Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy viselkedjek most? Mit...

Hogy viselkedjek most? Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a szüleim elváltak, mikor 4 éves voltam, azaz 10 éve. Apukám újra megnősült. Ez nő pedig most úgy tűnik, hogy kirúgta apukámat, meg alig foglalkozik vele, nem akarja látni, el is költözött tőle (féltestvéreimmel együtt).

Ez úgy két hónapja van így, és azóta apukám teljesen kész van. Szomorú, ideges, nagyon sokat beszél erről, de nekem már kezd elegem lenni, mert állandóan engem traktál ezzel. Én megértem, hogy fáj neki, és egy bizonyos szintig nem baj, ha erről beszél nekem, de hogy minden második mondata erről szóljon... Ráadásul a nő nem is az anyám.

Most ketten elmentünk nyaralni egy hétre, tök jó volt meg minden, nagyon jól éreztem magam, mert egy fesztiválon voltunk, apukám ott dolgozott (zenész). Viszont folyamatosan azt mondogatja, hogy be akar csajozni, és tényleg nyomul rájuk, meg nekem ezt mondja " Nézd, de jó csaj". És tegnap összevesztünk, mert elmondtam neki, hogy engem ez már nagyon idegesít, hogy megint a nőkről beszél, és erre Ő azt mondta, hogy ez nem is igaz, és ezen kezdtünk el vitázni. És akkor elkezdte, hogy Ő mennyit tesz értem, stb... Utána már nem is szóltam hozzá.

Ma reggel pedig éreztem rajta, hogy egyszerűen feszeng, hogy kimagyarázza magát. És az a baj, hogy megijedtem tőle, mert már nem ugyanaz, mint régen, és bűntudatom van, hogy nem érzem jól magam vele. Látom rajta, hogy próbálja nekem megadni a legjobbat, de ha azt hajtogatja, hogy ilyen, meg olyan rossz az élet, akkor nagyon nehéz mellette. De nem akarom magára hagyni, mert rajtam kívül ezt csak két emberrel tudja megbeszélni, viszont legtöbbet én vagyok vele. Úgy érzem, hogy kezdek depressziós lenni emiatt, mert régen nagyon szoros volt a kapcsolatunk. Mit tegyek? Kétségbe vagyok esve.

2013. aug. 2. 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs gond, jól haladtok a probléma feldolgozásával. Jól tetted, hogy egy darabig türelmesen hallgattad, és azt is, hogy később már szóltál emiatt. Még lehet belőle néhány vita, de meg fogjátok találni az új középutat, mert leírásod alapján érelmes emberek vagytok.
2013. aug. 2. 11:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm. Remélem tényleg így lesz, mert nem akarom, hogy elromoljon a kapcsolatunk.
2013. aug. 2. 11:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Szakítás utáni mélyponton van apukád, megint nem jött össze neki valami amit szeretett volna. Természetes, hogy kicsit másként viselkedik, és hol az elvesztett feleségről, hol pedig egy újabb lehetséges partnerről beszél, normális, hogy most ekörül forog az agya. Jól teszed, hogy türelmes vagy vele, hogy sokat beszélgettek és próbálsz neki segíteni mindenben. Szerintem a hálája nem fog elmaradni ha majd helyrerázódik a lelke :) Igaz fiatal vagy még, hogy a komolyabb dolgokat a válladra vedd, de most Te vagy neki, rád tud támaszkodni, és nekem úgy tűnik nagyon ügyesen kezeled a helyzetet. Idővel minden visszaáll a régi mederbe. Minden jót kívánok nektek!
2013. aug. 2. 14:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. aug. 3. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!