pszichologus vállalait pszichologus.
gyerekcipőben jár még de elérhető.
kisérketezhetsz önmagaddal felfedezheted önmagadat.
de jobb ez egy mentorral aki segit ebben főleg ha nem sima önfelfedezéséről van szó hanem egy probléma orvoslásával.
csak érdekességképpen:
fiam elment pszichologushoz iskolai beilleszkedési gondokkal.
s nem az agyában turkált hanem olyasmi tanácsokat adott hogy figyelje és használja a többiek zsargonszavait. akkor könyebben elfogadják.
még az is lehet anyádat is tompitja ilyesmi de valószinübb hogy nem ezt hanem valami hasopnló tanácsot ad majd a pszichologus.
hogyan beszél anyád?
ugy érzem?
ugy hallom?
ugy látom?
erdemes hasonló stilusban beszélni vele s kicsit megnyugszik, jobban elfogadja magát és nem hivogat annyira.
na de én mechanikai műszerész vagyok én csak olvastam innen onnan ezekről. nem lenne jobb attól tanácsot kérni aki ebből doktorált?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!