Mit tegyek? Apám 1 éve folyamatosan csalja édesanyámat. Öngyilkosság?
első vagyok..
Képzeld voltam ilyen helyzetben. Az én apám is csalta anyámat.. De nekem eszembe sem jutott olyan ökörség hogy az apám hülyesége miatt, és az anyám tehetetlensége miatt megöljem magam..
Én nem az öngyilkossággal foglalkoztam ami valljuk be, semmit nem használna.(attól hogy te piciny agyaddal azt hiszed ha kinyírod magad minden jobb lesz.. nos apád akkor is félre fog kúrni ha már eltemettek téged, csak anyád lesz még jobban a padlón) Én elé álltam anyám és azt mondtam neki, hogy döntsön.
Vagy segítek és közösen béreljünk albérletet vagy dobja ki az apámat, hogy menjen a nőjéhez.. Választania kell, mert az nem házasság és élet ahol az anyám sír, és az apám röhög a markába meg a nőjénél. Mindig van választási lehetőség.. Olyan nincs, hogy nem lehet megoldani.. Anyám is lépett.. Egyszerűen összepakolta apám összes ruháját, és kidobta a lakásból. Mehet oda ahová befogadják..
De ha te öngyilkos akarsz lenni, nekem 8....
Nos. Ne sértődj meg amit most írok,de ez az én véleményem:
Rohadtul nem vagy érett gondolkozású 18 éves ha azt gondolod,hogy ha te öngyilkos leszel akkor majd apád is leáll a szeretővel és újra boldog család lesznek.
Másrészt pedig 18 éves vagyok fogodmagad és elköltözöl,koleszba,barátodhoz,albérletbe.
Jó, azért nem kell túlragozni. Azért a kérdező anyukájának se lehet egyszerű, mégis ott a felelősség, hogy 2 gyereket etetni kell. Valószínűleg neki se tetszik ez a szitu, de neki fontosabb a saját boldogságánál az, hogy a két gyereket el tudja tartani (gondolom ezért nem is lép az ügyben).
"költözz koleszba" - pff. A saját rokonomat ilyen helyzetben biztos nem hagynám ott. És ezzel nem szól bele a szülei életébe, hanem támogatja az anyukáját lelkileg, hogy kiáll mellette. Ha tényleg így van, ahogy fentebb írtam, akkor igenis a kérdezőnek kell lépnie valamit, meggyőzni az édesanyját, hogy ha elválnak, akkor el fogják tudni tartani magukat.
off: lehet itt pár válaszoló nincs azzal tisztába milyen az, amikor hónap végén nincs pénz és nincs mit enni? Főleg egy szülőnek baromi nagy teher lehet a tudat, hogy lehet nem fogja futni kajára.
nálunk anyám csalta apámat
öngyilkosnak lenni eszembe se jutott, fogtam a saját meg a testvérem cuccait, aztán már csak a vonatablakból integettem :D apa egy hét múlva költözött utánunk a szüleihez.
ennyit erről
"és édesanyádnak mivel lenne az jobb ha megölnéd magadat? mert ugye irtad h mellette állsz..."
"Édesanyámnak nem lenne jobb, igazatok van."
Ezzel szerintem már belátta, hogy nem gondolta vér komolyan. Ennyi, le lehet pattanni a témáról.
Oké, akkor úgy mondom, hogy szánalmas és hülye vagy, hogy voltam már ilyen helyzetben. Ja és annyira vagy érett, mint egy 13 éves.
Semmi közöd a szüleid magánéletéhez, majd elintézik maguk között.
Az öngyilkosságoddal meg aztán marha sok mindent megoldanál. Anyád piszok jó anyagi helyzetén sokat lendítene a több százezres temetési költséged. Meg attól máris megoldódik ugye a szitu, hirtelen lelép apádtól, lesz lakása, boldogság, új párja, és véletlen sem lesz még nyomorultabb helyzetben azért, mert a fogyatékos fiacskája miattuk megölte magát.
Gondolkodjál már ember! Segíteni akarsz anyádnak? Mondd meg neki, hogy mellette állsz, támogatod, akárhogy is dönt. És ne csak rizsázz, segíts is neki. Ha olyan érett és felnőtt vagy, ahogy állítod, akkor gondolom nem probléma leülni és kitalálni együtt egy megoldást, hogy ne kelljen nyomorognia valahol, a saját meg a te fizetésedből meg a tesód után járó gyerektartásból a vagyonmegosztás után vígan el lehetne élni pl.
Ja és szerintem keresd fel a pszichiátriát, sztk-ban ingyen fogadnak, mert ha ilyen hülyeségek jutnak eszedbe, akkor szükséged van rá. De halál komolyan mondom.
"Apám 1 éve folyamatosan csalja édesanyámat. Közben-közben kiderült, de mindig úgy volt, hogy befejezi a szutykos szeretőjével. Boldog párkapcsolatban élek, párom a támaszom is. Édesanyám a kisöcsém és egyéb szorult hátterek miatt nem tudja elhagyni apámat."
Van itt 3-4 ellentmondás, vegyük sorra, mert ha tisztán látsz, akkor máris másképpen fogod értékelni a dolgokat, és TUDNI fogod, Te mit tegyél azért, hogy Te ne úgy élj, ahogy a szüleid.
Jelenleg azonban hibás mintákat követsz, mert a szüleid élete nincsen rendben, és a Magad életét ezáltal érzed (helyesen) veszélyben, ezért érzed rosszul Magad.
Nem Magadat kell megöld, hanem a hazugságokat, amiket a családodban látsz:
Boldog párkapcsolatban élsz vagy otthon a sz.rban?
A kettő nem ugyanaz...
A párod a támaszod... anyukádnak is apukád a támasza... ez szöget üt a fejembe.:)
Anyagiak miatt nem akar kilépni anyukád a sz.r kapcsolatából... ellenben a "szutykos szeretőnek" semmilyen anyagi érdeke nem fűződik apukáddal való kapcsolatához, csak érzelmi szálak kötik őket össze.
Akkor melyik nő a szutykos?
Ki szerint szutykos ki, és miért?
Milyen tipusú kapcsolatnak szurkolsz akkor?
Gondold át, mit is látsz Magad körül valójában, mielőtt véletlenül, tudatlanságból ugyanerre az életpályára lépsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!