Anyám szeretne kirakni, szeretne ha elhagynám a szülôi házat. Dolgozom, évek óta egyedül fizetem otthon a számlákat. Jogilag megteheti e azt, hogy eltávolíttasson ha én nem szeretnék menni? Az o nevén van a ház, de van valami jogszabály ami véd!
1. Ha a lakás anyád tulajdona, akkor ott az lakik, akinek megengedi. (Kivéve, ha valakinek haszonélvezete van rá, vagy kiskorú gyerekröl van szó)
2. Neked JOGILAG nincs semmi jogcimed ott lakni, ha nem akarja.
3. Ha a ház rezsijét eddig te fizetted, akkor abból egy SZOBA bérletét és rezsijét böven ki lehet fizetni. De a válaszaidból az derül ki, hogy nem AKARSZ elköltözni.
Kérdésedre válaszolva, az együttélés szabályai közzé tartozik:
-Nem korlátozod a szabadságában. (oda megy, ahová akar.)
-Nem viselkedhetsz erkölcstelenűl. (Tág fogalom...)
-Alá-fölérendeltségi viszonyt alakítasz ki, amiben ő az alárendelt. (Nem a cseléded!)
-Megsérted emberi méltóságában. (Nem szidhatod.)
-Dolgai tiszteletben tartása. (nem rongálsz szándékosan.)
-Véded a veszélyeztetettségtől. (nem cigizel ágyban, piásan.)
-Jogainak tiszteletben tartása. (Nem erőszakolhatod rá az akaratodat.)
Ha ezeket nem sérted meg, nincs joga kirakni.
"Gyereket" kitagadni, köteles öröklésből kizárni, csak nagyon indokolt esetben lehet.
Röviden ennyi.
tehát SIMÁN kirakhat, semmi jogod nincsen ott élni, de látom, ezt nem érted meg. ha nem lenne joga senkinek családtagokat kirakni, akkor nem létezne hajléktalanság Magyarországon.
többen is írtuk, hogy kivehetsz szobát. ha egy ikerház felének a teljes rezsijét te fizeted, akkor olyan szobát veszel ki abból a pénzből, hogy hajjaj!
fővárosi vagyok, de még ott is ki tudsz venni szobát egész jó helyen egy 30-35 ezerből, ha energiát raksz bele, kevésbé jó helyen meg még olcsóbban. lefogadom, hogy 20-25-ből Zalaegerszegen simán találsz jó szobát, ha belefektetsz egy kis energiát, és tényleg el akarsz költözni, nem pedig csak a jogaidat firtatod. ugyanis jogod nincsen ott maradni, és erre hiába is keresel paragrafusokat.
hú, na most 10 másodperc komoly befektetésével begúgliztam, és máris találtam egy belvárosi szobát 25 ezerért Zalaegerszegen. Ha nincs ennyi pénzed, akkor meg mész a külvárosba.
Ha te nem vagy hajlandó energiát befektetni, csak károgsz meg magadat sajnálod, akkor marad ugyanez a helyzeted.
csak magadon tudsz segíteni, és látható, hogy a helyzeted simán megoldható.
12!
Ez mind szép es jo, de nehogymar a szulo ne rakhassa ki a nagykoru, dolgozó gyereket, ha neki ugy tetszik.
Mellesleg egyenlőre meg életben van, nem értem hogy kerül ide egyáltalán az öröklés.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!