Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérem segítsenek! Lányom...

Kérem segítsenek! Lányom (homoszexuális) kapcsolatban él, rokonokkal nem tudom tisztázni (bővebben lent), mi lenne a legjobb megoldás?

Figyelt kérdés
31 éves lányom 4 éve mondta el itthon, hogy leszbikus és kapcsolatban él egy lánnyal ezt mi nagyon nehezen fogadtuk el, de a kapcsolatunk megóvása érdekében beletörődtem, lányom külföldön él és évente kétszer jön haza 3-4 hétre. A fiamnak aug. végén lesz az esküvője, melyre természetesen hazajönnek a lányomék is, viszont a rokonok miatt tartok attól, hogy elkezdenek róluk pletykálni és ez lesz a téma végig! Legfőképpen a testvéremékről van szó, akik mindig kérdezgetik a lányomat, hogy van-e barátja, mikor megy már férjhez. Tavaly karácsonykor itthon voltak, közös ebéd volt mely majdnem botrányba fulladt. A lányom azt mondta elhozza a barátnőjét és nem fogja azt hazudni,h ogy csak a sima barátnője. Sajnos a rokonok olyanok, hogy ha ez kiderül még az előtte való napon lévő leánybúcsún, mindenki erről fog beszélni a fiam esküvőjén. Fogalmam sincs mit tehetnék, az a probléma, hogy még a nagyszülők sem tudnak róla, lányom viszont most készüli elmondani mindenkinek. Tanácstalan vagyok kérem segítene valaki?
2013. aug. 9. 16:33
1 2 3 4 5 6
 21/53 MRC31 ***** válasza:
92%
Nemi identitástól függetlenül sok a rosszindulatú, másokat bemocskoló ember-egyed. Ezen sem mint szülő, sem mint ember nem tudsz változtatni. Illetve de, részben, de nem magyarázkodással a rokonok előtt. Ha természetesen viselkedik a két lány, tehát a hangsúlyt nem a nemi beállítottságukra helyezik, kedvesek, figyelmesek a rokonokkal azzal könnyebb elfogadtatni magukat. Azt tanácsolom, hogy a lányodat kérd meg, várjon a következő alkalommal, akkor mondja el, hogy nőt szeret, mivel ez csak rájuk tartozik, esetleg szűk családi körre, de nem az egész rokonságra. Szerintem.
2013. aug. 9. 17:07
 22/53 anonim ***** válasza:
97%
A fiad mit szól ehhez? Nekem semmi bajom a homoszexualitással, de tisztában vagyok vele, hogy a többség máshogy áll ezekhez a dolgokhoz. Emiatt azt gondolom, hogy ebben a helyzetben a fiadnak kellene eldöntenie, hogy mi legyen. Valóban nem kell titkolóznia a lányodnak, de ahogy mondod, lesz még a kitálalásra más alkalom is, szerintem sem egy esküvőn kellene ezzel előhozakodni.
2013. aug. 9. 17:09
 23/53 anonim ***** válasza:
88%

Nézzük csak a tényeket, anélkül, hogy foglalkoznánk a társadalmi megítélésekkel: joga van a vőlegény testvérének megjelenni az esküvőn? Igen. Joga van kísérőpartnernek elvinni a párját? Igen. Akkor miről beszélünk?

Nem kell, hogy ott enyelegjenek, mert az heteró pártól éppolyan illetlen lenne. Máskülönben meg kinek mi köze, hogy kivel megy? Ha nem tudják, hogy leszbikus, akkor önmagában arról, hogy egy nővel van, nem fognak arra asszociálni, hogy ők egy pár. Lezárják annyival, hogy egy barátnőjével jött, na bumm...

2013. aug. 9. 17:15
 24/53 A kérdező kommentje:
A fiam azt mondta, hogy jöjjenek a lánnyal de ne kürtölje szét, mert nem akarja most ezt a pletykát elindítani, főleg a nagyszülők ne úgy emlékezzenek az esküvőjére, hogy kiderült a kedvenc unoka leszbikus. Ezt még neki nem mondta meg, azt akarta, hogy majd én beszéljem meg vele de még nem volt alkalmam és ezért kérdeztem meg előbb itt.
2013. aug. 9. 17:16
 25/53 anonim ***** válasza:
33%

nem olvastam el hogy ki mit írt csak pár mozzanatot.

