Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túlreagálta az édesanyám,...

Túlreagálta az édesanyám, vagy igaza volt, hogy megsértődött?

Figyelt kérdés
Férjem munkája miatt pár hónapra külföldre költöztünk 10 hónapos kisfiunkkal. Két hónap múlva megyünk haza, és a szüleim ezekben a napokban látogattak meg. Helyszűke miatt csak az első két éjszakát töltik nálunk, utána szállodába mennek. A probléma ma éjjel volt: csak éjfél körül sikerült ágyba kerülnöm, mire mindenkit "elrendeztem", (kajával fogadtam őket, mosogatás, fürdetés, etetés, altatás). Édesanyám már 10 után, a kisfiam elalvása után lefeküdt. Éjjel fél2-kor viszont arra ébredtem (szinte riadtam) hogy anyukám elviselhetetlenül hangosan horkol (mellettem lévő ágyban aludt, a másik oldalamon a kisfiam a babaágyban, a férjem és az apukám a kinti szobában.) Kb negyed óráig hallgattam, de egy idő után (már a kisfiam is ébredezni kezdett), finoman megsimiztem anyu hátát, hogy észlelje. Abba is hagyta, de csak 2 percre. És ettől fogva reggel 6 !!! -ig ezt csináltuk, közben a kisfiam is többször felriadt. Anyukám viszont a sokadik "hátsimi" után felháborodottan felült az ágyban, és közölte, hogy hagyjam már őt ! aludni, miért "bökdösöm" folyton, és hogy ha nem itt lennénk, ő már biztosan hazament volna.... Az mellékes, hogy én potom 4 órája egy percet sem aludtam emiatt, és a kisfiamat is többször fel kellett emiatt vennem. Reggel még aztán kb 1 óráig mondta a magáét, én nem beszéltem volna róla, és különben is csak lézengtem, mint egy zombi.. Szerintetek jogos volt a sérelme, és hallgatnom kellett volna szó nélkül egész éjjel? (Bár tulajdonképpen így is ez történt). Most pedig még én érzem persze magam rosszul, hogy "rossz vendéglátó" vagyok..
2013. aug. 16. 12:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Dehogy vagy rossz vendéglátó!Anyud gondolhatott volna a kisgyerekre,és talán kint kellett volna a saját férjével aludnia.Nem értem,hogy miért menesztetted ki ezért a saját férjedet,ha ő nem horkol,meg nem engedi,hogy a kisbaba felébredjen!
2013. aug. 16. 12:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Voltam már így én is, baromi idegesítő tud lenni!

Nem tudom, mit lehet ilyen helyzetben tenni. Nyilván nem direkt horkol valaki és nem tudja szabályozni, de attól még a másiknak is van joga aludni. Sok ember csak háton horkol és akkor megoldás, ha az ember szól, a másik meg oldalra fordul, így elvileg egy "felébresztéssel" megoldódik a dolog.

Legközelebb meg szerintem Te aludj a férjeddel, anyukád és apukád pedig a kinti szobában.

2013. aug. 16. 12:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként is csak azt nem értem hogy ti miért nem a megszokott felállásban aludtatok. Ő meg a férjével aki vagy ugyanúgy horkol vagy megszokta a dolgot.
2013. aug. 16. 12:53
 4/11 anonim ***** válasza:
15%
Én se értem, miért kellett veled aludnia, de biztos megvan az oka. Ezzel együtt rendkívül nagy udvariatlanság volt, mert mégiscsak vendég, ráadásul az ember nem szándékosan horkol. Elhiszem, hogy kellemetlen volt, de 2 napot ki lehet bírni (vagy nem kell magad ilyen helyzetbe hozni).
2013. aug. 16. 13:00
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

Ma éjjel még elfértetek, holnap már helyszűke miatt szállodába mennek?

Miért nem mentek eleve oda?

2013. aug. 16. 13:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

én sem értem miért az anyukáddal aludtál.

egyébként legközelebb vedd fel a telefonoddal,hogy mennyire horkol,és akkor majd megérti miért "piszkáltad"

2013. aug. 16. 13:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne a férjeddel aludtál?

Anyukád meg apukáddal,ők már megszokták egymást úgyis.

2013. aug. 16. 13:19
 8/11 anonim válasza:
100%
Nem vagy rossz vendeglato. En mamam mellett alszok, aki ugy horlkol haton mint egy diszno. Mindig a labammal arreb tolom a labat, olyankor oldalra forddul. de amikor nem fordul tovabb csinalom, multkor is ezt tettem erre felkelt es azt mondta:.haggyal mar aludni te hulye. xDD 14/L Nekem is kell vmikor aludni suli miatt.
2013. aug. 16. 13:29
 9/11 A kérdező kommentje:

Azért én aludtam vele, mert a férjem ma még dolgozni ment, és ha a gyerek felkelne... éjszaka, ő akkor is tudjon pihenni.. És azért van ez a felemás megoldás (itt és szálloda), mert így fért bele anyagilag.

Köszönöm mindenki válaszát! Nekem inkább az volt a legkellemetlenebb, ahogy ezt reggel lereagálta, mert hogy "én nem hagytam őt aludni". De hogy én 1 percet sem (és az unokája is nagyon nyugtalanul), az már mindegy...

2013. aug. 16. 13:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Aki horkol, nem tehet róla. Lehet, hogy nem is tudja, hogy Horkol. Naná, hogy rosszul esik neki, ha felebreszted. Érthető a reakciója. A tied is, hiszen te se tudtál aludni.
2013. aug. 16. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!