Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen? (többi lent)

Miért ilyen? (többi lent)

Figyelt kérdés

Édesapám és édesanyám kb.6 hónapos koromban szétmentek/elválni csak 13 éves koromban váltak el...(anya talált valakit aki már kb.1,5 éves korom óta velünk él.Kamionozik és tényleg mindent megtesz értünk.Amióta az eszemet tudom apának hívom (nem szülői unszolásra..magamtól kezdtem el).Nagyon sokszor mondják amikor együtt megyünk valahová hogy 'mennyire látszik hogy szeretem apát' meg, hogy 'hasonlítok rá' ami persze képtelenség de jó hallani:)Van egy fia aki a szomszédunkban él. Apát is és a bátyámat is nagyon szeretem. )

Édesapám sosem törődött velem úgy, mint egy szülő..ha mentem hozzá annyiból állt a beszélgetés hogy köszöntünk megkérdezte hogy 'mizu?' és ennyi...igazán sosem volt rám kíváncsi és sosem kérdezett semmit. Egyik évzárómon sem volt ott és a jegyeimről sem tudott semmit hacsak én el nem mondtam neki..amire persze mindig annyi volt a válasz,hogy 'az jó' ... nagyon sokszor sírtam hogy itt hagyott és hogy nem érdeklem... Volt egy barátnője akivel nagyon jóban lettünk együtt voltak 2 évig majd szétmentek.. A barátnőjével utána is tartottuk a kapcsolatot ..és ő elmondta hogy aput mennyire bántja, hogy a nevelőapámat is apának hívom...Ezen teljes mértékben meglepődtem mert nekem még egy cseppnyi szeretetet sem mutatott soha...

Körülbelül egy éve van másik barátnője akinek van egy fia..Édesapám a nagymamámmal élt..majd elköltözött a barátnőjéhez egy faluval arrébb..sosem keresett..néha mikor ment a mamához és én is ott voltam megkérdezte hogy vagyok de semmi más...most mikor kiderült,hogy lesz náluk gyerek és elmondta akkor elsírtam magam(tavaly nyáron édesanyám elvetélt ami nagyon rosszul érintett) megölelt és azt mondta hogy minden rendben lesz..kikérte a véleményem,és először az életben azt mondta 'ne sírj kislányom én itt vagyok neked!'először éreztem azt,hogy talán mégis szeret valamilyen szinten. teljesen meglepődtem...viszont azóta sem változott a kapcsolatunk...mindig magamat hibáztattam amiért itt hagyott minket és még most is nagyon sokszor nem merek kötődni senkihez mert félek,hogy ő is itt hagy majd...(aztán mindig rájövök,hogy van nekem apukám aki mindennél jobban szeret...csak ő hetel:))

Lehet hogy tényleg én vagyok a rossz és azért nem foglalkozik velem? Vagy mi lehet a baj?

2013. aug. 14. 12:43
 1/3 A kérdező kommentje:
14/L (elnézést a hosszúság miatt)
2013. aug. 14. 12:43
 2/3 kitti malik válasza:
szia! 15/L vagyok. velem is ez a heyzet sajna van 1 nevelő apám már 3 éves koromtól amióta anyáék elváltak. eddig édesapám elvitt magához rendszeresen aztán lett egy felesége akit szeretek meg kijövök vele már amikor van egy 18 éves lánya vele is kijövök de született egy húgom meg egy öcsém és amóta ők megvannak aztmondja h neki van családja de én nem tartozok bele.. már 1 fél éve nem láttam.. hidd el nem te vagy a rosz hanem apukád amiért nem törődik a saját lányával.. az enyém atmondta h vérszerint kötődök hozzá de érzelmieg nem gondolhatod hogy esett én is mindig azthittem h valami rosszat csináltam de nem! ez az ő hibája.
2013. aug. 14. 15:01
 3/3 A kérdező kommentje:

Sajnálom:/

Köszönöm a válaszod és hogy elmesélted:)

2013. aug. 15. 14:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!