Rossz anya vagyok, mert nem veszek lakást és kocsit a gyerekemnek?
Nemrégiben megkaptam itt egy kèrdés kapcsán, milyen önzö vagyok, mert nem tolok minden a gyerek feneke alá, miközben telik rá. Fyrekkènt sokat nèlkülöztem, rengeteg munkával ès fáradtsággal szereztem meg magamnak mindent, talán èpp ezért azt gondolom, hogy egy ember is küzdjön meg a saját életéért.
Ez persze nem nulla tàmogatást jelent, termèszetesen eltartom a gyereket, teljes mértékben finabszírozom a tanulâsát, a nyelvtanfolyamokat, táborokat, hogy kèsöbb érvènuesülhessen az életben.
DE! Fenntartok bizonyos határokat pl. mikor jogsit akart, nekickellett megdolgoznia a tanfolyamért és csak egy egyszerü járgányt kapott. Ha szeretne Ferrarit, azért dolgozzon meg.
Ugyanígy, nem veszek neki komplett lakást, de ha azt látom, hogy 36-27 éves korára sikerült összeszednie öneröt, akkor kipótolom a többivel.
Ez annyira borzalmas? Èn a világon mindennél jobban szeretem, semmit nem sajnálok töle, egyszerüen azt szeretném, ha olyan ember lenne belöle, aki egyedül is meg tud állni a lábàn, és nem kell mindent a feneke alá tolni..
Nekem a "seggem alá tették" (imádom, ahogy ezzel a három szóval leminősítik édesanyám kemény munkáját). Nem vagyok tőle rossz ember. Ahogy itt már többször leírtam, nekem többet jelent, ha édesanyámtól kapok meg valamit.
Példának azt tudom felhozni, hogy van egy csomó ékszerem, amiket magamnak vettem, szanaszét a lakásban. Az egyetlen ékszer, aminek külön kis dobozt csináltam, és mindig tudom, hol van, az egy kis ezüstgyűrű, amit anyukámtól kaptam ezer éve.
elég fura helyzet az, amikor a szülő ül a pénzén, és a fotelből végignézi ahogy a gyerek betegre dolgozza magát egy olyan lakásért amit ő farzsebből kipengetne.
az elkényeztetés nálam máshol kezdődik. amikor a gyerek olyan dolgokat kap meg első szóra amire valójában semmi szüksége, csupán majolni akar vele valakit, vagy menőzni mások előtt. egy lakás hogy úgy mondjam létszükség. az autó nem annyira, busszal is lehet járni, ha kell neki kocsi, majd összeszedi a rávalót.
a nagyszüleim nekem is vettek lakást, de a pénz nem az ölükbe hullott, hanem becsületes munkával keresték.
Mint mindenben,itt is meg kell találni az arany középutat.Igazából a legfontosabb,hogy boldog embert neveljen a szülőm a gyerekéből.Kerülve a szélsőséges gondolkodásmódot szerintem ez megoldható,nevelés kérdése.Engem például arra tanítottak,hogy ha találok egy szöget,annak örüljek,mert onnantól az enyém,és mindegy,hogy az csak egy darab szög.Ha hasznát vehetem,máris nem csak egy szög.
Innentől kezdve,ha megtehették volna,hogy házat vagy kocsit vegyenek nekem,s ez megtörtént volna,én azt tudtam volna értékelni.Sok függ attól,kinek milyen értékrendet adnak át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!