Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Özvegyektől kérdeznék, vagy...

Özvegyektől kérdeznék, vagy akik ismernek özvegyeket. Mikor lett új kapcsolatuk?

Figyelt kérdés
Apukám szeptember 30-án halt meg szeptikus sokkban. Nehéz volt. Szegény még csak 54 éves volt és 8 évig küzdött leukémiás limphomával. Erre anyám májusban bejelenti nekem, hogy : Jó, hogy feljöttél, mert be akarom mutatni az új barátomat! azt hittem, hogy lehidalok. Nem is gondoltam, hogy anyu ilyenen gondolkodik. 48 éves. Azt hittem, hogy megvárja legalább az 1 évet. Fura volt nekem, hogy hol ismerte meg a pasit. Én nem találkoztam vele, mert nem voltam rá kíváncsi, csak a 2 fiú tesóm. 1 hónap múlva érdeklődtem öcsémnél, hogy mivan az új emberrel, erre azt mondja, hogy már másikat mutatott be nekik. Gondoltam magamban, hogy ez nem normális, honnan, hogyan. Mire beírtam a nevét a keresőbe és az egyik társkereső beadta a nevét. Már 7 hónappal azután, hogy meghalt a férje, feltette magát társkeresőre + éjjel-nappal facebook-ozik, de annyira, hogy már az unokáival sem törődik. Pedig van neki 3. Egy 1 éves, egy 3 és egy 7 éves. De neki fontosabb a facebook. Furcsálltam, hogy őt zavarja, amikor netezik. Azt mondogatta, hogy nincs magánélete a gépnél. Gondoltam minek az??? Hát kiderült...Ott is írogat neki mindenféle hapsi és olyan módban beszél velük, mintha 20 éves lenne. Alpári, undorító dolgokról beszélnek, mintha nem is az anyám lenne. Úgy néz ki, mintha szexőrült lenne. összejött egy 54 éves hapsival, kb. 1 hónapot voltak együtt, anyám rá volt akaszkodva, össze is vesztünk miatta, erre a hapsi kidobta, ő pedig szerelmi bánatában majd meg halt, de 3 nap múlva egy vad idegennel megbeszélte, hogy lefekszik vele, a saját házukban. Ja a gyerek még csak 29 éves és sosem hallott róla eddig. És ő rám be van pöccenve, hogy én milyen bunkó vagyok, mert nem állok mellé. Nekem ilyen szülő és nagyszülő nem kell. égő...A kis városunkban erről beszélnek. Csináltatott egy nagy tetkót a lábára, ő, aki rühellte a tetkókat, kiderült, hogy a tetkó csinálóval is össze akart jönni, csak az öcsém nem engedte nekik. Ja és a régi barátnője ismét barátnője lett, és érdekes, azóta marhult meg. Mert az egy nem normális nő. Azt hajtogatja neki, hogy már ne a családjának éljen, velünk már törődött eleget, most csak magára gondoljon és legyen boldog. Milyen dolog, hogy felmegy a 2 gyermekem és ki sem megy hozzájuk, hanem ő netezik és az öcsém és az élettársa foglalkozik velük? Azt szeretném megtudni, hogy aki elveszítette a párját, az mikor kezdett el ilyenen gondolkodni? Normális ez a forma, amit anyám csinál? Röviden: Reggel meló, amint hazaér facebook, új barátnő, éjfél-2 fele vége a netezésnek, alszik. Ez a napirendje. Esetleg, ha más műszakban van, akkor cserélődik, de ugyanígy. Én gondolom ezt rosszul?
2013. aug. 1. 07:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%

A 08:03-al teljesen egyetértek.

Gondolja bele abba is, hogy te talán tökéletesnek hitted a szüleid kapcsolatát, de sok olyan eset van, hogy ez csak a látszat. Lehet, hogy eleve megromlott már közöttük valami, és nagy teher szakadt le anyud válláról, hogy vége a 8 éves kálváriának. Az is lehet, hogy bekattant neki, hogy az élet véges, a kaszás nem válogat, és most kiéli magát, megtesz mindent, amihez kedve van, de eddig nem tehette. Ki tudja...Ne ítéld el, ő is csak ember, vágyakkal, álmokkal, nehézségekkel és szükségletekkel. Miért ne élhetne úgy, ahogy leírtad? Mit kellene talán munka után csinálnia? Sütögetni meg főzni és a lakást takarítgatni? Vagy netalántán haptákban állni neked és a gyerekeidnek? Írtad, hogy 8 évig beteg volt az apukád, bakker, tudod te milyen hosszú időn keresztül szólhatott minden perce anyudnak arról, hogy ápolni, segíteni neki? Hogy mennyire háttérbe kellett magát helyeznie? Jó, hogy most fellélegzett!

2013. aug. 1. 08:10
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Nincs jogod szemrehányást tenni és felelősségre vonnod. 8 éven keresztül ápolta az igen beteg édesapádat, és joga van neki is levegőhöz jutni.

Az, hogy a környezet, a társadalom ítélkezik, az egy másik dolog, nem jártak az ő cipőjében, nem élték az ő életét. Mint ahogy Te sem.