"begyöpösödött család"

" már pedig semmi közük hozzá"

" a lányod mellé kell állnod" stb..

Biztos vagyok benne hogy sokan bele sem gondolnak (főleg akik ezeket írték) hogy az idős generáció nem úgy nőtt fel, nem úgy élt mint a mai fiatalság. Sokan elfelejtik hogy a másság elfogadása alig pár éve van köztudatban, és még most is úgymond "harcolni" kell az "szabadságért"..

Régen az embereknek a homokosság, leszbikusság tabu volt. Voltak akkor is meleg férfiak és leszbikus nők, de a magánéletüket megtartották a négy fal között. Mert tudták elítélendő, és a társadalom a család botránkozna. Majdnem egy kalap alá vették a gyilkosokkal.

Volt rá példa a 60-as években hogy az édesapa öngyilkos lett, mert nem tudta feldolgozni a fia másságát.

A legtöbb idős ember és a legtöbb középkorú ember abban az felfogásban élt 50-60-70 éven át hogy a családot egy férfi és egy nő alkotja. 2 férfi vagy 2 nő kapcsolat szégyen, és bűn.. Azért 50-60-70 év berögzést nem lehet egyik napról a másikra csak úgy kitörölni.

Amikor valaki olyanokat ír, hogy "begyöpösödött család" azért gondoljon arra, hogy az idősek élete merőben más volt mint a mai fiatalok élete. Azt se felejtse el, hogy mire az illető is idős lesz tuti lesznek olyan helyzetek amit ő maga sem fog tudni elfogadni, mert az ő életében meg az volt tabu..

Így megértem a kérdezőt ha aggódik hogy mit szól a család hozzá.

Nem arról van szó, hogy nem állna ki mellé, sőt leírta hogy nehezen bár elfogadják a lányuk döntését.

A lánynak lehetne annyi esze, hogy felismerje a családja mennyit képes elfogadni az újdonságból , mennyire elfogadóképesek. Ha tudja hogy nagy botrány lesz akkor az öccsére legyen legalább tekintettel. Nem hiszem hogy a testvérének az esküvőjén kéne színt vallania, és kiállni az igazáért.

Persze mondja el ha akarja de legalább a lagzit várja már meg míg lezajlik.. Ne rontsa már el 2 boldog ember napját azzal hogy a magánéletét kiteregeti egy olyan rokonság elé akik képtelenek új szellemben gondolkodni.

Bevallom én sem tudok mit kezdeni a mássággal, de vagyok annyira intelligens, hogy nem avatkozom senkinek az életébe, és ha a családomon belül bárki leszbikus vagy meleg lenne, akkor tényként kezelem, de nem nyilvánítok véleményt. Mások magánélete nem a nyilvánosságra tartozik.

Én a kérdező helyében beszélnék a lányával, és megkérnék hogyha már vallomást akar tenni másoknak, tegye meg de csak az esküvő után. Hagyja meg azt a napot az öccsének, hogy élvezze gondtalanul a lagziját..

2013. aug. 9. 17:19
 26/53 anonim ***** válasza:
76%

13: nem nyilvános helyre való?

Akkor képzeld el, hogy mondjuk a kék szem nem elfogadott, ezért a kék szemű pasidat nem vállalhatod fel nyilvánosan, mert ő csak másodrendű és nektek ezért kuss van. Jól esne?

Innen közelítsd meg, ne a saját szemszögedből, hanem a lányéból.

A rokonságban van egy 17 éves lány, aki leszbikus, barátnője is van. A 86 éves dédanyjának amikor elmondták, annyit reagált, hogy "jé, egy lánnyal? ez nagyon furcsa". Ennyi, és lépett tovább. Az első két napnyi meglepődés után a család (ami kb 20 fő) nem is foglalkozott vele. A barátnő jön a családi összejövetelkre mint mindenki másnak a házastársa/partnere. Ha neadjisten szétmennek, ugyanúgy vigasztalva lesz a lány, mint bárki más, amikor szakított az aktuális partnerrel.

