Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van értelme felvenni a kapcsol...

Van értelme felvenni a kapcsolatot egy már azóta felnőtt gyermekkel vagy nincs?

Figyelt kérdés
19 éves. Fiú. 10 évesen maradt az apjánál, erős apa nyomásra, bár nem tagadom, hogy én is hibáztam, nem akartam kapcsolatot a voltférjemmel, szerettem volna elfelejteni a múltat. Azóta viszont rájöttem, hogy ennek nem ez lett volna a módja. Van értelme így megkeresni most hogy felnőtt vagy már mindegy, úgyis azt hiszi, hogy nem érdekel?
2013. júl. 26. 08:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%

Ja, hát így könnyű, hogy a legnehezebb korszakból, amikor a leginkább szüksége lett volna rád kimaradtál...

A megtermett gyümölcsöt meg kényelmes learatni, ha dolgozni nem kellett vele, mi?

2013. júl. 26. 09:15
 12/19 anonim ***** válasza:
94%
Gyerekkel nem tudtad volna lezárni a múltad? Úristen.. Te anyának hívod magad? Megijedsz a végén? Jézusom... Gyerekkel is ment volna! Bíróság, közös felügyelet és ennyi. Nálad lakik és megy az apukához amikor meg van beszélve, barátnőd vagy a volt férjed rokona vagy bárki elviszi neki a gyereket és meg van oldva. Egyáltalán nem is érdekel téged a fiad ha ijet írsz hogy megijedsz a végén stb. Maradj a fenekeden és neveld a lányod, de ne 10 éves koráig! Ez a tanácsom.
2013. júl. 26. 09:18
 13/19 anonim ***** válasza:
95%
Ne okozz neki mégtöbb fájdalmat. És az emberiség nevében kérlek, ÁSD EL MAGAD!
2013. júl. 26. 09:43
 14/19 anonim ***** válasza:
4%

Akkor most már elegen és eléggé lebztátok a kérdezőt.

Aki megtanulta - saját és más kárán- hogy NEM lehet a múltat "lezárni" Nem olyan az élet. Van egy folytonossága és minden (felnőttkori)tettünknek következménye van - ez egy láncolat. Ezért kell felelősségteljesen élni az életünket - mert egyetlen mozdulatunk nincs, aminek ne lenne következménye. Ok-okozati láncolat.

Hibázunk mindannyian. De amíg élünk, mindig lehet javítani, soha nem késő, és másokat is ehhez kell segíteni. Keresd meg a gyereked (egyedül, nem érdekes a féltestvér az ő szempontjából) és kezdjétek el feldolgozni. Az első 7 év a legfontosabb (nem ahogy fentebb írták, nem, az első hét év) akkor együtt voltatok.

a tudatában ott vagy- és biztos, hogy ő is előbb-utóbb keresne, hogy megértse, ami vele történt.

És tanuljunk mi is: a múltat nem lehet kidobni. A rohadt kommunisták énekeltették: "a múltat végképp eltörölni"- ez a biztos vesztünket akarta, a dicső múltat a sárba rángatni. Nem, nem lehet. Ennek nagyon mély oka van.

"Az őssejtig vagyok minden ős"

József Attila

2013. júl. 26. 09:56
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább hagyjad ha 9 évig nem érdekelt most se érdekeljen! Szerencsétlen srácnak biztos nehéz volt feldolgozni hogy nem vagy többet és sikerült elfelejtenie téged. Erre te e nehéz folyamat végére megint ott vagy és kezdheti előröl. Te hagyd békén majd keres téged a ő ha szeretne. (én tuti nem akarnálak többet látni.. Egy vele egy korosztályban lévő srác vagyok!) Amúgy se lenne felhőtlen ez a kapcsolat soha többet. Ő felnőttként úgy fog rád tekinteni mint bármi más idegen nőre.
2013. júl. 26. 10:08
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én 9 éves voltam amikor lelépett az anyám, 35 amikor újra eszébe jutottam - lekoptattam rövid úton. Ha a fiad majd kiváncsi lesz rád, akkor megkeres, egyébként hagyd békén.
2013. júl. 26. 10:20
 17/19 anonim ***** válasza:
36%

Ennyi idiotat. Persze hogy keresd meg, es mondd el neki, hogy hibaztal. Vagy megbocsat, vagy nem, de onnantol mar rajta mulik a dolog. Az elso lepest neked kell megtenned, aztan meglatod mi lesz belole. Nekem az apammal nincs jo kapcsolatom, amikor egy evben 2x felhiv, azzal jön, hogy nekem kene ot keresnem, mert en vagyok a fia. Addig amig viszont csak ostobasagokat tud beszelni, meg itelkezni, en nem vagyok ra kivancsi, akkor se, ha 18 evig eltartott. Azota különvalt edesanyamtol, ugyhogy ha anyuhoz megyek, nem vagyok ahhoz kötve hogy ot es az uj nojet meglatogassam. Masreszt csak mert nincs vele jo viszonyom, az nem azt jelenti, hogy nem lennek hajlando vele jo kapcsolatot kiepiteni, csakhogy ahhoz neki kellene valtoznia. Nem minden ember haragtarto, en legalabbis nem vagyok az, sot nincs is harag köztünk, hanem inkabb semmi.

Kerdezo, ha a fiad ugy gondolkozik, mint en, mindig lesz eselyed, ha nem akkor pedig legalabb megprobaltad.

2013. júl. 26. 11:11
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Mindenképpen próbáld meg, és mielőbb, ne húzzad-halasszad!
2013. júl. 26. 12:40
 19/19 anonim ***** válasza:
36%

15-ös: téged biztos nem hagyott ott szülőd, így nem tudod a fiú helyébe képzelni magad.

Az ember nem felejti el az anyját és nem tudja csak úgy feldolgozni, hogy elhagyták. Kérdései lesznek meg jogos dühe, amit az anyjára kell zúdítania-hogy tovább tudjon lépni, meg tudjon bocsájtani. Ettől neki lesz jobb, mert a harag megmérgezi az életét.

Engem apám hagyott el, tudom, miről beszélek.

2013. júl. 26. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!