Majd lenyugszik, hagyd, hogy élje az életét. Nekem sem tetszene, ha anyám így élne, és azt hinném, segítségre van szüksége ítélkezés helyett. Ha viszont valaki lekur-vázná, ott vágnám visszakézből szájba, csak a miheztartás végett.

48 éves, vagyis nem öreg, és élvezheti az életet. Nem kell beleszorítani a nagymama szerepbe. Éljen, igen csináltasson új frizurát, szórakozzon, menjen koncertre, ismerkedjen, nevessen, flörtöljön, - kinek kell beszámolnia róla? Ki kérheti számon? A gyerekei? Nyúl viszi a vadászpuskát? Felnőtt ember. Továbblépett, és most élni szeretne.

Ne tegyetek szemrehányást neki, ne vonjátok felelősségre, ez csak olaj a tűzre. Hamarosan lenyugszik, és egy kiegyensúlyozott, anyukát kaptok vissza. Türelem!

2013. aug. 1. 08:11
 13/20 anonim válasza:
Szia! Én végig olvastam a történeted. Nem is tudom hogy fogalmazzak hogy érthető legyen. Ha valaki elveszíti a párját sok mindentől függ a gyász feldolgozása példának irok egy-két esetet. Függ attól h.az illető mien viszonyban élt az elhunyttal pl.kiegyensúlyozott szerelmi életet élők általában csendesen magukba fordulva gyászolnak akár több évig és ugyan úgy hűséges elhunyt társához mint addigi életükben. Van olyan aki hosszú évekig ápolja beteg párját és halála után úgy mond felszabadul és kiéli magát azokat az éveket amiket szerettére áldozott kitör belőle. Van aki sosem ivott elveszíti hozzá tartozóját és az alkohol rabja lesz mert neki így könnyebb. Anyud valószínű a barátnő hatása alatt is van de van aki nem tudja feldolgozni a halált és lelki okok elő idéznek személyiség változást ami a feldolgozatlan gyász következményei is lehetnek. Egy 48éves nő esetében felmerülhet a kapuzárási pánik lehetősége is fél h.egyedül marad megöregszik és akkor van siker élménye ha pl.fiatalabb hódolóra tesz szert és a tetkó is hasonló elméletre vezethető le. Sajnos hiába ülsz le vele beszélni vagy meghalgat vagy még jobban kifordul magából és lázadni kezd majd mint egy dacos tini. Szakember bevonása lenne jó de az is akkor lehetséges ha majd saját maga belátja h.ez az élet amit él nem neki való. Erre kellene rávezetni minden érzelmi zsarolás nélkül. Az egy év gyász idő a tankönyv szerint létezik, ám minden embernél más és más. Én fiatalon lettem özvegy meggyászoltam a páromat a mai napig a szívemben él. 9hónap után találkoztam a jelenlegi párommal de az sors szerű volt nem kerestem csak kaptam. A te Anyukád valószínű küzd a lelke mélyén és így éli meg de szeressétek és az lenne jó ha rávezetnétek őt arra h.van családja gyermekei és unokái akiknek élhet. Próbálj programot tervezni vele hívd el kirándulni a család többi tagjával beszélgetni kellene vele sokat akár apukádról és h.mondja el mit érez h.ő már nincs mit érzett míg beteg volt. Csak ti tudjátok felnyitni a szemét, hogy visszataláljon önmagához.
2013. aug. 1. 08:11
 14/20 anonim ***** válasza:
Ja azt kifelejtettem, hogy anyósom már nyugdíjas.
2013. aug. 1. 08:12
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs igazad. Én megértem, hogy neked nem könnyű ez, mert szeretted az apukádat. De ahogy olvasom ti a tesóiddal már felnőttetek, saját családotok van. Akkor az anyádnak miért ne lehetne élete? Jobb lenne ha depressziós lenne, nyugtatókon élne és elhagyná magát? Szerintem, ez a gondolkodásmód kicsit önző a részedről.
2013. aug. 1. 08:37
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

ma 08:10

Azéert az is durva, hogy egy felnőtt ember lefogy 20 kilót, csak emrt az anyja lelépett egy pasival...

2013. aug. 1. 09:08
 17/20 anonim ***** válasza:
Depressziós lett, és nem volt kivel megbeszélje, mivel az anyja lelépett.
2013. aug. 1. 09:13
 18/20 anonim ***** válasza:

Az idegösszeomlásnak sok válfaja lehet. Anyukád nem akar, és nem is képes egyedül lenni. Hajszolja az élvezeteket, hogy ne kelljen a nyomorára gondolnia. Szerintem ez is teljesen normális gyászfolyamat, csak kívülállóként durva...

Hagyj neki időt és teret, jobb, mintha az alkoholba menekült volna. Majd elmúlik, ha szembe tud nézni a történtekkel.

2013. aug. 1. 12:44
 19/20 anonim ***** válasza:
ma 09:13 Hány éves volt???
2013. aug. 1. 12:51
 20/20 anonim ***** válasza:
40 éve, hogy apám meghalt. Amyám 34 volt akkor, soha többé nem ment férjhez. Szeretői voltak, de házasságra nem gondolt soha. Azt mondta, olyat úgyse talál még egyet, mint apám volt.
2013. aug. 5. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!