Ha éri esetleg bírálat a barátnőt, az mindig adott viselkedést érint, nem a nemét. Kritikát eddig csak ilyen jellegűt hallottam rá, hogy "Gizike, vigyázz Mancikával, mert nagyon szórja a te pénzedet és a kutyáját is te gondozod, meg túl gyakran ellenőrizget, nem lesz ennek jó vége, hosszútávú kapcsolatban ez buktató lesz".

Sőt, amikor a melegfesztiválra ki akart menni, két okból nem ment a családtagok egy része: korábban megbeszélt más programjuk volt, vagy zavarta őket a hangos zene. De a fotókat végignézte mindenki.

Nézd, ha az én szüleim ENGEM helyeznének háttérbe, mert mit mondanak a ROKONOK, iszonyú rosszul esne.

Egy vicces anekdota, ami egyébként hatalmas pirospont volt anyám felé:

A férjem régen börtönben dolgozott pár évet. Nem mint rab, hanem külsősként, konyhán.

Szüleim baráti társaságának épp akkor mutattam be a férjemet egy közös kiránduláson. Este a vacsoránál ültünk vagy huszan (60 körüli a társaság), a férjem elkezdett mesélni, beszélgetni. Neki annyira természetes, hogy ott dolgozott, hogy néha hülyén fogalmaz, ezért volt egy ilyen mondata:

"Amikor a börtönben voltam, akkor..." Megálltak az evőeszközök a levegőben, mindenki felnézett. Nem szólt neki senki, ő nem vette észre, el is kanyarodott a téma.

Este hallottam, hogy anyámhoz odament egyikük: "Te, nem zavar, hogy a vejed börtönben volt?" Anyám tudta, hogy csak dolgozott ott, de csavart egyet a szitun:

"Nem, a lányom őt szereti, rendes ember, és nekem ez számít."

Később tisztázták a félreértést, de tudom, hogy ha tényleg rab lett volna, akkor is ezt reagálta volna anyám.

2013. aug. 9. 17:24
 27/53 anonim ***** válasza:
75%

A lényeg,hogy támogasd a lányodat,és ne érezze azt,hogy

ő kevesebb lett emiatt!

Az meg hogy mit gondolnak,hogyan reagálnak,az az illető embert minősíti!

A szexuális magánélet,magánügy!!

2013. aug. 9. 17:34
 28/53 anonim ***** válasza:
56%
Hagyjuk már ezt a támogasd témát. Ha annyira nem számít, akkor Ő miért várja e, hogy róla szóljon a tetvére esküvője? Ha annyira magánügy, nem kell szétcseszni egy családi eseményt, mert ettől ő nem lett se több, se kevesebb és ez az ünnep most NEM RÓLA SZÓL.
2013. aug. 9. 17:37
 29/53 anonim ***** válasza:
49%
Most nem azért, hogy közbe szóljak de itt senki nem veszi észre, hogy egy esküvőn akarja a lány bejelenteni a leszbikusságát? Ez milyen dolog már, ne is haragudjatok?! Persze oké, vállalja fel, de ilyenkor? Gondolom a válasz adók többsége ebbe bele sem gondol...
2013. aug. 9. 17:49
 30/53 anonim ***** válasza:
60%

28: Miért gondolná a nő, hogy róla szólna? Valószínűleg nem fognak transzparenssel megjelenni: "Leszbikusok vagyunk, fogadjátok el!". Pusztán mert megjelennek, mint egy pár, az még nem reklámozás...

Ha meg már tudná a család róla, hogy leszbikus, akkor meg otthon kéne maradnia, csak hogy ne hergelje őket, vagy hogy gondoltad? Vagy pasival kéne megjelennie a látszat kedvéért?

2013. aug. 9. 17:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!